2009. augusztus 15., szombat

Egy mondat


Itthon voltam, aztán megint nem, de most már aztán nagyon. Laptop nincs, a Mac-en pötyögök, ami több szempontból is kényelmetlen, hiszen jó görnyedt háttal ülök ZM asztalánál (nem baj, erősítem a hátizmom), aztán meg lassan is írok (nem baj, mert odafigyelek), és akkor még macerás is a gép (nem baj, gyakorlom az angolt), de akkor még nem szóltam az ideférési technikákról (nem baj, gyakoroljuk a családon belüli türelmet). :o))))

Játszani hívott Cicurka és Hajnalimosoly is, s bár nem gondolom, hogy egy mondatból messzemenő következtetéseket lehetne levonni az általam olvasott könyvből - ám legyen.
De, ugye, elértem abba korba, amikor már nemcsak lazán leteszek egy könyvet, ha nem tetszik (régebben akár fogcsikorgatva is, de elolvastam, ezt ma már nem, minek?), hanem azt a korábban szintén elképzelhetetlen lazaságot is elkövetem, hogy akár több könyvet is olvasok paralel. Bár ezt csak ritkán teszem, tehát maradt még bennem csírája a jólnevetségnek. Ma nem, ma a rendetlen énem kerekedett felül, így többször egy mondattal (161. oldal 5. mondata) lepem meg ... kit is?

1. Ingmar Bergman: Jelenetek egy házasságból
"Az ember évekig élhet együtt anélkül, hogy összeházasodna és az egészen más dolog, mint együttélni, és férj-feleségnek lenni. " - nagggyon bölcs

2. E.S. Gardner: A ketyegő gyertya esete
"Okosabb, ha még maga sem tudja, hová bújtattam. " - nagggyon sejtelmes

3. Simone de Beauvoir: Egy jó házból való úrilány emlékei
" Vallásos és érzelgős lélek, aki fehér muszlinfelhőbe burkolta szobáját, s ezzel megmosolyogtatta Zazát." - nagggyon vicces

4. Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma
" Sempere egy pillantást vetett a könyvre, amelyet a szemétládából szereztem vissza, miután anyám eldobta, és még most is a kezemben volt. " - nagggyon szomorú

Na, vajon kitalálja-e valaki, melyik könyv áll az idő előtti felfüggesztés határán nálam? :o)

Ja, és jelentős restanciám gyűlt össze a könyvajánlós blogon, legalább 5 könyvről kellett volna már írnom valamit. Igyekszem pótolni. Ígérem.

6 megjegyzés:

  1. Szijjjja!
    Szerintem a ketyegő gyertya kerül hamarosan süllyesztőbe!
    :)

    VálaszTörlés
  2. Nem. :o) Az könnyű, laza, egy éjszakás sztori. Szeretem a krimit, igaz, a jót, vagyis A. Christie összese a toplistám élén áll, de azért nyaralás alatt ez is megfelel. :o))))))

    VálaszTörlés
  3. Bizony, Vadcic! MIből találtad dki ? Vagy csak tippeltél? :o)

    VálaszTörlés
  4. Hehe, én is a négyesre tippeltem volna :D

    VálaszTörlés