2010. május 20., csütörtök

Már bocsánat



Sosem gondoltam volna, de csalódtam ZM-ben, azt mondani, hogy mi lenne, ha a felgyülemlett fonalakat nejlonzsákba raknánk, nem kap mákos tésztát ebédre, érezze a súlyát a kimondott szónak, a feleség pedig abból a fegyvertárból válogat, ami rendelkezésre áll.

Elkötöttem Buci fonalának teljes hosszát, lett belőle a korábban mutatott Woodland és egy rövidebb Meandering, de ez meg annyira egyszerű és szép, hogy folytatom másikban, zöldben., azt az érzést adja, mintha tudnék kötni. A másik végének is hullámosnak kellene lennie, de én nem tudom a módját, majd a kötős lányok biztosan megmondják holnap, mert azok olyanok, ügyesek és titokmegosztóak.

Emellett pedig erősödik a tetszésindex, úgyis mondhatom, ez szerelem.




18 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett! Milyen hosszú?
    Milyen érdekes, hogy minden színből másképp mutat a minta!

    A büntetéssel egyetértek:)

    VálaszTörlés
  2. Ez bizony már szerelem:o)
    Annyira, de annyira belejöttél. Olvastam első próbálkozásaidat, nyűgjeidet, és lám, beléptél a profik táborába!!!!! Nem cakkos a másik széle, és... kit érdekel? Ettől egyedi, és ... azt nem mondom, hogy megismételhetetlen. De ha szombaton valamelyik profitársad (na nem én:o) megmondja a tutit, bizonyára legközelebb mindenhol cakkos lesz:o)

    VálaszTörlés
  3. Az én emberem még ennél is tovább ment egyszer: azt merte mondani, adjuk el a sok fonalat. Erre én azt mertem mondani, hogy nem a fonalak fognak menni a házól, ha még egyszer ilyesmi felmerül. :-)

    A sál gyönyörűűűű!

    VálaszTörlés
  4. Ja, a lényeget meg elfelejtettem: ha teljesen egyformára akarom a két végét, akkor középen kezdem, és úgy kötöm két irányba. Szólj szombaton, hogy mutassam meg, hogy kell ehhez felszedni a szemeket.

    VálaszTörlés
  5. Nem tudom, Kata, ezt viszem mutatni, ennyi van. :o)

    Nöné: ezt meg olyan jó, hogy mondtad, vissza fogom keresni saját magamat, hogy én is lássam, olyan erősítőket adtok, nembéna,nembéna...

    Ercsu: pedig a te embered olyan kötős-feleség-emberének látszik, az csak egy rossz nap lehetett, semmi más!
    Szólok én! :o)

    VálaszTörlés
  6. Aki egy ilyen szép sálat megköt, az igenis tud kötni, kérem szépen. :)

    VálaszTörlés
  7. Szép lett a sál, igazán ügyes vagy!
    Ercsu, erről a kétirányba menő kötésről egyszer egy tutorialt is készíthetnél, még nem találkoztam ilyennel.

    VálaszTörlés
  8. Ritám, a sálért még mindig odáig vagyok!:) Jóóóóóóóól megnézegetem ám majd szombaton!;)

    Az enyém uram még nem követett el ilyen hibákat, bár rendszeresen arra vetemedik, hogy a fonalat madzagnak titulálja...!!! Ez már-már sértés, tudom, de amíg messzebb nem merészkedik, nem szabok ki rá büntetést.;D

    VálaszTörlés
  9. Nagyon ügyi vagy, de azért a középen kezdjük és úgy kötjük kétfelé, vagy hogy is? Azért az titokzatosan hangzik egy kicsikét! Jó Neked mert szombaton fény derül a titokra! Jó mulatást Nektek, azért kössetek is!!

    VálaszTörlés
  10. Dehát lehet nejlonzsákba is tenni a fonalat, feltéve, ha az átlátszó. Gondolj bele, milyen sok belefér, utána a zsákokat felhalmozod a szoba sarkában és legelteted rajta a szemedet. No meg az újabb adag fonal is milyen könnyen elveszik már így ennyi között.

    VálaszTörlés
  11. Mágnes, Csilla, Csipkebogyó: majd megmutatom nektek, mit tanulok Ercsutól, biztosan megengedi, odaadó nagyon! ( ez a sál annyira egyszerű, hogy elmondani nem tudom)

    Jaj, Melinda, azért résen légy, sosem tudni, látod, a rossz napok miket adnak az embereink szájába...

    Nem rakom nejlonzsákba, Marcsi, az már olyan hullazsákos hangulat, tudom én, hogy praktikus, igazad van...

    VálaszTörlés
  12. No először is: fantasztikus a sál, szuper lett. Nincs neked némi önbizalomhiányod??? (Hm.. bagoly mondja...)Olyan szépeket készítesz, öröm nézni.
    Ja,az embered meg vigyázzon magára...

    VálaszTörlés
  13. Macus: van ott más is, papírral. :o(

    VálaszTörlés
  14. Valóban, nekem is az a tapasztalatom, hogy jobb ha életünk párja inkább nem látja a hobbinkhoz szükséges kellékeket felhalmozva... :o))
    Nagyon szépen haladsz a kötéssel!!

    VálaszTörlés
  15. A zsák remek állomás, mondhatnám, onnan már nyert ügyed van. Nálam úgy volt, hogy először fiók, aztán zsákok. Jó zizegősök, mert akkor amikor kerestem bennük, az idegeire ment. Aztán még több zsák. Aztán zsákok papírdobozban. De az milyen ronda már. És még át se látható. Aztán amikor a második papírdobozból is kinőtt a fonalhegy, akkor kaptam rendes fonalaspolcokat az ikeából. Benno Cd-torony. Melegen ajánlom. Szóval kitartás, már a nyerés felé vagy félúton :D

    VálaszTörlés
  16. Abile: úgy látod te is? Így legyen akkor! :o)

    Anyahajó: hát így már egészen más a kép. :o)

    VálaszTörlés
  17. nagyon, de nagyon tetszik!!!!! milyen kár, hogy én nem látom majd élőben:(

    VálaszTörlés