2009. július 18., szombat

Így bírjuk a meleget


Azt, hogy mennyire szenvedünk a hőségtől, az mutatja, hogy a frontérzékeny családtagjaim még egy kiadós fejfájást sem bánnak, csak jöjjön az a délelőtt-délután közötti 15 fokos hőmérsékletkülönbség.
Én mindennap elmondom magamnak, hogy a kövérek különösen szenvednek a melegben, tehát le kell fogyni.
A kutyának mindennap elmondjuk, hogy ugye, milyen jó lenne egy cipzár a hasán, ahol kibújhatna ebből a szőrből.
Lassan 1 literre emelkedik a napi folyadékfogyasztásom, tehát nagyon meleg van.
Már nem felejtjük el a fordított világot, vagyis nappal becsukunk mindent, besötétítünk, éjjel jól kitárunk mindent.
A ruhák fél pillanat alatt száradnak meg, már ha van valaki, akit rá bírok venni a teregetés veszélyes műveletének végrehajtására. A szennyeskosár meglepő gyorsasággal ürül ki, a vasalnivaló halom ugyanilyen arányban nő. Hurrá.
Napközben nem főzünk, nem eszünk. Mégsem fogyunk. Ellenben este grillpartyt rendezünk. Ha esetleg fáznánk, ugye.5 megjegyzés:

 1. Épp ma jegyeztem meg, hogy ahhoz képest, hogy napi három adagot mosok, mégsincs mit felvennem. Naná, mert mind egy kupacban várja, hogy betegyem a szekrénybe. (Nem, vasalásról nem is álmodom)

  VálaszTörlés
 2. A vasalást ilyenkor csak mazohisták vállalják:) Én locsolom a kutyámat, egész nap, pedig rövid szőrű.. de ahogy eddig menekült a víz előtt most csaholva várja:))

  VálaszTörlés
 3. Hát... én sem vasalok. :o(

  A mienk nem szereti a vizet, inkább bent hűsöl a valóban hűvös fürdőben. :o)

  VálaszTörlés
 4. Itt már hideg van! Úgyhogy előre a vasalt ruhákért....egy óriási halom van....annyira én sem vagyok mazohista, pedig szeretek vasalni..

  VálaszTörlés
 5. Akkor kikiáltom magam mazochistának - igaz, akik ismernek már rég megtették. ;-) Mivel szeretek vasalni, ezért tegnapelőtt délután is úgy csaptam meg, hogy közben ment a ventilátor, mert a meleget azt persze nem bírom. :-))))

  VálaszTörlés