2013. február 25., hétfő

vákuum

Én nem vagyok egy nagy fb-os, inkább követem/kommentelem az eseményeket, semmint alakítom,  főleg  fényképfeltöltésben vagyok jó, de ez most a személyes oldalamra vonatkozik, a bizniszes más tészta. Közben teljesen értem az aggodalmakat, meg a blogelhagyásokat, most komolyan, a fb-on egy perc alatt reagálnak emberek arra, amire a blogon hetekig nem, hát ki ne idegesítene, ki ne szeretne visszajelzést, pedig nem kap,  nem fog, keveset fog, néha fog, sosem fog.
Az van, hogy miközben emberek sírnak, hogy nincs visszacsatolás, magányos műfaj a szív blog, kimerült és elmerült,  közben ugyanezen emberek nem kommentelnek ám más blogokon, viszont a fb-on pillanatok alatt képesek megtalálni a klaviatúrát. Én speciel nem gondolom, hogy mindent bedobok a fb-ra és igyekszem a fb-ra belinkelt eredeti blogbejegyzésnél hagyni a megjegyzést, nem magánál a fb-on (ez is milyen, nem? tök fura lett a világ), d azért nekem sem megy mindig, sokszor elfelejtkezem a dacról.
Na de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ma írtam egy posztot a fb-ra, egyenesen oda, szó volt benne színésznőségről, Oscar-ról, és arról, hogy Zé ne legyen köztársasági elnök*, és innen kb. három lépésből eljutottunk oda, hoyg én egy tündéri, kedves, szeretetteljes, bársonyos hangú nő vagyok, akit valaki még nem ismer, de kedvel, valaki meg ismer és mégis kedvel, hát most csodálkozni fog-e valaki,  ha ezentúl a fbr-a fogok írni mindent.

ez volt az ominózus bejegyzésem: szerintem tök jó, hogy nem vagyok színésznő, mehetnék az Oscar-ra a ruhakölteményemben, aztán cikkeznének rólam, hoyg de ronda / de kövér / de nem tudja hordani/ de még el is esik, hát tiszta szerencse, hogy nem vagyok színésznő.

hasonló okokból kifolyólag megígértettem zével, hogy soha nem lesz közársasági elnök.

35 megjegyzés:

  1. itt is, akkor is kedvellek és szeretlek és itt is és akkor is hozzászólok:)))
    egyébként meg az a fajta vagyok, akinek jól esne a komment, de nem jön, viszont tisztában van vele, hogy ha ő nem kommentel máshol, akkor más sem fog őnála, ez miatt azonban egyetlen egyszer "panaszkodott", meg is kapta a magyarázatot... viszont! igyekszik minden egyes kommentre egyesével válaszolni, pontosan azért, mert kincs:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na, ez a lényege az egésznek, ki vagyok éhezve a szeretetre, ez van, és az milyen jó már, ha egy tök más témából indulva egyszercsak valaki felveti, hogy cuki vagyok. még ha nem is igaz, ugye, akkor is. főleg akkor!
      hát csoda, ha késztetésem lesz a fb-ra írni??

      Törlés
    2. Julcsym, ezt akár írhattam volna én is. És meaculpázok is rendesen, hisz épp ti ketten vagytok Zazival, akik nem csak művészetileg, emberileg is közel álltok hozzám és még az ősidőkből valók vagytok (igenigen, öregszünk, evvan:))

      És közben kesergek és ettől a bejegyzéstől független pont ma gondolkodtam rajta (sokadjára), zárni kéne a blogot... De juszt se.

      Arra jutottam, inkább blogosítom a fb-szösszeneteimet és megkaszabolom a google reader-öm inkább, de a kevés túlélővel AKTÍV kommunikációt fogok folytatni (ti. kommentelek és figyelem is a megjegyzéseket).

      Törlés
    3. és persze a kommentkövetést elfelejtettem pipálni... :D

      Törlés
    4. Hát én igen sajnálnám azt a bezárást, KicsiKató, mert a blog hiányozna!

      Törlés
    5. De drága vagy! :)

      Áááá, ez csak néha felröppenő hülyeség, magamat (is) büntetném vele. Magamat meg legendásan szeretem, szóval igazi veszély nem áll fenn. :)

      Törlés
    6. Ez annyira jó. Mármint hogy igazi veszély nem áll fenn. Kevesebbet olvasunk blogot, ez igaz. Én bevallom legtöbbet Zaziét. Az FB csábító, de más világ. Nekem most hiányzik hogy hová is írjak igazából, mert szeretnék, de arra a régi blogom már nem jó.

      Törlés
  2. Ugyanezt érzem hónapok óta én is! :o( Bár én nem vagyok sem "színésznő", még nagy "bloggerina" sem. A magam kedvére bütykölgetek, magamnak, a családnak, kolléganőknek. Sosem ismert hozzászólók a FB-on, a blogon meg néhány kitartó ismerős blogoló. Persze én is inkább nyomok talán emiatt egy tetszik-et! Megváltozott a netes-világ is??!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. persze,hogy meg, de ezzel nagyon nagy baj nincs szerintem, még akkor sem,ha nekem sem tetszik. nekünk is változni kell. vagy éppen hogy dehoygis kell. csak akkor majd ne rágjam a körmöm?nem tudom.

      Törlés
    2. Erika kapcsán is van bűntudatom, hányszor pörgetek tovább komment nélkül... De fogok sűrűbben, becsszó! :)

      Törlés
  3. Engem is zavar néha, amikor közvélemény kutatok és a 80 látogatásból, 10-en bírnak nyomni egy pöttyöt a kérdésemre. Az, hogy hozzászóljanak... áh :)

    Néztem a Meskás boltod, én csinálok valamit rosszul, hogy nem látok árut? Kacérkodom a táskáiddal :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeri, a Meska boltomra abszolút nincs kapacitásom, ezért üres. A fb-os biznisz oldalamon nagy az élet, gyere oda:)

      Törlés
    2. Lájkoltalak vagy tetszikeltelek (egyik szó borzalmasabb, mint a másik:D) És most még nagyobb gondban vagyok... Életem végéig minden hónapban vennék valami szépet tőled :)))
      De azért megerőltetem magam és döntök. A keresztlányom meg a legjobb barátnőmnek választ egyet :)) Amint dűlőre jutok magammal, meg a csajszival, jelentkezem. Van olyan, ami kész van? :) Mert ízé, az egyik már tegnapra...

      Törlés
  4. Hát, lehet, hogy a fb-on egy perc alatt reagálnak, de egy perc alatt el is felejtik, hogy mit írtál ott, és azt is, amit reagáltak.
    Ide meg hónapok múlva is visszajövök egy-egy fotóért vagy receptért, tudod? Plusz: a visszajelzés igénye tök jogos és normális, de hogy minden mozdulatomra visszajelzés jöjjön, mégpedig abban a másodpercben, attól irtóznék. A fb szerintem totális csapda, és taccsra vághatja az ember realitásérzékét. (Ahogyan a blog is, egyébként.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na,ez meg azért érdekes, mert ebben meg azt látom, hogy egy-egy képnél, receptnél a kutya sem reagál, magyarul senkit sem érdekel?, aztán most meg azt mondod, hogy visszatérnek az emberek? ah... azért hát na. én pl. azt szűröm le a no-komment-ből, hogy na, itt aztán senkit nem érdekel a jó kis kenyerem, lehet, hoyg nem is hozok több receptet.

      meg olyan is volt, hoyg nemrégen egy olvasóm megírta, hogy ő teljesen értett engem,amikor arról írtam, hogy már nem megyek Szibériába és ne úszom delfinekkel, meg ilyenek (Akropoliszon sem lengetem a bugyim - na jó, tudom, nem így van a Kispálos szöveg) - és ezt most írta meg egy hete. akkor nem, pedig nekem akkor biztosan jólesett volna, ha nemcsak értetlenkedik mindenki, hanem azt mondja valaki,hogy TUDOM? miről beszélsz. és nem.

      Törlés
  5. Én anno miattad regisztráltam a fb-ra. :o) Valami szavazás miatt. De nem nagyon kedvelem azt a forgalmat, ami ott folyik - láthatod a kötős-horgolós lapon. Azt gondolom, hogy emberközelibb volt a régi blogvilág - nekem néha az volt az érzésem, hogy elég zárt, és hiába kommentelgetek, le se... észre sem vesznek. Én igyekszem szólni mindenkihez, aki valami olyat alkotott - mondott, ami hatással volt rám, bár olykor nincs időm még csk meg sem nézni, mi változott az elmúlt napokban, néha meg kedvem. Látod ezért sem jó a fb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. itt meg az a válaszom, hogy nem azonos a kettő és nem kell közé egyenlőségjelet tenni. nyilván egy TV kamera előtt zajló nyílt fórum sosem válik kiscsoportos beszélgetéssé,ez így rendjén is van. ezért nem értem, amikor feltesznek mindent a fb-ra, nincs belső szűrő sokszor.

      én így látom, de ez én vagyok.

      Törlés
  6. Nagyon nem akartam jelen lenni a FB-n. Egy ideje ott vagyok. De nekem a blogok olvasása sokkal személyesebb, emberibb.Minden nap eltervezem, hogy 1. ott hagyom a Fb-t(főleg amikor olyan emberek akarnak az ismerőseim lenni, akik engem nem érdekelnek és utána olvashatom a sok butaságot tőlük) 2. végre írok a blogomba.De legszívesebben találkoznék személyesen a számomra fontos személyekkel!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kriszta, neked is mondom a fentieket,amit Etának írtam.
      a másik viszont az, hogy miért kellene olvasnod olyan emberek szövegét, aki ne érdekel? nem értem. nem kell visszajelölni. ha mégis ezt teszed,mert nem akarod megbántani, akkor eltünteted, hogy NE legyen a hírfolyamodban. én már több embert eltüntettem,bár jobb lenne nyilván, ha az illem nem gátolna.:)

      blogba írni pedig kell. én is támogatom.:)

      Törlés
    2. Hááát!Én ennyire nem értek a Fb-hoz, hogy nem tudom azt sem, hogy a hírfolyamról el lehet tüntetni a nem kívánatosakat! Köszönöm!!!

      Törlés
  7. Írtam egy csomó bíztatót, de eltűnt. Telefonról nagy tett volt annyit nyomkodni. Hát...az volt a fő gondolat hogy nem maradok csendes szemlélődő a jövőben.
    Judit

    VálaszTörlés
  8. Zazálea!
    Meg ne fossz a receptjeidtől!!!
    Istenem! azok a lekvárok...A kenyérrecepteket meg gyűjtöm, időnként kipróbálom egyiket-másikat, több-kevesebb sikerrel.
    Most már a Tiédet is kipróbálom :)
    Zsömi kutyát pedig mind a négy kölyköm imádja! Mióta hozzátok került, szemmel tartjuk!!
    Néha kommentelek (nálad is!), szeretek írni, de ez a t.tű gép olyan lassú, hogy kín kivárni mindent, amit tesz. Ezért háromszor is meggondolom, hogy írjak-e?
    Nem vagyok a fb-n, lehet, hogy nem is leszek. Olyan személytelen, és én is utálom, amikor rám akaszkodnak olyanok, akik visszaköszönni nem szoktak, de a gyűjteményükbe beleférek...(adnak első díjat a "legtöbb ismerőst - legrövidebb idő alatt" kategóriában?), de játszom a gondolattal, csak a boltom miatt, hátha megnőne a forgalmam, mert a Meska nagyon felhígult.
    Szóval, én minden nap olvaslak! Kb. 2 éve (vagy 3?)itt a blogon :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. rapid válasz: akkor elég, ha biznisz oldalad van, nem kell személyes, viszont a bizniszhez kell fb, ez van. nekem ott majdnem 4000-en vannak és JÓ.

      (húh, miket mondasz, akkor az egyik legrégebbi vagy!)

      Törlés
  9. Hát most nagyon az elevenembe vágtál... Napok, hetek óta ezen agyalok...!
    Üres lett a blogom valahogy... Egy két állandóan jelen lévő ember van és arra, ami sokaknak tetszett a FB-on, egyetlenegy reakció sem jön a blogon, pedig tudom, hogy tetszetős...
    (Még az is megfordult a fejemben, hogy unalmas vagyok...) Valahogy olyan ez, mintha az ember egy légüres térbe mesélne bele, amiben elvész a hang! De nem hagyom abba a blogolást, mert hiányozna (nekem magamnak) és szeretem visszaolvasni, felidézni, hogy akkor, annak a táskának mi volt a története, mert kikopnak a részletek az ember fejéből... Valahogy egy fejlődésnapló nekem ez az egész blog és a FB-ban ezt a személyes hangot sosem fogom megtalálni, mert az meg egy képes album rövidke kis mondatokkal (más világ, de nem feltétlenül rosszabb-jobb)...!
    Megfordult bennem, hogy megosztom az olvasóimmal ezt, de rájöttem, hogy én magam sem szeretném ezen nyafogásomat visszaolvasni néhány hét, hónap múlva... Attól én még ugyanúgy szeretem azt a munkámat, amiről bejegyzést írok, még akkor is, ha senki nem ír hozzászólást éppen... :)
    Érdekes dolgok ezek!
    Attól még sok jó dolgot olvas, lát az ember a blogokon és a FB-on is, akár van kontaktus, akár nincs...! :)

    Egyébként meg nyugodtan mehetnél az Oscar-gálára, mert a sok műarc között elkélne egy igazi huncut szemű (színész)nő, akinek kutyája-macskája-Zéje president... ! :) Feltétlenül feldobná a partit... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én nem akarok ezen siránkozni, mert néha még az is megfordul a fejemben, hoyg nem másnak írom a blogot, hanem magamnak, és nálam még nem is rossz az arány, szóval, nem erről van szó, inkább érdekesség, két külön világ.

      meg hát a bejegyzés lényege nem is ez, ugye, hanem, hogy cuki vagyok :D
      muhaha

      Törlés
  10. Nekem a fb nem megy.Igaz,mostanság a blogolás sem.De!Azt tudnod kell,hogy ha egy hétig nem is érek rá blogokat olvasni (belesegetni) akkor egy hét után nézem végig,hogy ez idő alatt mit is írtál,mi történt Veled-ez által a Többiekkel is,akik itt írnak...néha mesélek Rólad Valakinek,mintha ismernélek,mert tudod ez olyan..szóval azt hiszem ez nagyon hiányozna ,ha nem lenne.Sokszor tényleg ez az egyetlen ami kikapcsol a szar napok után...szóval azt hiszem sokan vagyunk így,akik egyszerűen szeretjük a stílusod és itt kukucskálunk az ablakodnál,hogy lássunk valamit az életedből,a sütidből,a kertedből vagy az édes cuki kutyádról..még ha nem is írunk,akkor is itt vagyunk!:)
    Puszillak

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én azért nem várok napi kommentelést (el), nem erről van szó, egyszerűen milyen jó, ha az ember nem visszaigazolást kap, hanem beszélgetést.

      Törlés
  11. Sajnálom, hogy akkor és ott nem szólaltam meg. Tisztán emlékszem, hogy 2-3 alkalommal belekezdtem az írásba. Eljutottam 2 mondatig és olyan suta lett. Töröltem. Újra írtam, valami érthetőbbet akarva, de az is bénára sikeredett. Töröltem. Nem könnyű úgy megszólalni, hogy magad is a gödör alján ülsz és nem találod a szavakat. Nem találod, pedig el akarod mondani, hogy mi az ami lecsapott rád. Mindent beleadsz és tágra nyílt pupillákat eredményeznek a mondataid, de nem az „aha” élménytől. Jönnek a totális félremagyarázások. Szóval leblokkoltam, visszahúzódtam.

    Zazálea, ha tudom, hogy egy „én értelek” akkor és ott sokat jelentett volna Neked, akkor le mertem volna írni. Csupán csak annyit. Bánom, hogy nem tettem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ne bánd, inkább legközelebb, ha tényleg érted,amiről beszélek (mert mondjuk érezted már te is), írd le, amit gondolsz, az jól fog jönni! ha nem érezted még,akkor is írd le, az is jól fog jönni :)

      Törlés
  12. Na jó, én sunyi módon inkább csak olvasgattalak eddig, de nem akartam/gondoltam kommentelni, mert... Izé, nem is tudom. Inkognitó.

    Na de ha szeretet hiány, hát akkor nagy ölelés :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hátilyet! :)
      vagytok így egy páran, de nem is csak pusztán szeretethiány, bár az permanensen, hanem kommunikáció. az ugyanis JÓ. :)

      Törlés
  13. Akkor majd innentől aktívkodom :)

    VálaszTörlés
  14. Nálam se a Fb-on, e a blogon nincs nagy visszajelzés. Mindkét helyen kb. ugyanaz a 10 ember szokott reagálni. Ugyanakkor a látogatók száma hihetetlenül magas - legalábbis ahhoz képest, hogy megmentett 10 percekben foglalkozom a dologgal. Csak éppen ki azok, mit szeretnek egyáltalán, mit gondolnak? Gőzöm nincs, mert nem adnak hírt magukról, lassanként már akkor se, ha ajándékot sorsolok. Ha azért írnám a blogot, hogy visszajelzést kapjak, már régesrég abbahagytam volna. De nem azért teszem, hanem mert jól esik. És ennyi.

    VálaszTörlés