2009. április 16., csütörtök

Színek, képek, textilek, festés / Colours, images, fabrics, dying

A blogbejegyzési restanciám újabb elemét szándékozom kipipálni, így most felteszek néhány képet a festés eredményéről. Azt mondanom sem kell, hogy irgalmatlan mennyiségű képet készítettem, amelyek többsége meg sem érte a szelektálás közbeni döntésképtelenséget (el sem jutott addig), azonnal, nagyítás előtt láttam az életképtelenséget rajta. Ez azt is jelenti, hogy amelyeket közrebocsátok, az már a javát képezi, ilyetén módon való vizsgálat és ítélet alá essen, kérem.

Összesítés:

Részletezés:

Nem, nem rózsaszín. A látszat csal.

Ez sem. Vagy mégis....


Ez utóbbi a fényképezésre már csak egy csíkot tudott felmutatni, mert átlényegült. Hogy mivé, az maradjon holnapra. És nem azért, mintha titok lenne, meg azért sem, mert így minden nap meglepetéssel szolgálhatok, nem. Csupán azért, mert azt már ZM fotózta, s ennek megvan ugyan az az előnye, hogy lényegesen élvezhetőbb minőséget produkál, de mire a gépéből az enyémre kerül az anyag, az minimum 24 óra. :o(

Na igen: aki esetleg adekvát válaszban bízván feltenne bizonyos "hogy", "hogyan" kérdőszavakkal kezdődő kérdéseket, annak most megmondom, hogy nincs remény. Nem tudom. Jött és lett.

As I have mentioned I possess some ideas I wanted to write about e.g. fabrics-dying. Although I have taken a lot of images of the fabrics most of them had to be thrown away because their quality. :o(
It's unbelievable how ungifted I am.
But the result of the dying might compensate me.

The last one is one of my favourite fabrics. You can see I have just a small piece of it because it has already transformed into... something by the time of photography. I am writing about it tomorrow! I can imagine you are burning with curiousity but ... tomorrow!




8 megjegyzés:

  1. Hmmm, nagyon kecsegtető képek... kíváncsian várom a végeredményt. És egy praktikus tapasztalat Simon-féle molinóhoz: ezeket a makacs ráncokat (amik egyébként egyes projektekben igazán nagyot dobnak az összhatáson!!) csak és kizárólag nedvesen történő vasalással lehet eltüntetni. Akkor viszont tükörsima lesz:)) (Megerősítésképpen: nem negatív kritika, pusztán reakció:)

    VálaszTörlés
  2. Én csak örülök a segítségnek, tanácsnak, nem vagyok én cukorból... :o)
    Gőzölős vasalóval mentem neki, az nem elég? Használjak vizes anyagot? Szerinted? Most komolyan.

    VálaszTörlés
  3. Nekem csak az enyhén nedves vált be. A túl vizes csak összerántotta vagy én voltam túl béna... Érdemes ilyet és kivasaltat is tartani, tényleg más a hatása!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépséges színek lettek, és akármit is mondasz a fotók is jók!:))
    Kíváncsian várom az átlényegülés végeredményét is.

    VálaszTörlés
  5. Már vizes korában megmondtam hogy
    jók lesznek. Én nagyon szeretem
    ha a vasalt is gyűrött.
    Illetve semmit sem szeretek ha
    szabályos . Én sem vagyok az.
    Pl: nem szeretem a szimmetrikus
    dolgokat sem , sokkal inkább a szabálytalan, rusztikus,szabad kézi,
    áll közel hozzám. Lehet hogy én nem vagyok nóórmáális ?

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szépek lettek ezek a színek! ...és én is kíváncsi vagyok...

    VálaszTörlés
  7. Köszi, lányok! Bea, ezt a pár fotót hosszan válogattam, sajnos. :o(

    Mmama,nem nyilatkozhatom más normális -vagy kevésbé voltáról, kérem, elég nekem a magam baja... :o)))) De egy kategóriát alkothatunk, mert én is szeretem ezt a gyűrött voltát. de lehet, hogy csak vasalni nem tudok, akkor meg milyen jól hangzik, hogy ilyet akartam. :o))))))

    KicsiKató, próbálom belőni a félvizes állapotot, remélem, lesz türelmem... :o)))))))

    VálaszTörlés
  8. Részemről semmi "hogy", "hogyan". Szimplán gyönyörködöm!:D

    VálaszTörlés