2011. november 10., csütörtök

Törvényjavaslat

A mi kutyánknak konkrét elképzelései vannak, hogyan is kell kinéznie egy háznak, egy konyhának, egy kertnek, s erre következetesen próbálja tanítani a szüleit gazdáit, még ha azok ellenállnak is. Csak betörnek egyszer.
Például a zöldségespolc minden kosarából minden egyes zöldséget kiszed, azt szereti, ha a répák és zellerek a konyha padlóján vannak, akkurátusan szétteríti, ügyelve a megfelelő elosztásra, ne maradjon négyzetméter zöldség nélkül, rendben, ilyen kis házias kutya ez. Ha összeszedjük, igen csalódottan néz, majd kezdi elölről.


A kertben mindent odahord az ajtó elé, fadarabokat, cserepeket, rossz papucsot, letépett fejű babát, de a legjobb az, amikor igazi előadás van, cseréppel, a cserépben földdel, a  földben növénnyel. És mindezt ködszitálásban, hogy sár is legyen, persze. Performance- művész, na.

Nem utolsósorban itt szeretném felhívni a Fressnapf figyelmét, hogy ne fáradjon kutyajátékok kitalálásával, hogy csipogjon, meg cibálható legyen, meg színes, de még guruljon is, ugyan már, a legjobb játék ugyanis, amiért érdemes a szidást is elviselni, az a WCkefe, de ha őszinte akarok lenni, akkor a WCpumpa. Na, annál jobb a világon nincs. Mármint egy művészembernekkutyának.

És akkor az jutott eszembe, hogy kérem az illetékeseket, vegyék már bele a törvénybe, hoyg a gyerek mellett a kutyának is igenis szót kell fogadnia,  törvényi szinten mondassék ez ki, mert különben nem tudom, mi lesz velünk, gazdikkal..

19 megjegyzés:

  1. pfff...oszt melyik törvény előbbrevaló kérem, a gyermekszófogadásról vagy az ebszófogadásról szóló :)

    VálaszTörlés
  2. keresztkérdésekre ma nem tudok felelni, elfogyott a kapacitásom! :o)

    VálaszTörlés
  3. há nem is csodálom, bennem már attól csökken, ha a képet nézem :)

    VálaszTörlés
  4. És mindezt terjesszék ki kamaszodó macskákra is! :-)
    (A wckefe nálunk is műsoron volt 1-2 alkalommal, na ez volt az egyetlen, amiért TÉNYLEG haragudtam.)

    VálaszTörlés
  5. Jajj ezen olyan jót nevettem :D

    VálaszTörlés
  6. :D Hát ezen most én is nevettem :) És az én gyerekem meg folyton kutyát akar, hú, mi lenne itt... :)

    VálaszTörlés
  7. nekem kicsit szomorú mosoly jutott most,a törvénykezősdi miatt(a közoktatási se "kutya"....:-) ),de persze nem miattad!... sok-sok mosolyt és türelmet Zsömihez és a világhoz!...Erika

    VálaszTörlés
  8. Bevallom nagyon jót nevettünk a csemetémmel olvasás közben. A mi kutyánk is barkácsolós és kertészkedős hajlamokkal rendelkezett. Az ő specialitása bármilyen méretű, fajtájú és jellegű növény szisztematikus visszarágás (néha tövig)volt. Így tettünk szert az udvaron egy bonsai cseresznyefára. Azóta elköltöztünk, a kutyó ott maradt, de egyre jobban hiányzik....
    Haimanti

    VálaszTörlés
  9. ha írsz nekem postán küldött levelet, megosztom veled az ultimate tuti tippet a hatásos kutyaneveléshez

    (igen, szemérmetlenül zsarollak :) de van budapesti címem is, ha arra szívesebben írsz)

    VálaszTörlés
  10. Ez igen!Alapos munkát végzett és milyen ártatlanul néz -gondolom- rátok!:)

    VálaszTörlés
  11. Láttad az "Egyik kutya másik nem" c. műsort? Meg amúgy, amíg ilyen kicsik, egy tenyésztő azt mondta nekem, hogy annyit kell velük foglalkozni, mintha gyesen lenne az ember. Szóval, időigényes. A mi kutyánk is rágcsál, ha nincsen rendesen lefárasztva. Neki ahhoz 10 km gyaloglás kell, minimum. :)

    VálaszTörlés
  12. Imádom :)! (a kutyusos sztorikat )

    VálaszTörlés
  13. :o)))


    (NH-né: színtiszta zsarolás, de engem lehet zsarolni!)

    VálaszTörlés
  14. milyen kis ügyes. és büszke is elég rendesen a művére, látom.

    VálaszTörlés
  15. Hm, nem is tudom. Biztosan ő volt? A pofijára nem ez van írva. Olyan kis ártatlan. Nézz utána kérlek, hátha félreértettél, láttál valamit. :-))
    Amúgy kitartás. Előbb utóbb szófogadó komoly nagy eb lesz.

    VálaszTörlés
  16. egészen pontosan így néz:miért, nem így kellett volna? nem ezt mondtátok?

    :o)

    VálaszTörlés