2012. január 18., szerda

Várólista

Nagyon izgalmas dologban vagyunk, ugyanis egy border collie-t akarunk örökbe fogadni, és most nem az a kérdés, hogy tetszik-e nekünk a kutya (minden kutya tetszik nekünk), hanem, hogy mi tetszünk-e majd neki és hogy mi jók leszünk-e neki.  Két éves kutyusról van szó, aki visszahúzódó és bátortalan, mert semmit nem foglalkoztak vele (de mégis, minek az ilyennek kutya, őszintén) és sokat kell szeretgetni, tanítgatni, hogy feloldódjon, mi pedig azt gondoljuk, hogy képesek vagyunk erre. 
A menhely dolgozói egyébként számomra egészen hihetetlen emberek, eljönnek hozzánk családlátogatásra, hogy felmérjék, tényleg jó helye lesz-e a blökinek, de egyébként is most két hétig a mi körülményeinkre (még egy fiúkutya, egy cicus) fókuszálva figyelik a Merlint. Ha véletlenül nem mi kapjuk meg őt, akkor szomorúak leszünk, de biztos, hoyg neki való helyre kerül, kételyem nincs efelől, és ez jó. Mindenesetre mi vagyunk a várólista élén. :)
Zoltán azt mondta, nekünk kell kapnunk, mert a szomszédban él az Artúr kutya, egy kerekasztalt meg csak be tudunk szerezni.

14 megjegyzés:

  1. Nagyon szurkolok Nektek! A border collie egy csoda:)
    Valaki, akinek szintén minden kutya tetszik, és ha nem lenne mellette egy józan ember, nem csak ezt az egy meglévőt szedte volna fel az útról...

    VálaszTörlés
  2. Nehogy megszavazzanak maguknak némi extracsontot.

    VálaszTörlés
  3. nekünk is kell egy kis józanság, azt hiszem :)

    motyi, ezt hogy érted?

    VálaszTörlés
  4. köszönöm, majd beszámolok :)

    VálaszTörlés
  5. Várom a fejleményeket!-és persze a képet!:)Drukkolok!!!

    VálaszTörlés
  6. Na ott lesz ám "kutyabuli", ha beköltözik:) Motyi szerintem úgy érti, hogy a kerekasztalnál megszavazzák maguknak az extra csontot (szerintem). Drukkolok Nektek, hogy bővüljön a család! Csodaszép dolog ez....befogadni egy élőlényt, szeretgetni, jót akarni neki.

    VálaszTörlés
  7. Hú, bátor dolog. Szurkolok. Nektek és a kutyusnak is :).

    VálaszTörlés
  8. Szia!
    A mi Német dogunk is örökbe fogadott kutya, a tapasztalatom az, hogy ezek a kis élőlények akikben az emberek már kárt tettek sokkal ragaszkodóbbak lesznek ha jó kezekbe kerülnek. A mi kutyánkat azért adták menhelyre, mert a tulajdonos terhes lett...
    Nos 3 hónapos kislányunkat imádja.

    Szóval szurkolok nektek, hogy sikerüljön, mert egy örökbefogadott kutya a legjobb!!

    VálaszTörlés
  9. mi akarjuk, szeretnénk, igen..... a drukk kell, egyrészt, hoyg mienk legyen, másrészt, hogy tudjuk oldani ezt a nem természetes visszafogottságot, hogy legyünk valóban szülei.

    VálaszTörlés
  10. Oda fog az kerülni kérem, hova is mehetne máshova!
    Nekünk meg akkor majd nemcsak a Zsömi füle lesz a téma, hanem a Merlin füle is.
    Viszont ha kerekasztal, akkor Zsömiből Lancelot lesz, ha megnő? :o)

    VálaszTörlés
  11. Nem is izgulok (azért drukkolok ám), mert ez csak a menhely lelkiismeretessége és gondossága, biztos azonnal látták, hogy remek nevelőszülők lesztek! Sajnos túl sok olyan történet volt, amikor felelőtlen vagy szadista emberhez került kutya, nem is folytatom... Ezt próbálják kivédeni.
    A második befogadott kutyám 3-4 hónapig zokogott álmában, mint egy kisgyerek, mint akinek nagy fájdalma van, annyira összetört a lelke. Nem győztük simogatni, nyugtatni, elmesélni neki sokadszorra is, hogy otthonra lelt.
    Remélem könnyebben megnyílik, felszabadul Merlin, ha végre hozzátok kerül!
    Luca

    VálaszTörlés
  12. csak telefonon beszéltünk és e-maileztünk (sajnos,muszáj volt zsömiről küldenem képet,kényszerem volt), reménykedünk, nagyon szeretnénk. de tudom, hogy mindenképpen jó helyre kerül,mert lelkiismeretesek, s így azért könnyebb.

    szeretem a kutyabefogadó embereket!:)

    VálaszTörlés
  13. Egyáltalán nem csodálom, hogy Zsömle tündérfiről fotót "kellett" küldened! :))
    Node elég egy pillantás felemás fülű ebetekre, azonnal látszik, hogy számára kerek a világ! Szóval kitünő benyomást alakít ki a nevelőszüleiről. :)
    Okostojáskodom picit: két kutyával egyáltalán nincs dupla annyi gond - ha összeszoktak. Az elején 5-6 hét komoly odafigyelés étkezésnél, sétánál, játéknál nagyon meghálálja magát.
    Sokkal több az otthonra váró eb, mint amennyi az olyan lelkes és gondos gazda, mint ti - esélyesek vagytok ám a duplakutyás titulusra! :)
    Luca

    VálaszTörlés