2009. február 22., vasárnap

Éljen Zsukka és a Picasa!


Azt nem mondom, hogy remekmű, de kezdetnek megteszi. Zsukka jóvoltából letöltöttem a programot és kellő számú bénázás után létrehoztam életem első kollázsát. (Csak zárójelben kérdezem, ill. jegyzem meg: soha nem tudom, mi a különbség a montázs és a kollázs között, ideje utánanéznem.)
A fotókat Párizsban készítettem, s ma gondolatelterelés céljából nézegettem. Egyszerűen imádják a kék kapukat, bejárati ajtókat, kis és nagy portálokat, én meg őket. :o)

It's my first collage prepared by Picasa! Thanks for Zsukka who helped me to download the program. Of course I am aware it's not a classic. :o)
The photos were taken in Paris and today was the time to admire them again. French people like the blue doors, gates, shop-fronts... and I like them. :o)
By the way: what's the difference between montage and collage?

Posted by Picasa

8 megjegyzés:

  1. A montázs az olyan kép, amelyet több technika felhasználásával készítenek. Pl. egy festőművész kollázst készít: a vászonra ragaszt cserépdarabokat, papírdarabkákat, feliratokat kivág és odarögzít... festés közben.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem Zsukkát akartál írni igazából. :)

    VálaszTörlés
  3. Na, ennyit a figyelmemről, már javítok is!!

    VálaszTörlés
  4. Mennyire jó lett :o)!!! Profi vagy!

    VálaszTörlés
  5. Te meg aranyos...:o))) Egyébként meg jó helyről jött a segítség, tudod!

    VálaszTörlés
  6. Hát nekem mindig is tetszettek a kapuk én is nagy előszeretettel fényképezem őket..de ezek aztán igazán szépek,Ja és kollázs is nagyon jól összehoztad..:)

    VálaszTörlés
  7. Ohóóóó, és Zazálea megmutatta nekünk igazi arcát :o)))) Szuper :o)!
    Én is kérdeznék Tőled, mégpedig a Procionnal kapcsolatban: hol szerezted be, és mennyiért? Lédával szeretnénk festeni, már tudjuk, hogy mivel NEM, úgyhogy maradt a Procion, csak azt meg nehéz beszerezni, meg drága, ezért érdekelne, hogy mások hogy csinálják...

    VálaszTörlés
  8. Hunszil! Lesz ez még jobb is, ha szép az Párizsnak köszönhető...

    Zsukka!
    Évekkel ezelőtt voltam egy festős tanfolyamon Szomor Áginál, tőle vettem kedvező áron. Amit tudok, az az, hogy BZS-nél lehet kapni, de meglehetősen húzós az ára, ill. Polyák Ildikó a nagy szervező ebben, talán ő szokott kintről rendelni. Én évekre eldugtam a zacskókat, mire valamikor tavaly ősszel egyszer csak a kezembe akadt. Azóta (persze) elfelejtettem a festési titkokat, de nagyon nem aggaszt a dolog.

    VálaszTörlés