2012. október 25., csütörtök

nem vártok nevezetességeket tőlem, ugye

Nem mondom, hogy könnyű a visszazökkenés,  tesszük a dolgunkat, már ettünk is, ittunk, aludtunk is itthon, de azért még nem teljes a jelenlétünk, hiába, no.
Valószínűleg lassan megy a feldolgozás is, pedig meglehetősen egy téma körül forognak a gondolataink. Egyszerűen szeretünk elmerülni az elmúlt napok történéseiben, nyújtjuk a percet.

Hogy a víz az úr Hollandiában, az nem újdonság senkinek, csatornák, hidak, csónakok, észak Velencéje, meg ilyesmi, de azért van különbség az ország belseje és a tengerhez közel eső része között. A német határ közelében még vannak szántók, azonban Amszterdam felé közeledve már csak legelők, rengeteg  tehénnel*. Tehén, birka, ló. Sok.
A városokban pedig a víz jelenléte állandóan érzékelhető, ha nem is mondanám küzdelemnek, de éberségnek és törődésnek mindenképpen. Egy apró példa, a vízelvezetők vagy - leeresztők, vagy mi is az adekvát neve ezeknek az ereszeknek. Ottlétünk alatt nem esett, sőt, ragyogó idő volt, 25 fok, ezekből a vályúkból azonban, melyek a házak aljából futnak valahogy a csatornák felé, szép lassan, ám folyamatosan csepegett a víz. Ha nem lenne elvezető...

katt a képre, éppen cseppen lefele


*mondtam Zoltánnak, ezért kellett a gyarmatosítás, láncreakció, sok volt a legelő, a legelőn sok volt a tehén, a tehén sok tejet adott, kellett hozzá a kakaó, jött a gyarmatosítás- Braudel büszke lenne rám (tudjátok, ha rossz a zabtermés, nem lesz háború)

4 megjegyzés:

  1. Mennyire más a problémája mindenkinek! Izraelben mit nem adnának, ha kicsit több lenne a víz...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ez azért van, h mindenkinek legyen problémája, azt hiszem

      Törlés
  2. Örülök, hogy minden rendben ment.Mi egy hete jöttünk onnan, volt napsütés is meg eső és 12 fok.Mázlisták!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szilvi, tudod, egy hete mi szinte még azt sem tudtuk, hogy megyünk:DD

      Törlés