2011. június 16., csütörtök

A spontánul szerveződő bulik a legjobbak, azaz programszervezés falun

Én csak teregetni mentem a kertbe, de nem lehet elmenni a cseresznyefa előtt csak úgy, szedtem egy marék gyümölcsöt és ahogy azt kell, ott helyben el is költöttem reggeli gyanánt, közben néztem alulról felfelé, hogy dacára a rendes fogyasztásnak még mindig mennyi van. Így felmentem a fára és szedtem egy rendes adagot, mondván, ez már tényleg a befőtt lesz. A létráról kicsit tekintgettem és megláttam a paradicsomokat, hogy milyen gazban állnak, hát kigazoltam, megkapáltam, de akkor már egy kicsit nagyobb területet is, mert este oda palántázok ezt-azt. Ettől remek koszos lett a kezem, de nem baj, mert eredetileg a teregetés után úgyis mosogatni akartam, amitől viszont szépen meg-és felpuhult a kezem, így adott volt a manikűrözés.Utána kimentem és beszedtem a közben megszáradt  ruhákat, de nem néztem se jobbra, se balra, mert időközben még meg is okosodtam, de ez igényelt külön időt ,írjuk a javamra.

A néhány órás programról annak spontaneitásából fakadóan fotó nem készült, pedig utólag belegondolva milyen remek before-after fényképek készülhettek volna, úgyismint a körmeim a paradicsomföldön tevékenykedve - manikűr után, a cseresznyefa szedés előtt - után, kert a száradó ruhákkal és nélkülük.

8 megjegyzés:

  1. Ú, ezeket a Frances Mayes könyveket egyszerűen imádom. És ez az új, még nincs meg nekem. Ma be is megyek a könyvesboltba és megveszem. Gondolom, zseniális.

    VálaszTörlés
  2. na, ez most nem annyira jó, sajnos, pedig a többit ezerszer olvastam....

    motymoty: tudod, elgondolkodtattál

    VálaszTörlés
  3. Tavaly olvastam egy blogon - sajnos azóta nem találom, pedig szédületesen jó szöveg volt -, hogy az író elindult, hogy lemossa az autóját, de nem találta a kulcsot, keresgélés közben észre vette, hogy az asztalon vannak feladatlan csekkek, a kitöltéshez toll is kell, keresgélés közben ránézett a virágokra, jé meg kell őket locsolni, locsolás közben kiömlött egy kis víz, tehát akkor már érdemes rendesen felmosni, ... egyik feladat hozza a másikat, este végre megtalálja az autókulcsot, de addigra már zárva a mosó, tehát nem végzett el semmit az aznapi tervekből. :o))

    VálaszTörlés
  4. Valamiért a poszt közepén jöttem rá, hogy nem hálóingben álltál neki kapálni. Addig elég furcsán éreztem magam. :) De hogy addig miért gondoltam így??? :)

    VálaszTörlés
  5. Eta:akkor ez egy hétköznapi eset :o)

    Zsangyal: nembizony, nem hálóingben, de nem ám! :o)

    VálaszTörlés
  6. Nincs neked véletlenül valami nemszeretem-határidős munkád? Nálam az generál ilyesmi láncreakciókat. Olyankor még a bejárati ajtót is megpucolom, a kötelező helyett.

    VálaszTörlés