2012. december 22., szombat

végezetül

Szupercsapat vagyunk, azt kell mondjam. Először is sokáig aludtunk, Zsömi addig a szemét nem nyitja ki, míg nem kezdünk el halk, nyöszörgő hangokat hallatni (hány óra lehet?), utána viszont ő, velünk ellentétben azonnal friss és üde. Meg kell tanítsuk kávét főzni.
A sok alvás után felosztottuk a tennivalókat, hát igen, volt, ami lekerült a listáról,  fel pedig semmi, de végülis készen van a tiramisu, lett alapos porszívózás, dolgozószobában már nyoma sincs a több hónapos hajszának, olyan, mintha nem tegnap fejeztem volna be a munkát, ha valaki most belépne, nem hinne nekem, nagyon durva. 
Lett halászlé is, bevásárlás is, ágyneműcsere is, mosogatás is, bepakolás holnapra is, ebéd is, és ami a fő, elvittek engem sétálni, erdőbe, deres erdőbe, menjetek deres erdőbe, csöndbe, te jó ég, milyen jó is az.


A Középső azt mondta, 24-én sokáig kell aludnom és majd ő hoz nekem ágyba reggelit, ez még akkor is szívmelengető, ha tudom, hogy esetleg fordítva lesz. A Legkisebb a századik faluba kerekezik el az édesapjának Rembrandt festékért (még NL). A Legnagyobb szokása szerint nagyon titokzatoskodik, soha nem árul el semmit, pedig én nagyon ravasz és váratlanul nekiszegezett kérdésekkel bombázom.

Helyére kerül a  világ. Bennem is.

10 megjegyzés:

  1. Jó volt ezt olvasni! Nálunk a majdnem kétéves nem érti még a téli szünet lényegét, vagyis a sokáig alvás misztériumát. Na, majd ha nekünk is kirepülnek, és kutyánk lesz... :-)
    A deres erdőt irigylem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. majd eljő annak az ideje is, annak kell örülni mindig, ami éppen van! most a reggeli ébresztésnek :)

      Törlés
  2. Zsömit kávétfőzni! Remek ötlet. A mi Zsöminket nem kell, mert én megelőzök mindenkit.
    Itt is volt ez is, az is.
    A Zuram a halogatott porszívózást bevégezte, amely őt annyira kivégezte, hogy délután cirka két órát aludt.
    Takarította,. mostam, ágyneműt húztam, port szántottam, rendet tettem, mosogattam (brrr). Sütit és egyebket előkészítettem.
    És!
    Az előbb eszembe jutott, hogy nincs szaloncukor.
    Úgy, hogy ha holnap este valaki fáradtan a Tescoban lát egy nőt bolyongani az én leszek.
    Áldott ünnepet kívánok Neked és jó pihenést!!!
    Zúzmarás erdőért irigykedem, de nem nagyon, mert itt jó enyhe napocskás idő volt ma.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szaloncukor nélkül is nagyon szépe egy fa, ne félj! nálunk sosem volt, a mézeskalács dívik helyette, de idén abból is kevesebb lesz, s úgy is jó lesz:)

      A zúzmara is jó, a napos idő is jó.minden jó. áldott Ünnepet! :)

      Törlés
    2. És az én csokizabáló kisfiam meg olyan ívben köpte ki a szaloncukrot, hogy öröm volt nézni. Na, ez utóbbi nem igaz, mert ez a sz@r is drága volt, de.... De az az igazság, hogy igaza volt. :)
      Szóval, szerintem sem olyan nagyon nagy baj, ha esetleg hagyod a fenébe.... :)

      Törlés
    3. :)))))

      én még talán életemben nem vettem szaloncukrot, biztos, hogy nem fogok most sem:)

      Törlés
  3. Szívemből örülök Veled,jó így megpihenni. Boldog karácsonyt!

    VálaszTörlés
  4. Szépen, lassan ejtött ennek is az ideje,és minden a helyére került....békés ünnepeket kívánok nektek, remélem bajai halászlé lesz, nálunk feltétlen...ja és bográcsban, ha esik, ha fúj!!!

    VálaszTörlés
  5. Jó volt olvasni ez a derűs, nyugodt bejegyzést. Boldog békés karácsonyt és nyugalomban gazdag sikeres új esztendőt kívánok!

    VálaszTörlés