2010. augusztus 16., hétfő

!!!

22 mondatból, ha 15 felkiáltó (és akkor még nem beszéltem a mondatok mögé felhalmozottak számáról, mert az is van), az árulkodhatna jelentős érzelmi többletről, de erről az írásjelek bőséges alkalmazása mellett nem ártana, ha a tartalom is árulkodna, ellenkező esetben érthetetlenné, idegesítővé, zavarossá válik a szöveg.

7 megjegyzés:

  1. :))
    bizony...kaptam egyszer egy megrendelést,táskára. A tartalom rendben lett volna a levélben, de valahogy olyan rossz érzésem volt. Mondtam is a gyermekeimnek, én ennek a nőnek inkább nem küldenék semmit. Miért is nem? Semmi ésszerű magyarázatom nem volt, de a 8 sorban volt 7 felkiáltójel. Nincs bizonyítékom rá, de úgy gondoltam, nem megbízható. Hamar lelkesedik, aztán másba kap.Persze, amint ezt végiggondoltam, el is resteltem magam rögtön. Mert ki vagyok én, hogy így ítéljek meg bárkit is. Aztán három hét múlva visszajött a táskám, a raktározási díjjal együtt épp annyit fizettem rá, mit amennyit hozhatott volna a konyhára, ha az az egzaltált nőszemély átveszi a csomagot :)

    VálaszTörlés
  2. Hajaj!De sok felkiáltójelet teszek én a mondatok végére.Aztán olykor észbe kapok,és kijavítom.Egzaltált lennék?Tényleg jellemző rám,hogy belekezdek valamibe,aztán ha abbahagyom,akkor elmúlik a lelkesedés.Ezért igyekszem inkább olyankor nekiülni valaminek,ha van időm befejezni.De van,hogy kifog rajtam a dolog,és szó szerint elszakad a cérna,vagy törik a tű.:))
    A visszajött csomag elég gázos sztori,ezért nem postázok utánvéttel soha.Drágább is,rizikósabb is.A címzettnek nem jelent biztonságot,mert kibontani csak fizetés után tudja,és lehet csak egy féltéglát talál a csomagban.:)

    VálaszTörlés
  3. Engem régóta zavar, hogy blogokban így írnak, de most kikattant a mérleg nyelve. Elnézést.

    Egyébként pedig értem, amit Katafolt mond, igen, lehet következtetni sok mindenre nem az írásképből (biztosan abból is, nem tudom), de a stílus maga az ember, ugye.

    És ha már sokan mondják, hogy néha ironikus vagyok, hát legyen.

    VálaszTörlés
  4. Monaline, ne vedd magadra :) A világért sem szeretnék általánosítani, az egy olyan eset volt és sajnos be is igazolódott a balsejtelmem.

    Zaza, azért is igazad van ebben, mert a neten ez valahogy még zavaróbb. Olyasmi, mint a csak caps lock-kal írt szöveg: mintha az ember képébe ordítanának.

    VálaszTörlés
  5. Dehogy veszem magamra!(na,már megint felkiáltójelet írtam...:D)
    Inkább azt mondanám,hogy jó önismereti lecke.Ami nem az ingem,azt nem veszem fel.Már.Rájöttem,hogy tényleg sokat használom.Mivel aukciós oldalakon is ténykedek már régóta,így ezer és még száz értékelés kiment a kezeim közül.Azokban az értékelésekben mind felkiáltó jel volt a mondat végén.De valamiért mostanában elkezdet zavarni.Miért is csinálom,hiszen nem minden mondatom felkiáltó.Valószínűleg megszoktam,hogy más is így írja,és átvettem a stílust.A felismerésem óta igyekszem leredukálni a számukat.
    Valóban,az írás nagyon tud jellemezni egy embert.Grafológia nélkül is.
    Kiakadni viszont nem szabad,vagy inkább nem érdemes.Mindannyian mások vagyunk.És ez így van jól.:)

    VálaszTörlés
  6. én még a töméntelen 3 ponttol akadok ki a blogokban. mintha mas irasjel mar nem is letezne, amivel egy mondatot le lehet zarni... :)

    VálaszTörlés
  7. Nilsné: éppen erre gondoltam, olyan blogot láttam (sokadszorra), ahol az említett arányban jelennek meg a felkiáltó mondatok, de úgy, hogy 3-4 is van egy mondat után. Akartam írni, hogy jobbra lent tessék keresgélni az írásjelek közül a pontot, de mégsem írtam.

    VálaszTörlés