2009. június 11., csütörtök

Masinéria, kütyü és ha mindez nem elég, még én is

Miután sokadszorra sem tudtam felrakni a kütyüt (hivatalos nevén felső-anyagtovábbítót), végül bevittem az Oktogonra, hogy akkor most mutassák már meg, mert olybá tűnik, sok nekem ez a gép, meghaladja a tudásom, még ezt sem tudom felrakni. Ott aztán kiderült, hogy nem kompetens a kütyü meg a masinériám, a hiba nem bennem van, kaptam másikat, felraktam, működik, oké.

És akkor, hogy helyreálljon az egyensúly, mert ami előtte nem, az most már igen; hát akkor ami előtte igen, az most már nehogy, konkrétan ezt alkottam szabad gépi tűzés címén, a siralmas kategória alsó határát verem, de azt is alulról.


Még jó, hogy vettem egy külön talpat is, masinéria igényeit maximálisan tiszteletben tartva. Amikor még nem volt, akkor már szabadon tűztem az új géppel, minden gond nélkül, ma 3 tűt eltörtem, ZM kérdezte is, hogy ezek Husqvarna tűk-e, ha-ha, nem ért hozzá. Igaz, én sem. :o(

Ez a baby quilt egyébként is olyan, mint az állatorvosi ló, minden van rajta, de most már akkor is megcsinálom jól, de ma estére félreraktam, mert még egy kis olajfolt is került rá, de honnan? Akkor gondoltam, hogy ezt mégsem kellene, de egy rövid mosást még megkockáztattam, hát erre nem kijött belőle?, így aztán folytathatom.

Biztosan nagyon helyre lesz, annak kell lennie. Ha egyszer.


7 megjegyzés:

  1. Hm,kár...de azért egy próba-szendvicsen ki kellene kisérletezned,hogy milyen cérna-milyem tű és szálfeszesség passzonla ide.Quilt-tűt használtál ?

    VálaszTörlés
  2. Szerintem nem olyan rossz ez...de azért némi szálfeszesség állítást igényelne, vagy nem???Hozzáteszem nem vagyok foltvarró!!!

    VálaszTörlés
  3. És a quilt tű miben különbözik a mezeitől?

    Zazi, mondanám, hogy gyakorolj valami semleges darabon, de nem lenne hiteles, én is mély vízbe szoktam dobálni magam:)

    VálaszTörlés
  4. Hát a próba darbokkal én is hadilábon állok- sajnálom rá azt a 10 cm-es anyagot, mert milyen klassz foltvarrott alapanyag az... :o)
    De néha be kell áldozni. :)
    A varrógépekhez nem értek. Esetleg 36évi?

    VálaszTörlés
  5. Imádom,ahogy írsz :-D
    Ha egyszer tartanál foltvarró tanfolyamot, én beneveznék!

    VálaszTörlés
  6. Ahogy elnézem, a szálfeszességen kéne állítani, szerintem is. Egyébként pedig lesz ez jobb is!!! Sőt... ahogy Téged ismerlek!!! :-)))

    VálaszTörlés
  7. A quilt tűnek vékonyabb a hegye,azontúl nem tudom,különbözik-e még valamiben,de azt tapasztaltam,hogy ami másképp sehogy se akart sikerülni,olyan tűvel szép lett.

    VálaszTörlés