2013. január 14., hétfő

körzazi

Mióta megvettük a futócipőt, azóta hó van és csend és halál,   mondta is Zé, hogy ha nem bírok magammal, fussak helyben. Sosem jutott volna eszembe.

Meg még az is van ám, hogy életmódváltás van, nem diéta, meg  fogyókúra, hanem új szemlélet (ha visszatekintek az előző évekre, én  ilyet évente akár többször is tudok, a logika szerint ugyanis az is váltás, ha az újat a régire vissza*), nagyobb perspektíva és tágasabb mezők, de még szélesebb látókör is. A szerencsétlen diéta szó ma felér egy zaklatási kísérlettel, igaz, én meg a hájas seggünket emeljük fel a fotelből- re ugrok, egyrészt, mert nem tetszik a megfogalmazás, másrészt meg milyen fotel?? munkapad, esetleg. Dolgozószék. Na.

Na de a lényeg az, hogy mióta váltottam életmódot, mintegy nem kívánt mellékhatásként  rengeteget tudok dolgozni, ugyanis az van, hogy még több sok tejeskávét iszom, még ganodermásat is ittam, ettől meg dolgozhatnékom támad, szóval, a héten tényleg sok megrendelő lett elégedett, minek következtében még a végén veszek egy futónadrágot. Minek következtében pedig?  Sokáig lesz hó és csend és halál. 
Lásd a cipőt.

* vö. a csökkenés is fejlődés, csak negatív

6 megjegyzés:

  1. Még ha csak hó lenne, de itt meg sár van a földúton, minek következtében pedig gyalog nemigen tudok elvergődni a betonútig, ami már "futható". Egyelőre marad tehát a fotel... vagy a helybenfutás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. itt is, de a hó miatt.ha meg elkezd olvadni,akkor a sár miatt. nem jó nekem semmi, ugye.

      fotelban ücsörgést kipróbálnám egyszer!

      Törlés
    2. Szigorúan csak futás helyettesítésére, fonási céllal.

      Törlés
    3. eskü megjött a kedvem a helybenfutáshoz... de előbb még meg kell ennem egy kakaós palacsintát... :D :P

      Törlés
  2. miben áll konkrétan az életmódváltás??? én átmentem több Kg váltáson, és most életmódváltáson gondolkodom. már nálam is elkezdődött, az ajánlott napo fél óra intenzív mozgás 2 napja 100%-ban meg van a hólapátolással...

    VálaszTörlés
  3. De jó!!!! Futás kezdetben (nagyobb BMI-nél)azért óvatosan inkább a gyaloglás a jó. Be az erdőbe. Amikor meg elég messze jutott már az ember(lánya) onnan haza is kell jönni, akármilyen fáradt. Akkor ég a zsír. És ha akkor megállja hogy nehéz/cukros ételeket egyen, lesz siker, sikerélmény, mindenféle jó. Kiegyensúlyozottabbság. Örömködés sorstársakkal.

    VálaszTörlés