2012. február 29., szerda

Így készül a caprese

Mindig is volt veteményesünk, mióta  itt lakunk, ahol, először a városlakók összes vágyát belevetettem a kertbe, hoyg aztán ne győzzem, s csak a munkát lássam benne, így mulat egy magyar úr. Aztán az évek során szépen csillapodott ez a düh, meg talán okosodtam is, de tény, hogy palántát még soha nem vetettem, kaptunk is mindig, vettünk is mindig, most azonban kedvem támadt kísérletezni, legfeljebb nem sikerül, már ilyen laza is tudok lenni. Néha.

A tojástartó ficakjaiba csak kettő-három magot szórtam, ami részemről a napi türelemmennyiség maximumát jelenti, mára kifogytam belőle. Lesz balkonparadicsom, remélem, balkon nélkül is akar majd nőni, ezzel nem szolgálhatok, csak kerttel, talán nem finnyáskodik, bár elég úri kinézete van, ebből azért majd lejjebb kell adnia, falun van vagy mi a szösz. Van determinált növésű paradicsom is, akármit is jelentsen és az utolsó három sorban van bazsalikom is, szóval, amikor felballagok a kertbe némi mozzarellával egy meleg nyári estén, akkor én a caprese-t szüretelni fogom.



Több fénykép a szokásos helyen.

9 megjegyzés:

  1. Ez is a "többlábonállás"-hoz kapcsolódik, ugye????? A magja el van vetve, már csak fejlődnie kell...

    VálaszTörlés
  2. valami olyasmi. van bennem valami rejtett paraszthajlam, de komolyan!
    macerás dolog ám ez, védeni,óvni kell, én meg jó, ha el nem felejtkezem róla...

    VálaszTörlés
  3. Micsoda jó ötlet, köszönöm. A hétvégén én is belevágok. A magam paraszthajlamával:-)

    VálaszTörlés
  4. A determinált növekedésű paradicsom esetében kicsi marad a tő, kb. térd magasságig nő csak. A termése átlagos méretű lesz. Elviekben:)))

    VálaszTörlés
  5. már megérte a post,köszönöm az információt, tényleg nem tudtam. de most már igen és azt is, h nekem való fajta ez!:)

    VálaszTörlés
  6. Éppen én is ilyesmivel játszom, egy hetesek a babok és már hatalmasak uborka csak most keztde látványosra venni, a pardicsom már szépen növöget kinyitotta a 2 kis levelét. Kamilla teával locsolgatom (az egyszer felhasznált filtert beledobom a kiskannába és arra engedek forró vizet, másnap locsolok vele), ezt még a déditől tanultam. Csak mint ötlet hátha mást is érdekel. :)

    VálaszTörlés
  7. Anna voltam ez kimaradt. :)

    VálaszTörlés
  8. sejtettem én, h lemaradtam,de azért csak lesz ebből is valami,ugye?nyár végére?

    a kamillateás ötletet köszönöm :)

    VálaszTörlés