2010. augusztus 22., vasárnap

Nyármentés

Beülünk az autóba, eltelik két óra, esetleg három, s valami teljesen más helyen szállunk ki belőle, az előbb még végtelen rónaság, most az ismert dombok és illatok, kettőt sem pislantok, a lelkem még ott van, a testem meg már itt. Az ott vásárolt paradicsomot szeletelem, sózom, hogy két pislantás után aszalt paradicsomos zsemléket süssek belőle a tél közepén, s visszagondoljak a nyárutói piacra, a nénikére, aki aranyoskámnak szólított.
Egy kicsit elveszek én ebben az idő-tér dimenzióban.


4 megjegyzés:

  1. Épp a napokban gondoltam,hogy vajon az idén mikor lesz, lesz-e aszalt paradicsom nálad.
    Mennyiből készíted? Meg hogyan is?

    VálaszTörlés
  2. Néhány kilót tudtam venni, a sajátom gyéren termett, ill. megbarnult. Felszelem, megsózom, kirakom a napra, este beszedem, hogy ne érje harmat, ismétlem a kirakást-berakást. Szerintem 3 nap, nem több, ennyit adok neki. És nagyon jó, Anice, nagyon. :o))

    VálaszTörlés
  3. Már tavaly is csorgattam a nyálam :)
    Köszi,kipróbálom-aztán majd az aszalt pariadicsomos zsemlét.

    VálaszTörlés
  4. Arról meg majd te számolj ám be!

    VálaszTörlés