2009. február 10., kedd

Tűzés

A Meseboltban gyapjú tűzőfonalat vettem, tetszett a textúrája, arról nem beszélve, hogy színben is ez volt a megfelelő. Mondta a pasi (András), hogy ez könnyen szakad, megjegyzem, könnyen is csomózódik a drága, de ez még mindig nem magyarázza meg, miért megy olyan nehezen a tűzés. Nem szokott, sőt, nyertem én már második helyet kézi varrással, tűzéssel (majd egyszer bemutatom, a nagy kedvenc).
Ehhez képest most vagy a vatelin nem jó, vagy a hátlap, vagy a tűzőcérna, vagy mindez együtt, vagy én. Böködöm, húzom, szakad, csomók lesznek rajta, nem egyenletes, megőrülök, kihúzom, kezdem elölről, a fenébe, csakazértis, nem megy át a hátlapon, a dög.
Ennyit a pihentető kikapcsolódásról. Mondhatnám: a hobbiról.


9 megjegyzés:

  1. Igen, én is megjártam már ugyanígy, ugyanezzel a (jó drága) cérnával. Sőt valaki más is panaszkodott már itt a blogokon. Tudom, nem vigasz, de szerintem csak a cérnával lehet a baj.

    VálaszTörlés
  2. Nekem is az ugrott be, hogy nyilván a cérna a ludas. Nem mindig az olcsó húsnak híg a leve:(( Csak nem a zöldséget tűzöd?:))

    VálaszTörlés
  3. nézegettem én is ezt a gyapjút,de féltem a szakadósságától.a normál tűzőcérnája viszont nagyon szuper ennek a márkának.
    Ha esetleg áthúzod az aktuális adagot egy kis szappanon vagy viaszon (gyertya) ? Mintha Márta néninél olvastam volna egyszer ilyet. A kézi tűzőket szokták viasszal kezelni, azt hiszem.

    VálaszTörlés
  4. Az említett pasinak pedig igen nagy a rábeszélőkéje...

    VálaszTörlés
  5. Ó, jaj!! Te szegény, ez borzasztóan bosszantó! Sajnos tényleg nem mindig jó a drága sem!

    VálaszTörlés
  6. Most mondjam azt, hogy megnyugtató, amit írtatok? Mert az!:o)

    VálaszTörlés
  7. Szóval ez az , amit az előző bejegyzésben legszükségesebbnek neveztél?
    Gyapjúval mgé nem tűztenm, de megboldogult ifjukoromban sokat hímeztem házivászonra. Azt nem viaszoltam, mellesleg nem is hímző, hanem kötőfonal volt, de valami csoda, és házivászonra varrtam. A gömöri csomós hímzéshez viaszoltam a perlét. A gyapjú elvesztené a varázsát a viaszolással.

    VálaszTörlés