2009. október 7., szerda

A kötés és én, meg a jövő / The knitting and me and the future

Nem veszek részt játékokban, mert egyrészt elfelejtem őket, másrészt még soha nem nyertem az elmúlt 41 év alatt, a lottót kimondottan utálom, egyébként meg, ha valaki a családból le is áztatja az ásványvizes palackról a beküldendő cuccot, akkor nem kerül feladásra. Nem gyűjtök pontokat, mert elhagyom a szelvényt és nem vagyok tagja semmilyen Family Club-nak sem. Még az Ikea kedvéért sem.
Mindez úgy jön a bejegyzés címéhez, hogy mégiscsak megpróbálom megnyerni ezt a kötőtűs szettet, mert én idén kötni fogok. Eleinte elszántan és fogvicsorgatva, aztán már csak fél szemmel nézve a tűt, végül lazán és könnyedén. Eleinte sálat, majd kardigánt, végül zoknit. Ebben szerepet játszik az is, hogy valóban hosszú hetekre távol(abb, mint szeretném) leszek (legalábbis hétközben), ezt pedig bárhová magammal vihetem, nem fog fázni a családom, legalábbis fizikálisan nem. Bár azért varrni is fogok tudni...

Valóban igaz, hogy minden tevékenység titka a jó szerszám, érzékelem én ezt a kenyérvágástól kezdve a metszésen át a kötésig (és akkor a varrásról még nem is beszéltem), a bambuszból készített kötőtűm maga a csoda és ha lehet ezt még fokozni, hát tegyük. Ezért jelentkeztem a játékra (részletek itt), melynek határideje október 25., a nyeremény a fenti képen látható szett (jelzem, még nem tudom, melyik micsoda, mi célra is szolgál, de ez engem nem gátol semmiben), aztán reménykedem, hogy végül mégiscsak rám vár az a sok csodaság. És akkor megtanulok kötni, rendesen és igazán.

Generally I don't take part in games when the winners are selected by a draw, I always forget the deadline, I never know where I have put my coupon and I have never won anything. I don't collect the different stickers and I am not the member of Family Clubs. Not even for the sake of IKEA. :o)
But.
But it's time to learn to knit! At the beginning I will knit baring my teeth... then quite casually... then idly and loosely. At first I am knitting scarfs, after that pullovers and finally socks. A lot of socks. :o) In the next weeks I am going to be far from my family and my home and the knitting is a suitable activity although I will have possibility to sew as well. :o)

The secret lies in the good tools so I have applied for this game to win this phantastic knitting needle- collection. The deadline is 25 of October. Now I hope I am the winner... in this case I am sure I am learning to knit. Really. :o)

3 megjegyzés:

  1. Én zoknival kezdtem a kötést. Igaz, ott is hagytam abba. Nem mintha nem lenne jó, mert még most is hordom, remek pl itthonra meg meditáláshoz. Na de a csipkék nem mennek, és most már csak az érdekelne. Mindenesetre sok sikert neked nyeréshez meg kötéshez is!

    VálaszTörlés
  2. Több kiló kötőtűm van, de még bambusz nincs. Hogy kell ide jelentkezni, és mit kell tennem érte?

    VálaszTörlés
  3. http://gombolyito.blogspot.com/2009/10/100-jatek.html


    Márta néni, ha a pirossal szedett "itt" szóra kattintasz, bejutsz a játékhirdető oldalára! Vagy a fenti címet bemásolod, úgy is jó. A szokásosat kell tenni: írni róla, meg hagyni egy kommentet, meg ilyesmit. Semmi extrát, de egyébként meg úgyis én nyerem meg a kötőtűket. Viszont adok belőle, mert nagylelkű vagyok. Remélem. :o)))))

    Anyahajó! Most jön el az ideje, csipkét sem tudok, meg zoknit sem, valahol az általános iskola gyakorlati órájának szintjén maradtam. :o(

    VálaszTörlés