2014. január 21., kedd

körmagyar

Elkezd a Középső dolgozni egy kávézóban, már nem diákmunka, hanem rendes, igazi. Megkérdezik tőle, vajon nem jogosult-e START kártyára. Fogalma sincs, bemegy az APEH- be (asszonynevén: NAV), kiszámolják, nahát, éppen jár neki (volt már egy rövid, felnőttes munkája). Óh, de nagyon jó. Levél a Hivatalba, közben elkezd dolgozni.
(természetesen ott, helyben nem igényelheti meg)

1. levél: Ön nem kaphat START kártyát, mert 3 nappal túllépte a  kártyaigényléshez megengedett munkavállalást.
1. válasz: basszus, persze, hogy túlléptem, hiszen 3 napja már az új helyemen dolgozom!  az azért vicc, ha azért nem kapom meg az új helyre a kártyát, mert a válaszra nem várva kapva kaptam a lehetőségen és elkezdtem dolgozni az új helyen és ezt beleszámolják.

2. levél: Ön most fellebbezett? Csak mert nem írta oda, hogy ez egy fellebbezés. Ha fellebbezésnek szánta, kérem, írjon egy levelet, hogy ez egy fellebbezés.
(szünet)
Ha nem válaszol semmit, akkor ezt a levelet én fellebbezésnek tekintem.

17 megjegyzés:

  1. :) zazalea könyvet akarok címe fröccs - avagy magyar közélet

    VálaszTörlés
  2. Tök jó lenne,ha volna olvasód, aki ilyen munkakörben dolgozik, és megtenné, hogy elmagyaráz ilyen eseteket. Kíváncsi lennék! Olyan döbbenetes magyarázatok, és kibúvók derülnek ki, hogy az na! Kell ám fantázia hogy egy rendszer ilyen bonyolult tudjon lenni.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. és mindez idő, ember, boríték. röviden: bürokrácia.

      Törlés
  3. Én már olyan régóta kíváncsi vagyok arra, hogy ezeket a dolgokat, hogy például ilyen leveleket kell írni, amiben leírják, hogy ha nem válaszol vki arra, hogy a fellebezését fellebezésnek szánta-e, akkor azt fellebbezésnek kell tekinteni, tanítják valahol? Vagy ez csak úgy spontán pattan ki a hivatalnokok elméjéből?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ez igen jó kérdés. én arra tippelek, hogy van egy folyamatábra, az egyes levelek kezelési módja, és abban az állhat, hogy elsőre nem adunk egyenes választ. a következőben pedig.. ha az ügyfél azt mondja, akkor... és itt jönnek a nyilak.

      bárhogy nézem, egyik eset rosszabb, mint a másik (ha magától, az is rossz, de ha erre szabály van, az még rosszabb)

      Törlés
  4. :D :D :D
    Nekem a kedvencem az volt, amikor az Apehnél el kellett mesélnem, hogy anyám mennyi tojást ad nekünk egy hónapban ajándék gyanánt, a tojások honnan származnak (Szögény Margittú' - Teljes neve? Hivatásszerűen nevel csirkét? ), összesítve hány forint értékben támogat anyám természetbeli juttatással, és anyám miért nem vallotta ezt eddig be?
    (Akkor Legkisebb nem a hollandoknál lesz pszichológus?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ugye, ugye, aki figyel!
      ha ezt a Középső, aki szerint egyébként is méltatlanul keveset írok róla, megtudná, hogy a húgával összekevertem, ah, gyorsan javítottam is.

      (a Legkisebb pedig úgy van, ahoyg mondod)

      Törlés
  5. lefordítottam (ahogy te), de a lényeg bizony ez. jó,. mi?

    VálaszTörlés
  6. Remélem, sürgősen elsőbbséggel, ajánlva meg effélék, megírtátok, hogy tekintse má' fellebbezésnek. MA jártam felétek. Buszval. Gyerkőcöket vittem versenyzeni. Gondoltam Rád, és magamhoz szorítottam a KÉK Z-táskámat. (Nehogy elcsórják.)

    VálaszTörlés
  7. Édes isten...én remekül szórakozom itt most, de amúgy meg ugye eléggé siralmas...

    Rokonságban megnyertek egy háziorvosi praxist. Sebbel-lobbal be NAV-ékhoz, hogyan is legyen, hogy jó legyen.
    Ablak 1: ...szerintem az összeghatár ez, de kérdezze meg itt kolleganőt mellettem, ő járatosabb ebben...
    Ablak 2 :...őőő...igazándiból nem tudom. Lehet hogy x, de akár y is lehet a határ. Kérdezzenek meg egy olyan háziorvost,akit még nem büntettünk meg emiatt, ő biztosan tudja mi helyes !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hasonló volt már velünk is, mikor azt mondta az ügyintéző, hogy azt ő nem tudja, menjünk másik ablakhoz (ott sem tudták), de azért amit te írsz, az sem semmi, mit is mondhatnék..

      Törlés
  8. Én a Magy. Kir. Postáról írnék: történt pedig, hogy a lányomnál maradt a személyim, amit express-ajánlva, meg még mit tudom én, hogy milyen címszavakkal feladott. Két napig nem mozdultam otthonról, hátha hozza a postás, aki persze kifigyelte, hogy mikor megyek el otthonról, és zsupsz! bedobta az értesítést, hogy küldeményem érkezett, mehetek a postára átvenni. Mentem. A sort kivártam, az ablaknál a szőke (tényleg az volt!) lányom lehetne kislány rámförmed, amikor benyújtom az értesítést: személyi?! Próbáltam elmagyarázni, hogy abban a borítékban van, amit a kezében tart, és ezennel ünnepélyesen felhatalmazom, hogy bontsa fel a borítékot, vegye ki a személyit, én aláírok, és 2 nap múlva mehetek az (elég drága) orvosi vizsgálatra.Azt már nem, menjek be a Polgármesteri Hivatalba, és jelentsem be, hogy elveszítettem?! Ott majd kapok valamit (fogalma nem volt, hogy mit), és akkor majd kiadja az elveszettnek bejelentett személyimet. Elmagyaráztam neki, hogy az okirathamisítás lenne, de ha gondolja, bemegyek a Hivatalba és megkérdezem, hogy mit kell tennem, ha megvan ugyan a személyi, de nem adja ide a postás kisasszony. Esetleg konzultáljon a posta- és a polgármester, hátha van megoldás. A mögöttem állók remekül szórakoztak, szerintem sajnálták is, amikor (dolgom végezetlenül) távoztam. Másnap reggel 8-kor ismét a postára mentem, erősen bízva abban, hogy másik postás kisasszony ül az ablaknál. Cédulát beadtam, a mesét előadtam, a borítékot (teljesen szabálytalanul, 100 év fegyházban letöltendő büntetést kockáztatva) felbontotta, látta, hogy én vagyok én, aláírtam, és az igazolványt boldogan szorongatva hazajöttem. Happy end!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ez valami rettenetes, mind, amiket meséltek, a bürokrácia zsarnoksága. és mi tartjuk el ezeket a hivatalokat.

      nem nagyon tudok már ezen nevetni sem, bevallom :(

      Törlés