2008. december 3., szerda

Cimke kérdések!

Fejben már nagyon jó vagyok ezzel a cimkegyártásos dologgal, a gyakorlati megvalósítás még várat magára. ZM (Zoltánművész)- től kérdeztem egyet s mást, mire ő visszakérdezett, én meg néztem. Szóval, én (ugye) értek a Word-höz, Excell-hez, EpiServerhez, máshoz nem. :O(

Viszont: olvastam valahol, hogy a Word mégsem a legjobb megoldás, mert nem lehet ezt a tükörképes dolgot megoldani. Mások szerint ezt Photoshopban kitünően lehet készíteni, ZM szerint még jobb Adobe Illustratorban vagy Adobe Painterben. Szerintetek melyik a legjobb? Vagy innen kezdve tök mindegy?

Következő kérdés: szalag. Ti milyen szalagra vasaltátok? Én fehéret szeretnék (na jó, zöldet)- de milyen típusú az a szalag? Valami pertliszerűség? És milyen széles? Szerintetek, ha én befestem, attól még ugyanolyan kis helyre címkém lesz? Látszódni fog a kép/felirat?

Következő kérdés: transzferpapír. Ezt akkor most hol is célszerű venni? MédiaMarkt? Milyen nagy tételben árulják és milyen áron?

A bónuszkérdés: Ti mennyit csináltatok egyszerre?

A háttérinformáció: szeretném a karácsonyi ajándékomat így, szépen felcimkézve elküldeni....

Az a jó, hogy valaki mindig tud valami jótanácsot adni, amiért előre is hálás vagyok. Aki válaszol, ne tartsa magában a saját tapsztalatait, ha lehet... :O)))

És valami jó a tapasztaltaknak is: van egy csomó újságom (PW), a tanácsot osztók között kisorsolok hármat, legyen már jó nektek is... :)

9 megjegyzés:

  1. Tanácsot adni nem tudok, de nagyon lesek, hogy mit válaszolnak Neked, mert majdegyszertalán én is gyártok ilyen címkéket, és akkor majdegyszertalán én is fogom tudni, hogy hogyan kell. Ellenben a Photoshoppal nagyon jóban vagyok, úgyhogy szívesen segítek ilyen jellegű kérdésekben, akár csinálok is szívesen valamit, ha küldesz tervet, tükrözni meg tényleg egy gombnyomás vele :-)

    VálaszTörlés
  2. Cicvarek blogjában részletesen le van irva. A tükörképre csak annyit tudok mondani, hogy azt a nyomtatási paramétereknél kell beállitani. Igy Wordben igen gyorsan és egyszerüen tudsz csinálni valamit. A szimbolumokból veszel valami figurát. A transzfer papir általában 15-50 db-os kivitelű, de erre az ottani blogban találsz hsz-t. Sokan pertli szerű szalagra csinálják. Szerintem egyszerű selyem szalagra szebb. Az igazi persze a szövött szalag amit rendelni kell nagy mennyiségben és drága.

    VálaszTörlés
  3. Én ismerkedési szakaszban vagyok az excellel is, meg a transzfer papírral is. Okosat nem tudok mondani, de ha vesz valaki egy dobozzal, beszállnék én is, 1-2 ív erejéig.

    VálaszTörlés
  4. Szia.Szerintem egyszerű danubia szalag teljessen megfelelő ,amit méterben vehetsz meg bármelyik rövidárú boltban.

    VálaszTörlés
  5. Transzferpapírt egy jobb papírboltban is tudsz venni. Itt Győrben egy olyan helyen vettem, ahol névjegykártyákat is készítenek. Darabra lehet venni. külön, ha fehérre vasalod a feliratot, és külön, ha sötét az alap.
    Cicvarek oldalán pontos leírás van.Tükörképet pedig a nyomtató programjával tudtam csinálni.
    A szalag szerintem az ún. danúbia szalag, pertliszalag. Mindenképpen pamutos alapú (szerintem legalábbis), hogy ne mosódjon el a felirat, mikor rávasalod.
    Ja, és a transzferpapírhoz útmutatót is adnak! Egy A4-es lap úgy emlékszem kb.300.-ft volt.

    VálaszTörlés
  6. Már alakul a dolog, köztetek vannak a biztos nyerők. :O)

    Zsukka! Köszönöm, lehet, hogy élni fogok vele!

    Mariann! Aha, szóval mégiscsak lehet Word-del is... Te csináltál már?

    Bea! Én pénteken megnézem a MM-ban, ha lesz, akkor veszek egy adagot, aztán jelentkezem Nálad, jó?

    Ildi! Szóval Te is olvasol engem? Én is Téged! :) Danubia? Pénteken azt is megnézem!

    Mindenkinek mindent köszönök!

    VálaszTörlés
  7. Bea! Neked is köszönöm, lehet, hogy 4 újságot sorsolok ki, ennyi jó tanácsért már igazán megéri...
    Mondjuk, vasárnapig várok.

    VálaszTörlés
  8. Ahogy én csináltam a megboldogult tavalyi évben:)))

    A kis katicámat paintben lementettem, aztán vettem szalagot (köpper vagy Danuv/bia, ami simább), annak a szélessége volt az alap és wordben kis táblázatot szerkeszettem, ahogy legköltségtakarékosabban kifért egy A4 oldalra. Beillesztgettem a képet és kész. Nyomtatásnál kellett beállítani a tükörképet (elvileg mindenkinek kell lennie ilyen beállításoknak ctrlP után, nem?). Szóval mindig egy A4 oldalt nyomtattam és vasaltam fel egyszerre. Az enyém két centi széles körül volt.

    Papír: office depot-ban szoktam venni, van HP is sokezerért, 4 lapot tartalmazó kétezerért, de legutóbb a faliképekhez olyat vettem, amiben 5+1 bónusz volt és 1500 a fehér textíliákhoz való...

    Óóóóóó, és csak most, a kislitániám végén láttam meg az újságos játékot:) Mai jótett kipipálva:)))))

    VálaszTörlés