2008. november 28., péntek

Karácsonyi visszaszámlálás

Tudom (mert látom), hogy mindenki nagyon szorgalmasan készül a karácsonyra, ami előtt én csak meghajolni tudok és őszínte csodálattal adózom. Teszem ezt alapból is, mert valahogy soha nem sikerült az a típusú készülődés, amit ilyentájt minden női lap ajánl, vagyis, hogy semmi rohanás, meg kapkodás, meg utolsó pillanatokban vett/készített ajándék, max. a sminkeshez, meg a fodrászhoz lehet elmenni 24-én, persze úgy, hogy voltunk olyan előrelátóak és már december elején bejelentkeztünk. Nekem ez még nem sikerült a 40 év alatt, reményeim foszladozóban.
Az utóbbi években pedig még lejjebb sikerült tennem az előrelátás mércéjét, de ez mindig csak december közepe táján derül ki.

Na most, az már eleve sokkhatásként ért, hogy 30 nap alá esett a hátralévő időm, eddig legalább mondhattam azt, hogy van még 1 hónapom, ami azért elég jól hangzik. Ennek most vége, de ami ennél is rosszabb, rájöttem, hogy a számláló nem december 24-én ünnepli karácsonyt, hanem másnap, azaz 25-én, így viszont (hiába, hogy csak 1 nap a különbség) esélyeim még gyorsabb fogyásnak indultak, hála az angolszász ünnepi szokásoknak.

Fodrászhoz már most be kellene jelentkeznem, ahhoz viszont az kellene, hogy lássak magam előtt valami olyan napot, amikor nincs más fontosabbnak ítélt dolgom, mint békésen, újságot lapozgatva ücsörögni azon nők között, akik egyébként minden pénteken, heti rendszerességgel teszik ezt. Valahogy nem látom még ezt a napot az elkövetkező időszakban, és most nemcsak erre az évre gondolok. :o)

Így aztán nem marad más hátra, mint reménykedni abban, hogy idén is képes leszek csodát tenni, s nyolckarú Sívaként 2 fogás készítése közben még a hajam is beszárítani. Legalább.

4 megjegyzés:

  1. Már hogyne lennél képes? Hiszen mi édesanyák, feleségek és dolgozó nők valahogyan mindig, minden karácsonykor megoldjuk ezt;-)
    Na és ha nem, akkor is tudunk ünnepelni, nem?
    (Egyszer nagyfiam vajaskenyeret evett szenteste! De azt gyertyafénynél:-) Nem voltam neki hajlandó már megint külön főzni...)

    VálaszTörlés
  2. A Szenteste már oké, csak előtte... ott van a baj. Ami (persze) nem baj, félreértés ne essék, csak mindig úgy érzem.
    Mindenesetre akkor is becsapás ez a számláló. :o)

    VálaszTörlés
  3. Már én is gondolkodtam többször,hogy fenthagyjam ezt a számlálót,vagy levegyem?Jót teszek vele magamnak,vagy sokkoló?
    Még most sem tudom...:)

    VálaszTörlés