2012. október 2., kedd

a hiba bennem van

(irodalmi) Nobel -díjasokkal nem állok jól, Elfrida Jelinek esetében forgattam a szemem rendesen, Doris Lessing nagyon megviselt, Kertész Imre, hát, én annyira azért nem kedvelem, Sartre-t fel sem fogom, Mauriac jeges leheletétől megfagy az ereimben a vér, Golding bugyraiba benézni is félelmetes, nemhogy megmártózni bennük, Steinbeck emberi szenvedései a pórusokba is bekerülnek, az orkánpamut Orhan Pamuk könyv pedig veszedelmesen unalmas.
Na jó, Saramago bármikor jöhet. És Böll is. És Thomas Mann is.

12 megjegyzés:

  1. A hiba nem az Ön készülékében van. :) Sőt.

    VálaszTörlés
  2. Márquezt csak hagyjuk békén...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ezt hogy értsem?érthetem így is, meg úgy is, ugye :)

      Törlés
  3. Marquez nekem vegyes,inkább igen, mint nem, de ez csak kiemelés, nem mentem végig az elmúlt X éven következetesen, hiszen írhattam volna még erről-arról,most csak spontánul, aki eszembe jutott.

    viszont érdekelnek a vélemények! nagyon is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem is vegyes, és csak azért kérdeztem, mert ő ugrott be elsőnek a nobel-díjasok nevét olvasva, és kíváncsi lettem, hogy akkor ő most hova is szerinted?

      Törlés
  4. De jó,akkor nem csak velem van gond....

    Az unalmas könyvről:amíg nálam volt egy könyvtárból kikölcsönzött Murakami könyv,minden este 9-kor mély álomba zuhantam az unalomtól...(de itt is velem volt a baj:):))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Murakamitól a Kafka a tengerparton-t én nagyon szerettem, de az élet egy nagyon nehéz szakaszában olvastam,lehet,h azért?

      Törlés
    2. Murakamit en is nagyon szeretem, mondhatni fuggö vagyok, mindent elolvasok, amin a neve all.(Azt tippelik iden nobel dijat kap, az meg ugye megöli a kreativitast...) A masik nagy kedvenc most Franzen, kicsit, mint Updike, csak fiatal es kevesbe szexközpontu.

      Törlés
  5. Dicserni en sem tudom. Hozzatennem, mazochista vagyok (meg sznob is persze), es atragtam magam meg nehany könyven, gondolvan, hogy csak epp egy rosszal kezdtem. De nem, sajnos...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én is amondó vagyok,hoyg kell esélyt adni az írónak, hogy találkozzon velem még egyszer,pl. Houllebecq általam olvasott első könyve ment a sarokba, iszonyúan kiakadtam tőle, a második viszont annyira jó, hogy bár idén olvastam,még egyszer el kell olvasnom. szóval, ez érdekes. szegény orkánpamut, nekem irgalmatlan unalmas.

      Törlés
    2. Sajnos nekem egyik sem jött be (az Isztambult es a Feher könyvet olvastam meg, es azok iǵazan nem rövid novellacskak, de nem volt jo, sajnos nem...)

      Törlés