2013. április 21., vasárnap

FSZEK

Az utóbbi időben többször elcsodálkoztam, hogy a könyvtárakban egyes könyvek miért éppen ott kapnak helyet, ahol, mindenesetre most csak két példát tudok felhozni (a biztos emlékezetkiesés első szakasza, ha azt mondom, hogy hú, ezt most megjegyzem), az egyik, hogy Nabokov Lolitá-ja (képzeljétek) a böngészde "szerelem" sorában van. A böngészde nagyon érdekes hely, igazából ponyvákat kínálnak itt,  könnyen, gyorsan fogyasztható élvezetez, csak ezt ilyen szépen tálalják, mert az fontos. Na de Nabokov? Lolita?
A másik az meg tök vicces, ugyanis a kreatív bobby szekcióban keresgéltem kötős irodalmat, és akkor megtaláltam a Tökéletes gyilkosságok c. könyvet, mit is mondhatnék. Bele kellett olvasnom.

A központiban egyébként azt (is) szeretem, hogy a számítógépeken a többség nyitva hagyja a keresőoldalt, tehát kikeresi az adott könyvet és nem törli a keresés eredményét, hanem otthagyja bárki számára elérhetően, s mivel nekem van egy kényszerem, hoyg muszáj megnéznem, mások mit olvasnak, muszáj,  ezért én bárkinek nyilvánítom magam. De elég ravasz vagyok, tehát nem ugrálok az asztaloknál és asztalok között, hanem úgy teszek,  mintha keresnék valamit, de éppen nem működne a gép és ezért újhoz kell ülnöm, vagy azt csinálom, hogy az asztal mellett elmenőben - meghazudtolva a látásom- elolvasom  a beírt könyvcímet. És ez nagyon izgalmas, ha még nem mondtam volna. 

7 megjegyzés:

  1. ajjaj, úgy látom, "A Jane Austen könyvklub" is jobban tette volna, ha mondjuk a 'mikrobiológia a kvantumfizikában' szekcióban tartózkodik:)))

    VálaszTörlés
  2. kreatív bobby szekció? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. egyszer már írtam róla, de még most is fennáll (sajnos), hogy valahogyan elállítódott a blogbejegyzés írása, iszonyat kicsi betűkkel szedi a sorokat, nekem elég nagy kínlódás,mert nem nagyon tudom visszaolvasni a szövegem (ezért van az, hogy gyakran értelmetlen is), s ha nem jelzi pirossal, hogy nem jó a szó, lehet, hogy észre sem veszem.
      kétszer is meg kell gondoljam, hogy írjak-e bejegyzést. :(

      a bobby viszont most már marad!)

      Törlés
  3. Így. Most ezt olvasom, könyvtári, benne a pecsét: szépirodalom. Hát, tudja a fene.
    http://www.libri.hu/konyv/az-erzekeles-kapui-menny-es-pokol.html

    VálaszTörlés
  4. Pár éve (5? 7?) megkérdeztem a Műegyetemen a könyvtárost, h mit olvasnak az emberek. Azt válaszolta, h Agatha Christiet és Moldova Györgyöt.

    Azóta nem mertem ilyen kérdéseket feltenni.

    VálaszTörlés