2013. december 6., péntek

járt itt is

A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé. 
Victor Borge

Mit is mondhatnék még? Minden benne van.

Idén furcsára sikeredett a Mikulás beszerzőútja, egy házaspár két Mikulástagja is ugyanazon térben és időben igyekezett megoldani a dolgot és lehetetlenné vált a titokbantartás, s amikor ezen a női Mikulás siránkozott (statikus, decemberi, siránkozó hang), a férfitag kitalálta,. hogy jó, akkor ez már veszett fejsze nyele, de majd akkor legyen az, hogy el kell dugniuk (mármint a Mikulásoknak) a meglepetést és meg kell keresni és az jó móka* (statikus, decemberi, vidámító hang).
Így aztán ma fél órával később álltunk munkába. 

Szívesen gondolnámm, hogy a kellemes reggel következtében támadhatott kedvem megmosni egy ajtót, de az igazság inkább az, hogy hetek óta nézem, milyen kopott ez az ajtó, mígnem ma közelebb menvén kiderült, hogy amit avíttnak látom, az valójában nem az idő vasfoga, hanem kosz valami más - de már csak kopott, vágjuk rövidre.

A koffein élvezeti cikként való népszerűsítése érdekében pedig mondom, hogy én ezt használom, Zé szerint olyan, mintha egy bögre tejeskávéban ücsörögnék. Engem nem lehet már holmi mézes / mandulás / levendulás / narancsos tusfürdőkkel levenni a lábamról, de  a kávés, na, az igen. Ráadásul nincs benne kőolaj-akármi, meg lebomló maga a csomagolás is, de még megfizethető is, mondja valaki, hogy nem figyelek a részletekre.  És nagyon jólesik az adventi lelkemnek.

Mi is van még? Ja, hogy megettem három müzliszeletet is reggel óta. De az semmi, Zé egy egész tábla csokit tömött magába, láttam.


a Zsömi buckója meg olyan, hogy nem igényel külön magyarázatot a koherenciáról, bárhová beilleszthető aranyfeje van


* a móka státuszt erősíti, hogy így viszont nem kellett cipőt pucolnom

3 megjegyzés:

  1. Az ajándék-keresés nagyon jó dolog. Pár éve, amikor egyéb okok miatt sok szabadidőm volt ilyentájt, azt csináltam, hogy írtam egy listát a szóba jöhető apró ajándékokról (csoki, egy szem narancs, apró karácsonyfadísz, Rudolfos szalvéta, tea, stb.) és a szóba jöhető rejtekhelyekről. Ilyenek voltak benne, mint: 'a sütő alatti fiókban', 'Agyagedényben az akvárium mellett', 'Éjjeliszekrényem fiókjában (Bécs)', 'Akvárium alatti középső fiókban'. A rejtekhelyeket felírtam egy-egy kis cetlire, feldátumoztam és beraktam egy dobozba. Én minden nap eldugtam az ajándékot a megfelelő helyre, Barbi pedig esténként kinyitotta az aznapi papírkát, amin rajta állt, hogy hol találja az ajándékot. Az nehezítés az volt a dologban, hogy mivel a kis dobozt 6-án megkapta, addigra össze kellett állítanom az egész havi menetrendet, ráadásul közben egy hosszú hétvégét Bécsben voltunk, amikorra Jolly Joker rejtekhelyeket kellett kitalálnom. De nagyon nagy móka volt, megérte... :) Idén sajnos nincs időm. Így most azt találtam ki, hogy minden reggel mielőtt elindulok munkába, elrejtek valahova valamit. Na jó, azért nem túl nehéz helyekre. Aztán vagy megtalálja napközben, vagy nem... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát most meg már tiszta irigy vagyok! :)
      nektek első babás karácsonyotok lesz, majd mesélj róla, Zsolti !

      Törlés
  2. Hű, ez az idézet nagyon tetszik nekem...

    VálaszTörlés