2009. június 7., vasárnap

Csodaság meg masinéria

Elsőként megjegyzem, hogy valótlant állítottam az előző bejegyzésben, nem is igaz ugyanis, hogy a nevét már megjegyeztem az új masinériának, mert nem Husquarna, hanem Husqvarna - svéd különlegesség, emlékszem, a svéd kolléganőm nevét is rendszeresen Lidquist-nek írtam a Lindqvist helyett. :o)
De az tény, hogy az enyém és az is, hogy 2 nap alatt eljutottam odáig, hogy egyenesen varrtam vele, de akkora óvatossággal, mint amikor az elsőszülöttünket életünkben először tesszük tisztába. Mit tudom én, nem rontok-e el valamit... Egyébként a különbség is akkora a korábbi Veritas és ezen csodaság között, mint az átlépés a gyermektelen és a gyermekes lét között. És majd ezt is megszokom, sőt, elképzelhetetlen lesz, hogy nem mindig ilyennel varrtam. :o))))) Ahogyan már arra sem emlékszem, milyen volt csemete nélkül az élet.

Hát ilyen, kérem szépen:

Meg ilyen:

És ilyen is:
Erről sem felejtkezünk meg:
És világít is, meg kommunikál is velem (legalábbis akar):

Általában miket is tud:

- 39 féle öltést
- csendes!!
- tanácsokat ad, hogy milyen tűvel, mekkora varrótalp nyomással, milyen talppal, meg a jó ég tudja, még mire figyelve varrjak
- be lehet programozni, ha sokféle öltést akarok egymás után csinálni (kiváncsi leszek, mikor jutok én el erre a szintre)
- nagyon bírom, hogy az alsószál a szemem előtt van, láthatom, hogy éppen kifogy vagy még nem, arról nem is beszélve, hogy nagyító van a spulni feletti plexin


- állítólag varr rugalmasat is
- a gomblyukazás is pofonegyszerű, na, ez nem sikerült :o)

Mi tudom én, annyi mindent tud, hogy kapkodom a fejem, nem kevés figyelem és tudatosság kell a használatához, egyébként meg maga a gép is kötelez, egy ilyen géphez alapos és megfontolt ember kell, na, majd neveljük egymást. Én őt, hogy ne legyen már ennyire tökéletes, feszes, lazítson is, ő meg engem ... legyek már tökéletesebb. Ez egy gyümölcsöző kapcsolat lesz, érzem.

Ami még várat magára:

1. kipróbáltam a gomblyukazást, de béna voltam, pedig állítólag gyerekjáték

2. további nem kevés pénzért ZM vett nekem egy felső-anyagtovábbítót vagy mi a szöszt, de valahogy nem sikerül felraknom - biztosan nem bonyolult, de valahogy szorul, a tű nem jól áll benne, komolyan meggyanúsítottam a céget, hogy nem a megfelelőt adták el nekem (szerdán bemegyek és megkérem, segítsenek már...)

3. nem jutott ott azonnal eszembe, hogy mit is tartok nélkülözhetetlennek, így a szabad gép tűzéshez való talpam nincsen, márpedig enélkül, ugye... gondolom, a meglévő műanyag nem kompatibilis

És a legjobb az egészben az volt, hogy szegény ZM-et, miután leperkálta a nem kevés pénzt (pedig akciósan 50 ezerrel volt kevesebb az ára, de a maradék sem kevés, valljuk meg őszintén), londinernek nevezték, aki kapja csak fel szépen azt a termetes dobozt és menjen az asszonykája után, mert hát ez a pasik sorsa, fizetnek és engedelmeskednek. Na de ilyet, kérem...


14 megjegyzés:

  1. Sajnos az ember így van mikor haza viszi az ő kis gépét, hogy nézegeti, óvatosan lépked a pedálra, de majd eltelik egy kis idő, és persze készül pár szép remekmű, akkor már rutinosan mennek a dolgok. Én is így voltam az első gépemmel, ami egy egyszerű gép volt, és amikor az ősszel kaptam egy tuti gépet, hát sokáig barátkoztunk, néha még most sem engedelmeskedik, olyankor a víz kiver, hogy ilyen modern gép miért is kellett nekem, de eztán szépen ránézek és már csináljuk együtt amit elterveztem. Mert úgye én tervezek, de együtt készítjük:) (Én vagyok a "fönök")

    VálaszTörlés
  2. Remélem, hogy így lesz! :o))))

    VálaszTörlés
  3. HHHHHHhhhh.Erre nekem is csorgott a ...,amikor a Varrógépcentrumba beléptem. Aztán majd jönnek még modernebbek,okosabbak,sokkal-sokkal drágábbak és még inkább fog csorogni.
    Használd egészséggel, boldogsággal,elégedettséggel. Jól tettétek,hogy megvettétek. Jó áron jót kaptatok,jó adottságaid vannak hozzá.Megtérül a sok-sok szépség láttán,amit majd készítesz vele.

    VálaszTörlés
  4. Csak ismételni tudom magam: remélem, hogy így lesz. Részéről és részemről... :o)))

    Egyébként csorgott volna nekem másra is a nyálam, miket láttam én ott.... de még így is meglepetés volt, akciósan is, hogy ezt kaptam.Számomra ez nem evidens, nézve a z anyagi lehetőségeinket, de inkább a korlátainkat. :o(

    VálaszTörlés
  5. Legyen örömed benne! Mikor én az én "husikámat" hazavittem, bizony sokat kellett próbálkoznom, de aztán sokmindent megtanultam. Leirásod van hozzá? Én a felső anyagtovábbitót és tűzőtalpat kerettel úgy rendeltem utána, de megérte. Sajnos alsószál tartót csak sajátot tudsz használni. Érdemes még egy készletet venni. Különben sokféle kütyüt lehet kapni hozzá. A zsirozás és átnézés nem ártott neki. Azt tudom még tanácsolni, hogy az alsószáltartó dobozka vagy micsoda, szóval azt ki lehet emelni és nem árt 3-4 havonta kipucolni. A sok öltés közül nem mindegyiket fogod használni, de érdemes kipróbálni. Én amennyire féltem tőle, annyira megszerettem, pedig nem a legszuperebb, de nekem igy is jó. Most szeretnék egy applikáló talpat és egy behajtós talpat venni. Habár amióta feltettem a felső anyagtovábbitót, csak azt használom.

    VálaszTörlés
  6. Még mindig nem értem, miért nem a Pfaffot vetted :D

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jó lesz nektek együtt varrogatni. Használd egészséggel!

    VálaszTörlés
  8. Megszokjátok egymást és hamarosan te leszel a főnök :-).Eleinte én is sokat óvatoskodtam az új gépemmel.Nem
    kell neki kezitcsókolomot köszönni :-),használd csak bátran.A díszítő öltéseket képtelenség kihasználni,túl sok van,de nagy hasznát veszem annak a mintadarabnak,amire sorba varrtam őket az első napokban,jobban látszik,hogy melyik is lenne jó.

    VálaszTörlés
  9. Lomaquilt: vettem rögtön egy csomag spulnit, de ennek a kütyünek (felső-anyagtovábbító)a felszerelése továbbra sem megy.Te vettél szabad gépi tűzéshez való talpat?

    Zsuzsi : nem vettem Pfaff-ot, mert nem volt olyan, ami alternatívaként kinéztem. Ebben a kategóriában ez és még egy Husqvarna volt, a többi a 200.000 fölötti részt képviselte. Azt azért meg már mégse...


    Edige, Neked is köszönüm!

    Katafolt! Én magam is úgy vélem, hogy sok ez a jóból öltések terén is... ma már (remélem) intim közelségbe kerülünk... :o)

    VálaszTörlés
  10. Reméelm, sok örörmöd lesz a gépedben!
    Én a Pfaff-omra úgy szerelem fel a felsőanyagtovábbítót, hogy a tűtartó rudat szabaddá teszem. Szóval, nem csak a varrótalpat veszem le...
    Gépkönyved van hozzá?

    VálaszTörlés
  11. sok örömöd legyen benne:)

    VálaszTörlés
  12. Csodás kapcsolat lesz ez, bízom benne, hogy tökéletesen kiegészítitek majd egymást. Nagyon sok örömet, cérnát, anyagot és ihletet kívánok hozzá:)))

    VálaszTörlés
  13. X-edikként is gratulálok az új gyerekhez!

    VálaszTörlés
  14. Jár neked,...mert megérdemled :))

    VálaszTörlés