2010. február 2., kedd

Horgolás kezdőknek / Crochet for beginner

Szerintem a horgolással is valahogy úgy van, mint a főzéssel, vagyis, hogy főzni sem akkor tudunk, ha ismerjük a hozzávalókat, meg a konyhatechnikai eljárásokat, kell ahhoz valami más is, na, a horgoláshoz nekem még elég sok minden kell, a fonálon és a horgolótűn kívül. Meg a szakirodalmon kívül, mert azt is találtam a polcunkon.

Mindenesetre a bölcsességből, amelyet egy angol oldalon olvastam, s mely szerint a horgolás gyorsabban megy, mint a kötés, viszont több fonalat is eszik meg - az utóbbit már beigazolódva látom, tekintve, hogy valóban sok fonal tűnt el a végeredményhez képest, ami viszont 1 óra alatt született meg. Tehát a bölcsesség első felének igazolására még várnom kell. :o)


5 megjegyzés:

 1. Zazikám! Az milyen szakirodalom a horgolmány alatt? Olyan szépségesen nagy képek vannak benne:) (Én is szeretnék idén túljutni az eddigi - minimális - tudásszintemen...)

  VálaszTörlés
 2. Heló!

  Ha szükséged van segítségre, most nyitottunk meg egy blogot a horgolást kezdőknek, folytatóknak, tanítóknak és mindenféle kritikának.
  Nálam találsz a lap tetején linket hozzá. :-)

  VálaszTörlés
 3. A szakirodalom: Szép kézimunkák. Ma A kézimunkák enciklopédiája... vagy hasonló néven fut, de megnéztem, tök ugyanaz. :o)


  Igen, igen, megyek a blogra, azt akartam írni éppen.

  VálaszTörlés
 4. Tudod mi kell még hozzá, az élethez, az alkotáshoz, a főzéshez, párkapcsolathoz, stb.... FŰSZEREK:-))))
  Meg egy kis bizalom ( önbizalom) mindehhez, hogy megtaláld a megfelelőt

  VálaszTörlés
 5. Mindig megtalálod a megfelelő szót, Colette... :o)))

  VálaszTörlés