2010. június 22., kedd

Kényelmi tér / Step over!


Mióta Kriszta írta, ez jár a fejemben, vagyis, hogy jót tesz az nekünk, ha időnként kilépünk a kényelmi terünkből és újat kezdünk, újba fogunk. A legutóbb varrt lila táskától jutottunk el idáig, de azt hiszem, hamarabb kezdődött ez mégis, akkor, amikor egy megrendelő türkiz, szabadon tűzött táskát kért tőlem. Nem tudok ennyire jól tűzni, féltem is tőle, mint a tűztől, aztán mégiscsak belevágtam, hasonlóképpen voltam a püspöklilával is, de még a mesefával is.
Ez a táska egy ötvözet, szabad gépi macera és mesefa is van rajta, most aztán alaposan kiléptem a kényelmi teremből, tetszett is az idegen környezet, kicsit tágítom a köreimet. Ti bent vagytok vagy kint vagy bent is, kint is, hol vagytok, hol érzitek magatokat jól? Ez engem nagyon érdekel!

Kriszta said to me that sometimes we should step over our borders it does us good if we are brave to put something new to the touch and of course she is right again as usual. It begins with the request of my costumer who asked me to sew a bag with free motion quilting- I am not familiar with it but I have tried to do my best. The next one was the purple bag and now.. now I would like to encourage everbody to step over the borders! What was the last when you expanded your borders? I am so interesting in it...

Több részlet a táskáról itt. :o)
More details about the bag are here. :o)

12 megjegyzés:

  1. Szuper.:) Szóval hol is helyezkedem el. A mester mellett tanoncként érzem magam, hiszen rengeteg mindent nem tudok, s saját bőrömön tapasztalok. S még szabadon tűzni sem tudok:(((((
    Azt hiszem továbbképzést kérek tőled!

    VálaszTörlés
  2. Én úgy hiszem, te nem látod jól magad, nem jó a lelki testképed!

    VálaszTörlés
  3. Ezen a párbeszéden most jót mosolyogtam és visszakérdeznék: Te jól látod magad:-))))) ( Nem kötekedés, de tényleg:-)))))
    De nem ezt akartam írni, hanem irtózatósan lényegretörő kérdést tettél fel, és nagyon diszkréten.Gratula.
    A válaszom: amikor csak tehetem a kényelmi körön kívül próbálok mozogni, mert ettől leszek több és ezáltal tudom ezt másoknak is továbbadni:-)

    VálaszTörlés
  4. Muszáj kitörnöm időről időre. Próbálgatom a szárnyaimat. :) Megőrülök, ha nem változtatok, nem újítok, nem tanulok.
    Amit Colette írt, azt pedzegettem neked nemrég én is. :) Lásd magad a mi szemünkkel!

    VálaszTörlés
  5. Nekem ez nehéz, lányok, az ö9ndefiníciómmal van baj alapjaiban, de nagyon rajta vagyok, aki tudja, tudja.

    Amit írtok magatokról, az nekem körömvirág krém! :o)

    VálaszTörlés
  6. Én tegnap kitöltöttem egy személyiségtesztet,ami igazából nem mondott újat,mert fél évszázadosan márcsak ismerem nagyjából magamat...Szóval,én maradok a kényelmi körömön belül,ha meg nem lehet,attól frászt kapok.Nem érdekel engem a fejlődés,meg egyebek...Nem vagyok sem merész,sem vállalkozószellemű.Ez van....Persze néha az élet kényszerít másra,de azt nehezen viselem....

    VálaszTörlés
  7. Mi jut eszembe, ha a kérdésedre, a kényelmi zóná(m)ra gondolok? (okos "cihológusbarátosné" javasolta, hogy személyesítsem meg azt, amit jól meg akarok érteni, így megteszem) Szóval egy pár női cipő, egy néhány órája vásárolt tűsarkú. A színe (nanááá hogy)fekete/fehér és itt-ott cudarul szorít. Kényelmetlen. De vállalható, hisz néhány vízhólyag árán felruház valamivel, hozzám tesz és ha betörtem (!!) élvezhetem a benne való létet.
    Ám ez múló érzés, mert pár hónap és az egyik kirakatban fel fog tűnni egy vágyható, idomítani való darab.

    Kényelmes mamuszokra nem szokás vadul vágyni :o)

    Most nekem a kötés és a varrogatás a körömcipő. Kevés vízhólyagra számítottam, ám beleolvasva "nekemkedves" blogokba azt hiszem vérhólyagok is lesznek szép számmal.

    Ha nagyon zavaros voltam, akkor bocs. :o(

    VálaszTörlés
  8. Par eve csinaltam egy online varros tanfolyamot, ami pont arrol szolt, hogy az ember (en) gyakran nem tudja mik is a kedvenc szinei. Vagy pedig az ami tetszik, ami utan vagyik es az amihez hozzanyul nem ugyanaz. Volt ket nagyon erdekes feladat. A legfeltettebb anyagunkat kellett hasznalni, ill egy `utalom` anyagot. Az eredmeny meglepo volt. Utobbibol mindenkinel SOKKAL jobb munkak szulettek, azt ui. nem feltettuk, csak vagtuk, fogyjon csak;-)
    (egyebkent a terminologiaban nem vagyok biztos, ez angolul a comfort zone)

    VálaszTörlés
  9. Én cipővel úgy vagyok, hogy mamuszban járnék és vágyok is rá nagyon, mert abban érzem magam otthonosan, de oly csábító tud lenni egy szép cipő még akkor is, ha tudom, hogy engem minden, de minden feltör. Vagy: megtör.

    Kriszta: lehet, hogy ki kellene próbálnom, oly sok "nem-szeretem" anyagom van, csak rakosgatom ide és oda?
    Óh, én angolul nem tudok, és ez (sajnos) komoly. :o(

    VálaszTörlés
  10. Én szívesen lennék belül, de mindig kívülre rugdalnak-noszogatnak :))
    Nem olyan rossz, ha megmérettetik az ember, pláne ha jól jön ki belőle. És valóban attól fejlődünk. Bár bentről szemlélődni sem rossz :))

    VálaszTörlés
  11. Szűz szülött révén minden megriaszt, ami a körön kívül van. Időnként kitekintgetek, mert akik már megpróbálták azt mondják jó dolog. Ideig-óráig még megy is, de aztán usgyi vissza a jól megszokotthoz, a biztonságot adóhoz. :o)

    VálaszTörlés
  12. Mindkettő érthető, én azt hiszem, személyiségünkből fakad, mennyire vágyunk vagy éppen merünk kilépni. Meg életszakasztól is függ.
    meg mindentől

    VálaszTörlés