2012. október 10., szerda

dark side

Sajnos, hogy sokan azt hiszik, én egy angyal vagyok*, na, ez a post most nekik szól.

Ugyanis  idegrohamom van és félő az agyvérzés, mert suhog a vér a fejemben, mert sajnos az ügyintéző HP 15 munkanappal ezelőtt véletlenül nem szkennelt be egy fontos iratot, ami ahhoz kellett volna, hoyg legkésőbb ma csörögjön a kassza a telefonomban (érteed) és amikor múlt héten a férjem rákérdezett az ügymenetre, mert volt egy enyhe gyanúm, akkor neki (HP) sajnos nem volt, és semmibe vette a mi aggódásunkat.  És sajnos ma ráfaragott, mert miután beszéltem vele, volt képem felhívni a telecentert, ahol sajnálattal közölték, hogy az ügymenet el sem kezdődött, basszus, és akkor (újabb telefon HP-nak) sajnos felemeltem a hangom kicsit (de még a disztingváltat és ezt sajnálom), majd miután ígérete ellenére az intézkedéssel és utánanézéssel töltött egy óra után sem hívott vissza , akkor sajnos elpattant a cérna nálam és én viszont felhívtam megint és sajnos, már nem voltam finom sem, meg nőies sem, de  disztingvált sem, mert basszus, nekünk ez sok pénz és sajnos, helye van,  nem is egy. És sajnos, először nem volt ideges a HP, de aztán sajnos, én tettem róla. Mármint nem nekem sajnos.


még sajnosabb, hogy sokan nem hiszik, hogy az vagyok

11 megjegyzés:

  1. Hasonló élményem van nekem is (nyilván a sztori ,a helyszín és a szereplők mások) de a lényeg uaz. A hivatalokban sz@rnak az emberre (azaz rám), amíg az ügyfél (azaz én) a) vagy olyan ideges lesz(ek), hogy fejhangon visít(ok), m egy szopósmalac b) sírva kér(em)-könyörög(ök) azért, ami az övé(enyém) (én a 2. verziót adtam ma elő 3 önkormányzatnál) Jeeeeeeeee...Mo. így szeretlek :-) (öröklésről van szó, szóval pénz(kiadás) is, de egyben jog is)

    VálaszTörlés
  2. ez meg biztosító. de most komolyan, Zsuzsa, én nem nagyon kiabálok, meg nem is akarok,emberek ők is, oké, de azért ki lehet rángatni ebből a békés természetemből,amikor már nem csak magamban idegeskedem. előbbi gyakori, most például még mindig nem tudtam lenyugodni, pedig ma kívülre is jutott.
    ha belőlünk kihozzák ezt, akkor mégis mit csodálkoznak, h mások azonnal ordítanak?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom kink jó ez...mert sem az ügyfélnek nem érdekes, sem a szolgáltatónak, hogy üvöltözzenek egymással. Lassan azt látom, itthon minden fenyegetésre, kiabálásra...történik. Anyukám meghalt aug 22-én, MA (1,5 hónappal) kezdtünk el arról beszélni a hivatali kisasszonnyal, h küldje már át a jegyzőhöz a cuccost. A tv szerint 30(!!!!) nap áll a rendelkezésükre, h az ügyet elindítsák. próbált meggyőzni, hogy ők GYORSAN dolgoznak, és örüljek ennek a tempónak. Ma az volt a taktikám, hogy kedvesen, mosolyogva közöltem "a törvényben megszabott 30 nap szeptember 22-én lejárt, ma október 10-e van". Azóta kapkodnak. Ami rajtam csak egy cseppet sem segít...Tegnapi telefonos sztorim: a Fundamenta a félretett pénzemet 3 hónap után utalja (apró betűs rész), de ha hamarabb szeretném (azaz 1 hónap lejárta után) fizethetek 3%ot (apró betűsben 1,5 %, de azt szabadon változtathatják...). Most azon gondolkodom, ez lenne a "legyetek szelídek, m a galambok, és ravaszak, mint a kígyók..." alkalmazása? Vagy magamból kivetkőzve követelőzzek, meg ijesztegessek jogszabályokra hivatkozva??? Tényleg annak áll a világ a csípőből bunkó?? Sajnállak, remélem mihamarabb megkapjátok a pénzetek!

      Törlés
    2. és most így csináljak mindent mostantól kezdve? vagy hogy van ez? nem akarok rászokni erre, de a szükség kényszert szül és nálunk most szült. csak a fejem még mindig a szétrobbanás állapotában van, hoyg megéri-e, az a kérdés.

      de tudod,a legérdekesebb az, hoyg nem szégyenlem magam. jó,nem ordítottam (azt majd pénteken, ha addig sem), de nagyon mérgesen, nagyon határozottan mondtam a magamét. indulat volt rendesen. :(

      Törlés
    3. Zsuzsa, képzeld nekem januárban halt meg anyukám és a hagyatéki tárgyalás szeptemberben! volt(Bp.). Míg a férjem apja meghalt júliusban és augusztusban már minden el volt rendezve(vidék) Azért érdekelne, hogy mire kellett ennyit várnom...ja és egy csomó pénzbe került a közjegyző természetesen:/

      Törlés
  3. A fiam révén kapott rokkant parkoló kártya intézésénél, nekem tavaly pattant el a cérna...Mondván, hogy nem tudják elolvasni az orvos aláírását... - én még nem találkoztam olvashatóan író orvossal -...menjek vissza kérjek újat. Mindezt flegmán elém dobva. Mondtam én is mindent, ami a csövön kifért...Mindent, ami akkoriban ezzel a témával kapcsolatban a híradásokban megjelent. Jött, mint a hányás...nem tudtam visszatartani, de nem kellett felesleges körutat megtennem. Megcsinálták.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én ezt nem értem. másnak legalább a férje ijesztő, az enyém megadja magát az ilyen ügyeknek, lerázzák magukról az ügyintézők gond nélkül. engem is.:(
      ma valami végső kétségbeesés vehetett rajtam erőt,már rég máshol lenne a helye a pénznek, teljesen elkeseredtem tőlük. azt viszont beígértem, ha nem lesz péntekig a számlámon, baromi nagy balhét csinálok. én ilyet mondtam. de ami a rosszabb, hoyg meg is teszem.

      Törlés
    2. remélem Rita a kamatot is kérted tőlük!!! mert az is megillet. Én a Csatornaművekkel vívtam csatát fél évig, hogy utalják vissza a pénzemet és természetesen kamatot is, végül egy nagyon jelképes összeget is utaltak kamat címén, de ezzel is elégedett voltam, mert nanehogymár ne nekem legyen igazam!:) Sajnos ha Te nem állsz ki magadért, akkor senki. Most a GYED kompenzáció végett küzdök az Államkincstárral és nagyon kezd tele lenni az összes állami szervvel a nemlétező micsodám! csak keményen!!!;)

      Törlés
  4. Bogi júliusban született, de a mai napig nem kaptam még rendesen családi pótlékot. Hol az egyik gyerek után kapom, hol a másik után, de a kettő után egyszerre, ráadásul az emelt összeget, na azt nem.
    Tegnap telefonáltam. Azt ígérte a hölgyemény, hogy jövő hónap elejére minden rendben lesz, ha nem, telefonáljak újra. Jaaaa? Nekem kell könyörögnöm érte, ami jár? De ha én nem fizetek be valamit 2 nap múlva már bírósági határozat jön.
    Ez Magyarország!

    VálaszTörlés
  5. elképesztő, amit írtok, s bár sokszor gondolom, de még mondom is másnak, hogy "neked kell kiállnod magadért, senki nem fog helyetted, satöbbi", azért megdöbbent, hogy ez már lassan kevés, hanem, hogy kiabálni kell? jelenetet rendezni?
    mi ez már.... :(((

    nekünk ma sincs a számlánkon a pénz, így én elhatároztam, hogy ma is hívom a nőt, zaklatom, ha úgy tetszik.

    VálaszTörlés
  6. Ugyan nem Magyarország, de nálunk is ilyen a helyzet. Itthon, Vásárhelyen ha valamit intézni akarok, akkor az borzasztó sok felesleges kör lefutásával jár. De meglepődtem, amikor megvettük a házat falun és mindent Nyárádszeredában, Szovátán és Berében kellett intézni: ami itt több hét ott pár óra alatt megoldódott.
    A gyed-del én is úgy voltam (vagyok), hogy 30 napon belül kellett volna utalják július elejéhez képest. Ez nem történt meg, késtek vele vagy másfél hónapot. Csak amikor nagyon meg voltam indulva, hogy kérem a késedelmi kamatokat akkor halt meg Édesapám. Mondjuk, még nem futottam ki az időből. Csak borzasztó lusta vagyok. És végülis a pénz nélkül megvoltunk - inkább a tény zavar, hogy ha én kések az állam irányába akkor nyakambavarrják a késedelmi kamatot, ők meg akármennyit ülhetnek az én pénzemen...

    VálaszTörlés