2010. szeptember 11., szombat

Fahéjas tejbegríz

Tejbegrízre mindig fahéjat szórunk (nem tudok fahéj nélkül élni, mit nem lehet ezen érteni, de ezt emelkedő hangnemben kell ám mondani), de úgy, hogy legyen szeme, orra, szája, ez a rend nálunk, mégis, amikor a Legkisebb (az érettségiző) formálta a saját tejbegrízét, akkor nekem kicsit összeszorult a szívem, nosztalgia vagy deja vu, eldönthetetlen.

7 megjegyzés:

  1. Mmmmm, fahéjas tejbegríz a kedvencem. Szinte egész télen csak azt enném. Nyami. :)

    VálaszTörlés
  2. Fahéj forever...:)

    /ja, és a lényege ennek a fűszernek: afrodiziákum!!!/

    VálaszTörlés
  3. Gyerekkoromban Anyukám a reggeli vajaskenyérre rajzolt pirosarannyal, majonézzel. Most én rajzolok a gyerekeimnek, és remélem majd ők is rajzolnak valakinek...

    VálaszTörlés
  4. Imádom a fahéjas dolgokat:) Én nem rajzolgatok rá, csak jól megszórom és köröket rajzolgatok bele:)Vagyis.. végülis ez is rajzolgatás, csak nem "szmájlis"

    VálaszTörlés
  5. Az a lényeges, hogy legyen emlék, amit továbbadunk, amit átvesznek, s amit továbbörökítenek, igen.

    VálaszTörlés
  6. Most állhatok neki tejbepapit főzni.:)Nekem is a fahéjas a kedvencem,de nagyon szeretem a kakaóval megszórt változatot.Újabban nem keverem össze a kakaóval,hanem megvárom,míg megolvad rajta.Mivel általában nem tudom melyikkel is egyem,így felesbe csinálom.Ha nem,akkor nekem is mosolyog a fahéj.
    Hallottam már lekváros verzióról is,ki is próbáltam,úgy is finom.

    VálaszTörlés