2013. január 13., vasárnap

gyakorlati példa

Tegnap  fékevesztett mulatozás volt (lásd:  elszegényedett dzsentrik),  így elmentem egy tanfolyamra, ill. előtte kávéztunk Eszterrel, de nem is ezen van a hangsúly, hanem azon, hogy hol.
Egy pár héttel ezelőtt  volt ez a bejegyzés, amikor is igyekeztem megfogalmazni a véleményemet, nem írom le még egyszer, viszont eszembe jutott, hoyg ez a tegnapi kirucc lehetne egy eklatáns példa is.
A Deák téren 20 méteren belül három lehetőség is kínálkozik kávézásra, ott van a Starbucks, a McDonalds (én bírom a kávéjukat, igenis) és ott van Cserpes Tejivó is.
Na most, én nem hazafias érzülettől vezérelve mentem a Cserpesbe, hanem azért, mert nagyon finom a kávéjuk, nagyon finom a szendvicsük, nagyon finom a turmixitaluk és mindehhez normális, (egyelőre, ugye) általam is megfizethetőnek tartott  árai vannak. Az itt hagyott pénzből (szendvics + koffein) az elsőként említett üzletben legfeljebb egy kávét kaptam volna, igaz, finom lett volna az is, de még azt is elmondhattam volna, hogy a Starbucks-ban kávéztam, ami engem nem különösebben hoz lázba, viszont a fenti választásban szerintem érzékelhető, mit is akartam az ominózis bejegyzéssel mondani. 
Ha a Cserpesben csoffadt saláta / rossz kávé / unott személyzet lett volna, akkor engem nem sokat látnának ott, hiába a teljes magyar háttér. Azzal viszont, hogy minden jó és remek és szuper volt, azzal a hozzáadott érték (magyar) külön megdobogtatja a szívem.


(telefonos kép)

1 megjegyzés:

  1. Egy Olaszországban élő magyar nő is fikázta a blogján a Cserpest. Azon kívűl, hogy szánalmasnak tartom, ha valaki pár éve külföldön él, és már akcentussal beszéli a magyart, de még annál is szörnyűségesebb, h szégyelli h magyar. Nem mellesleg éltem Genovában, és bátran állítom, a Cseres minőségben, kínálatban, árban és kedves kiszolgálásban bármikor felveszi a versenyt az olasz bárokkal. A nagy kávéteszten Helsniki alulmúlhatatlan, 3,9 Euróért Seurossarin ittam életem legrosszabb kávéját :-P

    VálaszTörlés