2009. február 16., hétfő

Nos

Nos, elértem a tűrőképességem határát, innentől már csak lefelé megyen az út. Persze, hogy munkahely, de nem részletezem. ZM-től felhatalmazásom van, hogy elmenjek táppénzre (tavaly voltam 1 hetet, előtte 10 évig orvosnál sem voltam). Aztán mehetnék munkanélkülire, de előtte még akár passzív táppénzre is. Sikerült ma is bőgnöm egy sort. Kissé zaklatott vagyok. Van olyan, hogy azt mondom a dokinak, hogy pihennem kell és kiír táppénzre? Vagy ilyen nincs is?

Ha reggelig nem gondolom meg magam, akkor egy kissé bajban hagyom a céget, ami még mindig nem éri el a 10 %-át annak, amit ők tesznek velem.

Van valakinek hasonló tapasztalata? Van valaki, aki egyszer összegyűjtötte a kurázsit és felállt?
Meglátom, mit hoz a reggel, na, nem bennük, hanem bennem. Továbblépek vagy sem. Jézusom, írni sem tudok.

17 megjegyzés:

  1. Drága Zaza! Nem akarok károgni,de ez a feszített tempó nem volt fenttartható sokáig.
    Gondolok Rád,hogy bölcsen tudjál dönteni!
    Olyan rövid az élet és megérdemli ezt egy munkahely?Mennyivel fontosabb dolgok vannak egy nő életében?!

    VálaszTörlés
  2. Ne haragudj, hogy ilyen ismeretlenul pròbàlok tanàcsot adni. Nekem volt màr ilyen, hogy kikèszultem munkahely miatt ès az orvos kiirt, de ez az orvosod jòindulatàtòl is fugg. Persze ha màr az egèszsègedet fenyegeti a stressz, az màs tèszta, ott màr lèpni kell, pihenni, az egèszsèg fontosabb mindennèl!
    En nyolc èvet lehùztam egy multinàl, ès gyakran megesett velem is, hogy màr màsnap nem akartam bemenni, annyira elegem volt belole.
    En mindenesetre a tàppènzt tanàcsolnàm, ès pihenès, regeneràlòdàs utàn konnyebben tudod àtgondolni az egèszet, ès lèpni, ha szuksèges. Es nehogy lelkiismeretfurdalàs gyotorjon a tàppènz miatt, ahogy engem!!!

    VálaszTörlés
  3. Együttérzés :o(! Meg csomó rádgondolás, hogy jól dönts.

    VálaszTörlés
  4. mammak! Nem a feszített tempó a baj, azt még bírnám, az emberiesség hiánya és a sok minden a baj. Nem, nem érdemli meg a munkahely, most már tényleg látom.

    Katica, nem vagy ismeretlen, tudod.Engem,ha most elmegyek táppénzre, tuti, hogy kiraknak, de ez is a cél lassan. Ezt kell meggondolnom.Mert ha felmondok, nem mehetek még munkanélkülire sem.

    Zsukka!Nem indulatból, nem sírásból, hanem átgondoltan,mérlegelve. Csak hát, ugye, megélünk-e? Na, ez a mai kor ördögi köre.

    VálaszTörlés
  5. Mindig összeszorul a szívem ilyenkor... Én egy naiv kis Katóka vagyok, akinek hálIstennek eddig nem volt közvetlen kapcsolata ilyesmi helyzettel... Tiszta szívemből kívánom, hogy a mindennapjaidat... nem is tudom, hogy fogalmazzak... érzőbb szívű emberek között tudd eltölteni, megbecsülésben, egyetértésben...

    VálaszTörlés
  6. Nem is tudom mit mondjak erre (ismeretlenül). Én biztos azonnal kiírnálak! Egy doktornéni (alias Pákosztos M.)

    VálaszTörlés
  7. Most azt mondom, hogy nem érdemled meg! Ezt a bánásmódot! Nem tudom, mi történt, de hogy nem érdemelnek meg téged, az biztos! Tanulsz, utazol, reprezentálsz, emberkedsz, dolgozol, mint egy (bocs!) állat és nincs érte/benne köszönet!
    Én nem tudok okos tanácsot adni, mert én egyenlőre itthon lógatom a lábamat:), de ki tudja meddig? Sajnos bizony fontos a megélhetés is, bármennyire is vannak nála százszor fontosabb dolgok.
    De te annyira okos és talpraesett vagy, hogyha itt nem, máshol is nagyon jól boldogulsz! Ahol talán jobban megbecsülnek!
    És néhány nap táppénz mindenképpen jól jön! Ha ezért kirúgnak? Hááát...

    VálaszTörlés
  8. Nem szirupos attitűdből, de hadd kezdjem egy nagy öleléssel.
    Semelyik munkahely nem érdemel könnyeneket. Tudom, hogy nagyon nehéz váltani, de nem lehetetlen, biztosan vár rád egy kedves, családias munkahely testhezálló feladatokkal.
    Most menj szépen táppénzre, gondold át, lehet, hogy a főnököd is elgondolkodik... hogy mennyire hagyod őket cserben, nem számít, nem érdekes, hiszen ők sem lojálisak veled, ha így kikészítettek.

    Pécsre beadtad a jelentkezést?

    VálaszTörlés
  9. Most az a legfontosabb,hogy valahogy kikerülj a rosszból,ha táppénzzel,akkor úgy.Nem szeretek ilyenkor rémtörténetekkel jönni,de:egy nagyon korrekt,végtelenül lelkiismeretes barátnőm most egy évig betegnyugdíjas
    három hónap pszihiátriai kezelés után,mert nem akart,nem mert idejében kilépni egy nagyon hasonló helyzetből.Szóval:mentsd az írhád!Most én is munkanélküli vagyok,és nem jó érzés már a tudat sem,de te nem vagy egyedül és biztosan lesz jobb is,most pihenned kell.Nagy puszi,Kata

    VálaszTörlés
  10. Virtuális ölelés :)
    Ismeretlenül is.. a férjem volt hasonló cipőben tavaly évvégén amikor is elmenet egy szemműtétre.. és utána " kinem mondott retórziót akartak" bevezetni nála.. száműzték volna egy szakmailag nem megfelelő helyre :((
    Szóval ő fölállt, nem tört be.. nem volt könnyű, idegeskedés mindenkinek kijárt akkor- ő nálunk a pénzkereső) LAkás csere, iskola csere... aztán 1 hónap múlva megoldott így úgy.. de túl vagyunk rajta. Sajnos biztos nem könnyű... szurkolok érted.. és egy cég se ér meg egy idegösszeomlást !!!

    VálaszTörlés
  11. Aludtam éjszaka, szerencsére, most higgadtabb vagyok, de ugyanolyannak látom a helyzetet. Szerintem ebből táppénz lesz, az úgysem tetszik nekik, és akkor kiraknak. Ezt meg ki kell várnom, mert csak így kapok munkanélkülit. Csak ezért nem mondok fel én (mert akkor nem jár, ugye).
    KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A LÉLEKERŐSÍTŐ SZAVAKAT, A BIZTATÁST, A TANÁCSOT... ÉS A SZERETETET.IGAZÁN.

    VálaszTörlés
  12. Sok sikert és szebb napokat neked!
    Hasonló eset épp most zajlott le a páromnál. Őt kirúgták 9,5év után. Az a lényeg, hogy ha nem akarnak kirúgni,mert mondjuk nem akarnak végkielégítést fizetni, akkor is jár neked a munkanélküli, ha közös megegyezést írtok alá, csak akkor 3 hónappal később. A táppénz után meg ha visszamész, és kitesznek, akkor 3 napod van arra, hogy kiírjon az orvosod passzív táppénzre. Utána meg még mindig mehetsz munkanélkülire. Így jobban jársz, mert a táppénz 45 napjára jár a fizud 70-75(?)%-a.
    H ezeket az infókat tudtad, akkor bocsi, nem áll szándékomban okoskodni.
    Kívánom, hogy nyugodt tudj maradni és a számodra legideálisabban tudj dönteni.

    VálaszTörlés
  13. Kdatta, köszönöm, milyen meglepetés, hogy olvasol engem! Igen, higgadtan kell dönteni, érlelődik bennem a döntés a táppénzzel kapcsolatban. Aztán meg...

    Köszönöm Neked is, minden infó jól jön.És kapott a párod új állást? Ez aggaszt csak, semmi más. :(

    VálaszTörlés
  14. :o) Örülök, hogy meglepetést okoztam, de miért ne olvasnálak? :o))Max nem szólok. Sajnos annyi időm nincs, hogy írni is tudjak, így csak csendben olvasgatok. ;o)
    Köszönöm kérdésed, a párom talált is új állást 1 héten belül, 5 napig volt passzív táppénzen, utána munkába is állt.
    Ne add fel, tehetséges és jó szakember vagy, biztosan gyorsan találsz másik állást magadnak. És addig míg megtalálod a legjobbat magadnak, addig is alkothatsz, pihenhetsz és feltöltődhetsz gy kicsit. ;o)

    VálaszTörlés
  15. Na, úgy látom mire ideértem, meg is győzted magad. Úgyhogy én már csak erkölcsileg támogatlak. :-)

    VálaszTörlés