2013. augusztus 4., vasárnap

(cím nélkül)

Az, hogy a legkisebb busszal ment Svájcba, úgy történt, hogy hihetetlen mennyiségű cuccal érkezett haza másfél év Hollandia után, a legnagyobb méretű görgős bőröndökből kettő darabbal* és nincs az légitársaság, amelyik ezt tolerálná, s mivel busznál nincs túlsúly, tehát maradt ez a megoldás. Jelzem, ebben a két csomagban a téli holmik nem voltak benne,  meg a lovaglócucc sem, ezeket a mostani család (mivel van kötődésük Hollandiához és ott nyaraltak), ha minden igaz, felvette a korábbi családnál és magukkal vitték. 
Tehát busz. Nem nagy cucc egyébként, mert (tegnap) este 11-kor indult és ma kora délután (1 óra után) már ott is lesz, gyönyörű helyeken megy át, légkondis, több helyen megáll, satöbbi, nem kell sajnálni**. Különben is, aki ennyi cuccot akar magával vinni, annak ez van.
Mi utaztunk már eurolines-szal, tiszta, rendezett, légkondis, ülések fölött lámpás, ahoyg az egy hosszabb út esetén elvárható. A sofőreink értelmesek, ne mondjam, kedvesek voltak, szóval, kibírható.

Ehhez képest (az előrevetített tartalomnak megfelelő szöveg érkezik) tegnap este úgy tértünk haza, hogy nem jutottunk szóhoz a döbbenettől. Nekem az valamiért komoly félelmem, hogy lemaradunk, bárhová is megyünk, csak nehogy lemaradjunk, így mindig időben korán érkezünk a megfelelő helyre, tegnap pl. a 11-kor induló buszhoz már fél 11 előtt kint voltunk. Szerencsére.
Az Eurolines járatai fél Európát megteszik váltott sofőrökkel, ez most éppen Romániából érkezett, nem vagyok előítéletes, nem akarok az lenni, románok a  sofőrök, na és. De basszus, a két sofőr egyike sem beszélt sem magyarul (oké), sem angolul, sem németül, tehát azt a bonyolult kérdést, hogy mikor lehet felszállni?,  nem értették meg egyik nyelven sem, majd mindehhez, mikor a csomagbepakolás után V. felszállt, becsukta az ajtót és elment. 21 óra 40 perckor. 
20 perccel a kiírt indulás előtt.

Mindez oly gyorsan történt, hogy én nem is hittem el, hoyg ez most tényleg továbbáll, döbbenten álltunk még egy darabig. Egyszerűen nem térünk magunkhoz. És ha csak 15 perccel indulás előtt érkezünk meg? Nézzük a busz fenekét?  Vagy ezt most hogyan? Nem értem.


* Hollandiába 20 óra volt az út nekünk
** olyan nehezek, hogy Zé megemelte és azt mondta, ezt így nem lehet még húzni sem

5 megjegyzés:

  1. Nem védem a "hazámfiait", de nem lehet, hogy az utasok mind megvoltak? Minek várni még húsz percet ha mindenki aki ott kell felszálljon megérkezett? Elvégre ez nem olyan busz, hogy jön akárki az utcáról és felül két megálló erejéig.

    ettől függetlenül gáz, hogy nem beszélnek valami idegen nyelvet is. Legalább egyik a kettő közül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem tudom, az egész szürreális volt képzeld el, hogy a hátsó ajtón benéztünk és azt láttuk, hogy az ülések alatt, szerintem az egyik csomagtartóban, amelynek nyitva volt a busz belseje felé esőoldala, emberek feküdtek párnán.. ezt hogyan??

      Törlés
    2. Lehet az ki van adva bérbe? :D minilakás?

      Törlés
  2. A lányom a barátnőjével pár éve mentek Eroline-al Firenzébe. Az is Romániából jött, már amikor Pestre értek elég rendes luftja volt a dolognak. Úgy nézett ki, mintha az utasok ott laknának a buszon már egy jó ideje. A gyerek szerint kettejükön kívül mindenki szexmunkás volt a buszon, és végig abban reménykedett, hogy ez rögtön látszik is. Visszafelé viszont egész más volt az úriközönség, úgy látszik ez egyirányú forgalom ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. döbbenetes... amikor mi mentünk Utrecht-be, hazafelé tök normális emberek voltak,volt ugyan egy drogfutár-gyanús csaj, mivel azonban a rendőrök odafelé is, visszafelé is megállítottak minket, útleveleket alaposan átnézték, és nem találtak semmit, nyilván alaptalan volt a feltételezésünk.

      odafelé meg nem is tudom, ja, de! Bécsben szálltak fel igen fura emberek, az meglepetés volt valóban..((

      Törlés