2013. augusztus 24., szombat

hát így és ezért

A Legkisebb egyébként egészen jól van, csak elege van a családból és eljön onnan, nem az a típus, aki ha nem érzi jól magát egy a helyzetben, akkor is csinálja becsületből, konokságból vagy akármiből, ő szereti jól érezni magát és ha ez nem valósul meg, akkor ő abból kilép és új utakat keres magának. Nem mondom, hoyg nekem ez nem szokatlan, én addig veszek részt egy-egy ilyen szituációban, amíg bírok, gondolom, ezzel sokkal több kárt okozva magamnak.
Mindenesetre Virág szereti, ha van magánélete, ő szeret egyedül lenni, neki nem gond, ha egyedül megy sétálni, vagy ha nincs programja délutánra, ő elmegy futni, hegyet mászni, bicajozni, bármi, neki szüksége van, hogy naponta legyen x órája, amikor csak maga van, itthon is sokat üldögélt a hegyoldalban és szerintem ez érthető és elfogadható. Természetesen szeret buliba is járni, ezek nem egymást kizáró tényezők. 

Most viszont úgy alakult, hoyg teljesen belemásztak az életébe,  s bár fentebb írtakat próbálta tisztázni a host-family-vel, egyszerűen nem ment, állandóan a nyomában jártak , na jó, ez az ő elmondása, de azért az, hogy szombaton reggel 7-kor felkeltik azzal, hoyg az  esti beszélgetéskor valami kimaradt, az tényleg nem normális dolog, mint ahoygan az sem, hogy az anyuka teljesen a horoszkópnak veti alá magát és minden történést, nem-történést ezzel magyaráz, ráadásul Virágot is elküldte a saját spirituális vezetőjéhez (?), akinek a címét ő nem találta meg szerencsére. Az ember azt nem talál meg, amit nem akar, ugye.

Szóval, változások vannak, és ez mindig abban érződik a leginkább, hogy váratlanul kiderül rólunk, szülőkről, hogy tök jófejek vagyunk, kedvesek és megértőek és nagyon hiányzunk, és beszéljünk már csak azért is, hoyg hallja a hangunkat, de mindenek mélypontját az jelentette, mikor a Teliholdfutam utáni izzadt képemhez valaki odaírta, hoyg na, hát 10 évet fiatalodtál, Rita, szóval, ezt Virág kiegészítette, hogy és milyen szép is vagy.  Azt hiszem, nagyon jönni akar a Kölök.
,

12 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. az első döbbenet után mi is ezt gondoljuk, Zsuzsa, és nagyon-nagyon örülök, hoyg elege lett. ne maradjon itt többet, mint muszáj.

      Törlés
  2. Igaza van. Én is nagyon szeretek egyedül lenni. A csend, az egyedüllét az én üzemanyagom, és nagyon morcos tudok lenni, ha hosszú ideig nem jutok hozzá.
    Az meg, hogy a saját világnézetüket ilyen módon erőltették volna rá, hát az durva. Ti meg egészen biztosan tényleg jó fejek vagytok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. AZÉRT majd egy konszolidáltabb időben is kérdezzük meg a gyereket :D

      kell a belső csend, sztem ez nem meglepő,az ellenkezője annál inkább

      Törlés
  3. csatlakozom az egyedül lenni szeretők táborához. Napi 1-1,5 órát hagyjanak békén, és akkor bárkivel jó fej vagyok, de már 2-3 nap megvonás után is elsárkányosodom... lányodnak tök igaza van az ő szempontjából, büszke lehetsz rá ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ismétlem magam :) kell a belső csend, nekem is kell, neked is kell,neki is kell, sok embernek kell. és ha ezt egy felnőtt ember nem érti meg,még inkább, hoyg nem fogadja el, hát... mit mondjak.

      (te mint sárkány? muhaha)

      Törlés
  4. Én is így jöttem haza Angliából anno - igaz, nem pont ugyanez volt a baj a családdal, de baj volt vele, most ennyi is elég. És én akkor is, és azóta is meg vagyok róla győződve, hogy ez volt a helyes döntés, de a környezetemben egy csomóan azt éreztették velem, hogy ez egy kudarc. És a mai napig nem szeretek erről beszélni (olyan téma, mint a hagyjuk-e bőgni a csecsemőt vagy sem...), mert rengetegen (persze többnyire azok, akik egy pillanatra sem léptek ki a konfortzónájukból), nagyon lenézően és okoskodóan reagáltak/reagálnak rá. Persze, ezek uután nyilván azt mondom, hogy szerintem is jól teszi. :)
    De hogy tényleg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na most olyantól, aki nem próbálta, nem szeretnék kritikát elfogadni és te se tedd. benne voltál egy olyan helyzetben, ami neked nem esett jól és feltételezem, hoyg neked sem az volt a bajod, hogy sok volt a munka vagy sokat esett az eső. sztem ez bölcs döntés, még akkor is ezt mondom, ha első pillanatban megdöbbentünk. ahogy hallgattam, hogy mi a baj, azt mondtam én is, a férjem is, hoyg azonnal jöjjön haza.

      okoskodás, na, az aztán van dögivel. tessenek utánatok csinálni, azt mondom erre.

      Törlés
  5. Világos, hogy a nemszeretem helyzetből ki kell lépni.Gratulálok a lánynak, hogy megtette.
    Egészen más kérdés: Tulajdonképpen miért hagytad abba a vasárnapi verseket?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. tulajdonképpen nem is tudom, Eta. azt hiszem, hoyg azt hittem, hoyg nem érdekes az senkinek.

      Törlés
    2. Ó, dehogynem! Szerintem nemcsak én kerestem minden délelőtt a heti lelki tápot. :o)

      Törlés
    3. Én is örülnék neki, ha újra jönnének!!!

      Törlés