2009. szeptember 21., hétfő

2009. szeptember 21.Párhuzamosan futó projektek / Current projects

1.
A mérete miatt van némi küzdelmem a falvédővel, igaz, a puhasága, a színei és a "gyerek van a háznál"-gondolat felsejlése miatt benne való örömem jóval nagyobb:

I am sewing the wallhanging, sometimes its size makes me angry but I have a lot of fun and pleasure during the sewing because of its colours and softness... and it can recall how much I was sewing for our children some years ago. :o)

2.
Kötök is, mert amikor azt mondom, hogy "nem tudok kötni", az nem azt jelenti, hogy nem tudom egyik kötőtűről átvenni a szemeket a másikra úgy, hogy közben beledugok egy kis fonalat, hanem azt, hogy nagyon nehezen tudok újságból kötni, pláne, saját fejem után szabadon kitalálni egy szabásmintát. Így aztán a Középső által kért denevérujjas vágyálom még (hosszan) várat magára, ellenben a sál, ami ugyan nem a kért türkiz színű, de legalább sál, már alakul. Főleg, mióta vettem magamnak bambusz-kötőtűt, ami maga a csoda, és ezúttal nem a Párizsban felkutatott, s megvásárolt tűkre gondolok, hanem a Westendben magamévá tett körkötőtűre. Ilyen egyszerű az élet- ha hagyom.

I am knitting a scarf as weel because the expression "I can't knit" doesn't mean I am not be able to knit but it means I can't invent a new pattern. If I use a different wool than suggested in the magazin, I can' count how many wool and how many stitches I needed. That's why our middle child has to wait for the pulli with batwing sleeves although it's a pipe dream but I have already knitted a scarf for her. It's not the requested turquoise but scarf. :o)))
I use my knitting needles made of bamboo... phantastic, really.



3.
És a vicc-kategória nyertese egyértelműen a keresztszemes hímzésem, ami legalább másfél hónapja készül, ha nem több. Nagyon is egyszerűnek, kivitelezhetőnek tűnt, hogy én majd némi betűhímzés után egy kisebb, de ami a fő: nekem tetsző faliképet (vagy mi a szöszt) fogok hímezni, hát, azt kell mondja, alakul, mint púpos gyerek a prés alatt, nyomaiban emlékeztet majd az eredeti mintára, számszerűleg nagyon nem.

About 1,5 months ago I began a cros-stich embrodery. Telling the truth it belongs to the "also-run- category". It seemed to be so easy ... the result can recall the original pattern but sometimes there is discrepancy! Not only sometimes. :o(
4.
Muszáj volt kipróbálnom az új anyagaimból egyet, vízlepergető tulajdonsággal bír ez is, ami így , ősszel nem lebecsülendő tulajdonság. A kék mellett van még 5 másik szín is, meg jelenleg egy fél táska.

I was forced to try out one of my new fabrics which is waterproof... so I have been sewing a bag you can see the first photo of it.

Melyik ujjamba is harapjak akkor?

The question: all of them are preferred by me which should be the first finished project...?

4 megjegyzés:

  1. Ebből a vízlepergetős anyagból mi lesz? Nagyon édi rajta a kutya.
    A falvédő nagyon klasszul halad, mégha nehezen is.
    És a többi is alakulni fog, csak HAJRÁ!!!:D

    VálaszTörlés
  2. Látod-látod, szépen alakul minden a maga módján...

    VálaszTörlés
  3. Beautiful projects!!! I'm sure you'll finish all of them
    Hugs
    Yoly (a french in Chili)

    VálaszTörlés
  4. Julcsi, táska lesz, persze. :o)

    Edige, alakul, csak lassan. Talán,ha egyszerre csak egyre koncentrálnék...

    Yolipatch, I would like to be so confident as you are... :o)))thank you!

    VálaszTörlés