2009. január 8., csütörtök

Csak lesz ebből valami

Gyerekkoromban sokszor mondták azt a nagybecsű, de számomra érthetetlen mondást, mely szerint ne legyek Hübele Balázs. Nem ismertem az illetőt, nem tudtam, miért éppen ő ne legyek, de a neve összefonódott azzal az enyhe figyelmeztetéssel, hogy lassabban, ne kapkodjak, figyeljek oda. Hosszú évek óta nem jutott eszembe (s hogy mennyire szerethettem, azt jelzi, hogy ezt soha nem mondtam a gyerekeimnek- mást bőségesen, amit meg nyilván ők nem mondanak a saját gyerekeiknek), de ma este egyből beugrott.

Tanultam eleget, s mivel úgy éreztem, hogy ha még egy sort kell olvasnom az összehasonlító andragógiáról, én lefordulok a székről (ágyról), hát megjutalmaztam magam. Vagyis varrtam. Menetközben kiderült, hogy a régmúlt időkből visszatérő figyelmeztetés éled újra ebben a táskában, vagyis talán jó lenne, ha előbb gondolkodnék, utána varrnám össze azt a 2 részt, amit egyébként össze is kell, csak éppen fordítva. És varrás előtt talán jó lenne felmérni az anyagkészletet. És az sem rossz, ha beszerzünk vastag géptűt, ha már több anyagot szeretnénk egybevarrni.

Mindenesetre így állok. Táska jön elölről, oldalról, majd megint elölről.



19 megjegyzés:

  1. Na igen, kordhoz nem árt a strapabíró cucc:)) De nagyon ígéretesen néz ki már most is!!! És a címke már ott van, az a lényeg:)

    Zazi, épp ilyen technikával készülök (fejben:) levarrni virágokat, mint a te leveleid. Ezeket kétoldalú ragasztófátyollal vitted fel? Akkor úgy nem fog kirojtolódni a széle sose? Vagy csak most nem rojtos?

    VálaszTörlés
  2. Ez baromi jó lesz!Várom a végkifejletet.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Zazálea!
    Engedd meg, hogy bemutassam Neked Hűbele Balázst! Ő Arany Lászlónak - Arany János fiának, aki Petőfi versében Arany Laciként szerepel - a művében, A délibábok hőse címűben a főszereplő.lelkesedik mindenért, belefog mindenbe, de semmi sem sikerül neki. Pedig tehetsége van, de valahogy nem úgy látja, nem úgy fogja meg a dolgokat, ahogyan kellene.
    Egy ideje figyelemmel kísérem a blogodat - ez persze nem jogosít fel semmire -, de én a tehetségen kívül nem találtam közös vonást Bennetek!
    Minden elismerésem a Tiéd, az előtted álló - kötelező és önként vállat- feladatok megoldásához, elvégzéséhez kitartást és sok-sok erőt kívánok!

    VálaszTörlés
  4. Hihetetlen, milyen jó ízlésed és tehetséged van! Nagyon jópofa és szép ez a táska! Te pedig nagyon ügyes!

    VálaszTörlés
  5. ... méghozzá milyen szép valami lesz belőle...

    VálaszTörlés
  6. Katókám! A virágok filcből vannak, így nem csináltam én velük semmit, csak rávarrtam őket. Ha sima anyagból lennének, akkor cikk-cakkal varrnám rá őket, éppen a rojtosodás miatt.De én idő- és energiaspóroló vagyok. .O)) Én most több ilyet fogok varrni, feltéve, hogy elkészül legalább ez az egy. :o)

    Violini! A végét én is várom, mert annyi hibát vétettem, hogy ez a táska az állatorvosi ló esete...

    Névtelen!
    Hát... nos, igen, van még mit csiszolni az irodalmi ismereteimen, de legalább most már tudom, kinek köszönhetem a jelzőt. Ahogy leírtad, azért látok én némi párhuzamot, sőt, most már még többet is, mindenesetre nagyon köszönöm a rólam alkotott véleményt, mostanában különösen rám fér, ha valaki kívülről ítél meg. Gyakran már nem tudom magam racionálisan megítélni, igaz, ez alapból is nehéz. Viszont egyet ne feledj: a blog (bármennyire is napló) mégiscsak válogatás, habár én törekszem az őszínteségre... Nagyon köszönöm, amit írtál, most mondjam azt, hogy gyere máskor is?:o)Gyere!

    Helen! Nos, Neked csak annyit mondok, hogy örülök, ha tetszik... :o)))))))

    VálaszTörlés
  7. Edige! Remélem, de majd elmondom a készülés folyamatát, hogy nevetgéljetek egy kicsit ebben a hidegben.... :o)

    VálaszTörlés
  8. Tökéletesnek ígérkezik :-)

    VálaszTörlés
  9. Azta, ez mennyire szép lesz! Hogy szétvágtad az előlapot, és még zseb is került rá, és a virágok ott folytatódnak, ahol kell..., szuperszuperszuper!

    VálaszTörlés
  10. Az az egyik legjobb bennetek, hogy mindentől el vagytok ájulva, mintha egyébként meg nem éppen TI lennétek a kreatívak. Ötletek tömegéről olvasok a blogotokon. :o)))))

    VálaszTörlés
  11. Kedves Zaza!
    Mit is írjak így sokadikként?
    Nekem is lesz szülinapom! ;)
    Egyébként gratula!:-)

    VálaszTörlés
  12. Köszi, nem is tudom, mit mondjak. Szóval, csak vicceltem. Amúgy már elkezdtem írni neked e-mailt, mert a munkám igazából üzleti titok. De e-mailben sem fogom kifecsegni- ha egyszer eljutok odáig, hogy írjak is...

    VálaszTörlés
  13. Húúú!Hogy van erőd a tanulás után még varrni is???
    Nagyon szép lesz!!!Már most is az.

    VálaszTörlés
  14. Meg még előtte dolgozik is.
    Ámulok és bámulok.

    VálaszTörlés
  15. Eddig nagyon klasszul alakul. Nagyon kiváncsian várom a befejezését.

    VálaszTörlés
  16. Ezek utàn csak èn is hozzàfuzhetem, hogy nagyon jò!

    VálaszTörlés
  17. Nekem is nagyon tetszik!!!...mit is írhatnék még???!!!! ... én csak gyönyörködöm...vajhh mi van rosszul összevarrva??!!! ;D

    VálaszTörlés
  18. Úgy nagyjából semmi sem úgy sikerült, mint gondoltam, tanulságos lesz, leírom.
    De azért örülök, hogy tetszik nektek. Nekem is...

    VálaszTörlés