2009. január 13., kedd

Szigorlat előtt egy nappal


Hát, nem tudom. Elolvastam mindent, amit csak lehetett, kifolyik már a szemem, fáj a fejem.Van, amire tényleg csak egyszeri olvasás jutott, vagy emlékszem majd rá vagy sem, van amire több, mert arra több is kellett, ezzel viszont az a baj, hogy olyan összetett, hogy szavakat kellett felírnom, miről is szól egyáltalán. És igen, van, amit nem is értek, igaz, más sem. Ilyenkor igen intenzív a csoportunk, szerintem a telefontársaságok már a számla alapján meg tudják mondani, kik mennek egy napon vizsgázni.

Nagyon sűrű időszakom lesz, nehéz erre az egy dologra koncentrálnom. Csütörtökön, rögtön az első munkás napomon lesz egy egész napot (s ezzel a kollégákat is meglehetősen) igénybe vevő értekezlet, ahol prezentációt kell tartanom nekik az elégedettségi felmérésemről. Erre nem tudtam készülni, gondolom, majd holnap éjjel. Ez is nyomaszt, de van ennél nagyobb baj is, ami viszont komoly probléma.

Év elején van egy személyes beszélgetés, amely során el kell mondani a saját magamról alkotott véleményemet, értékelni a munkámat, majd ugyanez a másik részéről is megtörténik, értsd: ügyvezető igazgató értékel. Nos, a helyzet többesélyes, gyakorlatilag minden megtörténhet:

- felmondok (ZM felhatalmazott, hogy lehet szép csendben felállni)
- kirúgnak
- fizetésemelést kapok
- kiemelnek
- semmi nem változik

Na, így készüljek a szigorlatra. Állandóan olyan mondatok kúsznak az agyamba mondjuk a nevelésfilozófia olvasása közben, hogy mivel védekezem majd, miket mondok, ők erre azt, na de én sem hagyom magam és akkor ... Valami jó stratégia kellene, mondjuk olyan, ami követhető. A legfontosabb: nem sírva fakadni.
Kedden meg utazzam el Prágába dolgozni, ha-ha-ha.

Nos, igen. Nem mindig tudok csak pozitív dolgokat írni, s mivel ez egy személyes blog, hát ez is benne van az életemben, minek hazudjak szépet, ha éppen aggaszt valami. Nem igaz?

Ja igen: a hajamat elaludtam.


12 megjegyzés:

 1. Tudom, hogy közhely, de majd ha helyzetben leszel, akkor úgyis minden kialakul, adódik, hogy mit kell mondani, hogyan kell viselkedni. Mondom én, aki minden kis vacak miatt szétizgulom az agyam :-)). Minden jó lesz, meglátod :-)

  VálaszTörlés
 2. Jaj, te! Erős rádgondolást küldök neked! Többet úgysem tehetek:-)

  VálaszTörlés
 3. Annyi pozitív energiát küldünk Neked amennyit csak lehetséges (gondolom a többiek is így vannak vele...ugye??)
  Erős vagy és ügyes és okos!
  (na én sem vagyok ám egy hős, de másnak könnyebb jótanácsokat osztani...:))))

  VálaszTörlés
 4. Itt azt mondjàk nem jo dolog jokìvànsàgokat kuldeni vizsga elott, de azèrt egy kalappal a kìnai termèsbol!

  VálaszTörlés
 5. Én is csak azt tudom neked mondani, hogy bármely helyzet alakuljon is ki, a legbölcsebben tudd megoldani!!!

  VálaszTörlés
 6. Együtt érzek Veled, én is rengetegszer éreztem hasonlóképpen magam. Te tegyél meg mindent, így a lelkiismereted tiszta, a többit pedig bízzd arra, Aki mindent a legjobban tudd alakítani... (nekem ilyenkor szinte mindig könnyebb)

  VálaszTörlés
 7. Meglesz valahogy,s a rövid haj már csak ilyen...

  VálaszTörlés
 8. Majdnem kitöröltem a megjegyzésem, már megbántam, hogy megírtam, de aztán láttam, miket írtatok- és hagyom.
  Köszönöm.

  VálaszTörlés
 9. "Kéz és lábtörés"-t, no meg "egy nagy kalappal", minden jól fog alakulni!!!Pozitív energia megy!! mit megy! száguld!!! :D
  Ma éjjel meg a másik oldaladon aludjál, s akkor szimetrikus lesz a frizurád!!! ;D :D

  VálaszTörlés
 10. Ha jól számolom, mostanában szigorlatozol. Biztos vagyok benne hogy remekül megy. Aztán jöhet a felszabadultság!

  VálaszTörlés
 11. Egy nagy kalappal innen is! Ahogy Téged "ismerlek" kisujjadból kirázod. Hajrá! ;-)

  VálaszTörlés