2009. március 24., kedd

Próba / Test

Nem ma készült, de megmutatom. Kipróbáltam az Avalon fóliát, a Varrógépcentrumban vettem, beruháztam fél méterre. Az azért nagyon érdekes volt, hogy az első pasinál, aki elkezdett kiszolgálni, még 1420 volt métere, a kettes számúnál, aki befejezte, már csak 560. Mikor rákérdeztem, az volt a magyarázat, hogy egyeske nagyon éhes volt, még nem ebédelt. Hm. És ha az egész vásárlási folyamat megtörténik ebédidő előtt, akkor....?

Szóval, szokás szerint nem tudtam az egzakt megoldást, de nagyot hibázni ezzel tán nem lehet, különben is egyszer Violini írt róla. Fecniket tettem egy anyagdarabra, rá ezt a csodanejlont és ment a gép alá. Aztán hideg víz. Nagyon kíváncsi voltam, mert el nem tudtam képzelni, hogy ez csak úgy elolvad/felszívódik/eltűnik, de így volt. Mondjuk, meglehetősen gusztustalan állagú lett közben, persze, nem kellett volna fogdosni.

És arra a logikusnak tűnő, de számomra bizonytalanságot okozó kérdésre, hogy mi lesz belőle, felelni nem tudok. Most nézegetem.


I always wanted to try out the foil called Avalon. I bought it in a shop where the 1. shop-assistant (who began to serve me) wanted to sell me it for 1420 Forint but the 2. one (who finished the service) correct ed him, it costed only 560 Forint. The explanation: the 1. was very-very hungry... it's interesting.

I didn't know the directions for use but in my opinion it couldn't be very complicated. Besides I have already read something about it. I put scraps of fabric on a bigger one, the foil was about them and I sewn it with stitches. After that: cold water. I was very curious of the result, I couldn't imagine how the foil disappears but ... yes! It was disgusting enough, I shouldn't have handle during the process. :o)

And although your question about the using up would be absolutelly rightful, don't ask me, please. I don't know. It was a test only. You can know me...:o))



7 megjegyzés:

  1. Szerintem elég élvezhető lett a munkadarab. Ez össze is ragasztotta a fecniket?

    Tanulság: ezentúl legalább három eladót meg kell kérdezni (lehet még lejjebb megy az ára) v. ha csak egy van, akkor két, három különböző napon is érdeklődni kell, bár ez veszélyesebb, mert a nagy kereslet emeli az árakat.

    VálaszTörlés
  2. Látod, én erre nem is gondoltam, pedig milyen igaz... HOgy ragasztotta-e... nos, nézem: szerintem nem.

    VálaszTörlés
  3. Jajjj, ez nagyon jó! Nem is tudtam, hogy így hívják a fóliát, meg azt sem, hogy a Varrógépcentrumban lehet kapni. Úgyhogy köszi az infót, én is veszek legközelebb, majd kifejezetten az 500 forintosból kérek :o)

    VálaszTörlés
  4. Szerintem nagyon klassz lett! Végülis nem is fontos, hogy legyen belőle valami "késztermék":), próbának szuper, ha pedig még jól is érezted magad miközben csináltad, akkor az már bónusz!
    Az ára...khmmm...érdekes...egy fogyózó eladó mennyit mondana?

    VálaszTörlés
  5. Oh, nála már nagyon olcsó lenne...

    Remélem, hogy Avalonnak hívják, mintha azt mondta volna, ez a hímzős változat, azt hiszem. :o)A többi biztos. :o)

    VálaszTörlés
  6. Ezt a fóliát használják (köztük én is!) gépi hímzéshez. A hímzésminta alá kell tenni.Hát az igaz, hogy az állaga kicsit...,a hímzésminta viszont szebb, de ez nem ragaszt!!!
    Amúgy teljesen árában vetted, mert 560ft az ára! 1420ft-ba a ragasztós vetex kerül.Évek óta onnan veszem.

    VálaszTörlés
  7. Na, ugye.... teljes összhang: 560 forint, ragacsos állag, nem ragaszt. De működik. Ez a lényeg...:o)

    VálaszTörlés