2009. április 25., szombat

Jobbat

és rövidebbet mondok. Akkor mi van, ha valaki (2. személy) meglátott egy japán újságban(1. személy által) varrt valamit, mondjuk, alakított rajta, de a lényegét tekintve ugyanaz. Majd ezek után egy 3. személy meglátta, megszerette, megvarrta, s erről 2. személy tudomást szerzett. Csapott nagy patáliát, holott, ugye...

Az élet pedig, barátaim, produkál ilyetén meséket is. Most akkor ki és mit követett el?
A történet hasonlóvá kezd válni azzal a pszichológiai jellemkutatás céljával kitalálttal, amelyet nyilván mindenki ismer: "A" személy át akar jutni a folyón "B" személyhez....

Az erkölcsi tanmeséken kívül még ma felkerül a blogra az általam kitalált, megvarrt táska is. :o)

10 megjegyzés:

  1. ahhoz kepest, hogy nem akarsz beszallni a temaba a heten ez a 3. posztod;-), amin nem csodalkozom, mert az egesz tema ingovanyos, es meg inkabb rossz szajizu.
    de szerintem itt konkretan masrol van szo:-) ez vihar a biliben, tyukketrec, ahogy tetszik. A noknek nem kell ok a hisztire...

    VálaszTörlés
  2. Ezt most rám érted? Vagy nem értem?

    VálaszTörlés
  3. A dolgok pont ilyen, vagy még bonyolultabb formában szoktak előfordulni. Ember legyen a talpán, aki látja az igazságot, a megoldást, ami erkölcsös és etikus lehetne. Mo-n, nem azt a világot éljük.

    VálaszTörlés
  4. en arra ertem, mivel a tortenetben nem szerepeltel..., hogy ebben a varros `tarsasagban` kissebb hulyeseg miatt is volt mar/lesz meg `patalia`. Ennek semmi koze erkolcshoz, kreativitashoz. Ez sokkal inkabb noi dolog, es meg csak az IQ-hoz sincs sok koze:-(
    Nezd meg az elmult hetet! Valahogy mikor Anyahajo elkezdte azt hittem itt tenyleg lesz `beszelgetes` es valami konszenzus, de ugy tunik senkinek sem erdeke, maradt a szemelyeskedes, masra mutogatas. Pedig vannak teljesen objektiven eldontheto kerdesek!! De a valasz akkor nem fugghet attol, hogy en lopok vagy tolem lopnak.
    Sokkal jobban szeretnek `pataliat` csapni, mint szembesulni azzal, hogy ok maguk mit csinalnak. Szoval ez a `tortenet` csak egy a tobbi kozt sajnos:-( En ugy latom, hogy az ember egyet tehet... semmit. Megprobalja a sajat normai szerint tisztessegesen intezni a dolgokat es kesz.
    Ezert erzem ezeket feleslegesnek, mert akik igy gondoljak, majd jol egymasra bologatnak, akik meg nem, azoknak meg nem fog ettol megvaltozni a velemenyuk... nem eri meg nekik:-(

    VálaszTörlés
  5. A patáliákból eleddig kimaradtam, s remélem, fogok is. Ha valami érdekel, megkérdezem, eddig is, ezután is.Csak azért, mert érdekel. A fórumra direkt nem léptem be, mert arra nincs kedvem. DE: felvetek valamit, lehet rá válaszolni.
    Kicsoda, én néha nem értem, amit írsz, vagy úgy gondolom, Te nem értesz engem - éppen ezért mindig továbbgondolom a bejegyzéseidet, ami már önmagában is lehet jó, s ezt még akkor is így gondolom, ha homlokegyenest ellenkező a gondolkodásunk. Egyszer azért majd csak megismerlek személyesen is. :o))

    Anice, ennél még macerásabb eset is van. :o(

    VálaszTörlés
  6. engem az legkevesbe sem zavar, ha tok mas/ ellentetes a velemenyunk:-) Amit talan Violini irt egyszer, hogy rajtam meglatszanak az amerikai evek, az biztos, en szelsosegesen liberalis vagyok, kiveve, ha magamrol van szo, akkor sokkal kemenyebb szabalyokat tartok csak elfogadhatonak.
    Mikor varrni kezdtem egy nagy orom volt, hogy olyan embereket talaltam, akikkel ugyanaz a maniank es eszembe nem jutott hogy itt is lehet majd valamin pataliazni. Es nagyon elkeseritett mikor elkezdodott:-(
    Tudod en itt pl tenyleg nem ertem min lehet felhaborodni... es ez oszinte, hidd el!!!! Egyszeruen nem ertem, hogy mivel tamadhat barkit!!!

    VálaszTörlés
  7. Megvan ennek is az előnye.
    Írjál csak bejegyzéseket, majd jókat vitázunk, én elgondolkodom. Állítólag így halad a világ előre. Hát legyen. :o))))

    VálaszTörlés
  8. Te jó ég, már megint volt valami? Pár napig nem olvasgatok, és tessék. Ugye, nem téged bántanak?

    VálaszTörlés
  9. Jaj, nem, Anyahajó,nem engem. Talán senkit, csak én kérdezgettem... de már nem teszem. Mindenesetre megmelengette a szívem az, hogy aggodalmasnak hallottam a hangod, akarom mondani, kommented. Olyan oroszlánmamásnak. :o)))))))

    VálaszTörlés
  10. Úgy tűnik, erre a témára most eléggé ugrok, érted meg kicsinység aggódom mostanában. Lusta disznó vagyok, hogy nem írok, de azért gondolok sokat!

    VálaszTörlés