2012. október 15., hétfő

Babérlevél akció

Szóval: nem képzelem, hogy az általam készített fényképek mindenkinek korlátlan vizuális élményt nyújtanak, nem is kell, babérokra sem török ezzel kapcsolatban, játék ez. Meg öröm. Az elmúlt pár hónapban volt  azonban néhány kérés, hogy le lehetne-e tölteni fényképet, ki lehet-e nyomtatni. A válaszom kategorikusan: nem.
Viszont: kinyomtattam néhány fényképet egy profi cégnél, s ezekből most felajánlok egyet, játék keretében megnyerhető tokkal - vonóval,  azaz kerettel együtt. Három fényképet mutatok, a nyertes választhat, melyiket szeretné magáénak tudni, ill. azok között, akik a saját FB oldalukon megosztják a játékot, s erről nekem a Zazálea FB oldalon nyomot hagynak*, külön sorsolásra kerül egy meglepetésfénykép.
A fényképek 10 x 15 cm-esek.
(a játékhoz még annyit, hogy elképzelhető, hogy csak egérrel görgetve lehet a kérdésekhez jutni)







* pl. úgy, hogy a saját FB oldalamon közzétett játékot osztják meg, tehát nem a blogot linkelik be, hanem a Fb oldalamon megjelenő bejegyzést - így nyomon követhető, ugyebár

12 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy te nagyon kategorikusan megtiltottad, de ez aligha fogja megakadályozni azt aki igazán le akarja tölteni a képeket abban, hogy megtegye. Még csak komoly technikai tudás sem kell ahhoz, hogy az ember eljusson a nagy felbontású képhez. Azzal mindig számolni kell, hogy az internetre feltett munkák kissé "közös" tulajdonná válnak. Tetszik nem tetszik, szerzői jogok ide vagy oda.

    http://2.bp.blogspot.com/-mkaUiaGUhTU/UFhKrPIvkaI/AAAAAAAAHQ4/NNYINDLCRVI/s1600/M%C3%A1solat+-+akvarell5.jpg

    Mert kérdem én... ha letöltöm a fent említett képet, elmegyek vele és kinyomtatom, bekeretezem, kiteszem a falra... te ezt HONNAN fogod tudni? Nagyon kicsi a valószínűsége, hogy valaha járni fogsz a házamba, hogy meglássad és számon kérjed. Ez meg érvényes rengeteg emberre aki láthatja a képedet az interneten keresztül.

    Mondjuk felőlem nyugodt lehetsz, hogy nem fogom se kinyomtatni, se falra tenni, mert bár nagyon szeretem a képeid nagy részét (ez a leveles a kedvencem), de nagyon ragaszkodom a fehér falaimhoz. :)

    Esetleg a neked nagyon kedves képeket ne tedd fel csak kicsi felbontásban, olyanba ami már nem mutat sehogy kinyomtatva és keretezve. Ezzel valamennyire tudod védeni magadat és a munkáidat. Másképp csak naivság hinni, hogy majd mindenki betartja a kérelmedet.

    VálaszTörlés
  2. teljesen igazad van, az, hogy a tudtomon kívül mi történik, azt még nagyobb horderejű dolgokban sem tudom meg (esetenként: szerencsére), nemhogy ebben a pitiánerben.
    én inkább arra gondoltam, csak nem jól kommunikáltam, hogy azok, akik megkérdeznek, azok valószínűleg "normális" emberek, megkérdezik,lehet-e, nekik azt mondom, nem, szerintem értik is,hoyg miért, s ebben maradtunk. aki nem kérdezi meg, abban nyilván fel sem merül a kérdés, meg sem kérdez, s felhívásra sem fogja megkérdezni. azokkal semmiképpen tenni semmit nem tudok, de én nem is azokra gondolok.
    azokra gondolni sem akarok-mondjuk így.

    lehet, hogy kisebben rakom fel, az lesz a megoldás, csak szerettem volna, ha azok,akiknek tetszik,élvezni is tudják., s nemcsak bélyegképet látnak. de hát nem lehet jót kitalálni,én legalábbis nem tudok.

    mindig érdeklődve olvasom az először hozzászólókat, hogy mi volt az a bejegyzés,ami miatt mégis írtak.:DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mérő véletlen, hogy pont ehhez a bejegyzéshez szóltam hozzá :) Nemrég költöztettem el a blogom blogspotra, így lett nekem is nyilvános "blogos" google profilom. Eddig nem tudtam kommentelni, mert a többi lehetséges profil közül nem volt mit válasszak. Az OpenID meg soha nem volt beloginolva, azt nem nagyon használom, csak email/név azonosítóval nem lehetett. Elolvastam a bejegyzésed és észrevettem, hogy jééé tudok kommentelni már :D

      Törlés
  3. Még egy megoldás: a vízjel. Lehet, hogy így is lopnak majd, de pár embernek elveszi a kedvét,hogy ott az a halvány felirat..és ha lop is, akkor legalább tudni fogja mindenki, hogy mit tett a galád! Ha nem vagy photoshop mágus, vannak kifejezetten erre a műveletre programok,amik több képet is megcsinálnak egyszerre, nem kell mindenre rábiggyeszteni utólag a vízjelet. :)
    Mellesleg én vagyok az egyetlen, akinek a játék jelentkezésnél a görgős rész nem mozog, így nem tudok minden rublikát kitölteni? Frissítettem, újraindítottam, másik böngésző.. még sincs változás! :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. arra gondolsz, hogy Picasával írjam rá? de azt le lehet szedni,nem?

      azt tudom,hogy a szövegbe beleírtam, hoyg elképzelhető, hogy a gördítés csak egérrel megy....más még nem jelezte :(

      Törlés
    2. Szerintem a vízjeleket aki le tudja valahogy varázsolni (mert semmi sem lehetetlen), az egyrészt nem a mi képeinkkel fog bűvészkedni a szabad idejében, másrészt az ellen már tényleg semmit nem lehet tenni. :) Küldtem neked e-mailben egy kis segítséget a vízjelekkel kapcsolatban! :)
      Egerem pedig sajna nincsen, úgy látszik ebből sajnos most kimaradok! :( A verssort azért ide írom: "Felhőkről lógatom lábaim, s a tenger mélyéről csillagokat merítek" /Rosszcsont/ A neten találtam sok-sok éve, és még mindig az egyik kedvencem.

      Törlés
  4. Tegnap én is kérdeztem. Tudomásul vettem én is a nemet. S még titokban sem fogom előhívatni. Tiszteletben tartom a döntésedet. S talán még jársz mifelénk is. :)
    Azért ötletnek nem lenne rossz, fontold meg: nem lehetne eladásra is kínálni ezeket a fotókat nagy felbontásban? Nem szoktam képeket venni, de az elsőre költenék.
    S talán még egy láb, amin állni lehet.
    Szeretettel gondolok rád. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katus,pont erről van szó, fején találta a szöget,hoyg készül belőle eladásra is....

      Törlés
  5. jujj,én most azért elszégyelltem magam, mert nekem a telefonom háttérkép ez a "leveles"...de mert nagyon-nagyon...ha ez mentség lehet...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mónika: azt egy kicist másképp értékelem, no para:D

      Törlés
  6. A semmi ágán ül szivem,
    kis teste hangtalan vacog,
    köréje gyűlnek szeliden
    s nézik, nézik a csillagok.

    Fehérné Szocska Krisztina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Krisztina,nem ideeeeee,ugy beírtad a fenti helyekre is?nehogy lemaradj emiatt:::

      Törlés