2008. november 30., vasárnap

Advent első vasárnapja


Idén a Legkisebb (Virág) készítette az adventi koszorúnkat, nagyon tetszik. Élvezem a letisztult formákat, amire lehet pejoratívan azt mondani, hogy egyszerű, de szerintem ennél több. Jó, hogy nem zsúfolt, jó, hogy nincs telerakva minden mütyürrel, nekünk így tetszik.

Az advent a várakozás időszaka. Várjuk egyrészről Krisztus születését, ezt mindenki tudja, de sokan nem tudják vagy éppen elfelejtik, hogy advent Krisztus visszavárása is egyben. Ilyenkor arra gondolok, vajon, ha visszajön éppen most, mit talál? Nem a világban úgy általában, hanem konkrétan lebontva, bennem...Úgy várom, ahogy Isten Fiát várni "kell"?Hittel, bizalommal, örömmel? Nem tudom, bennem a várakozás mindig egyfajta félelmet is rejt... Jó lenne (vagy sem) kívülről látni magam, az Ő mércéjével.


De legalább napról napra advent melegségével, bizalmával, örömével útnak indulni. Így legyen!

9 megjegyzés:

  1. Köszönöm a gondolatokat, olyan jó volt kicsit megállni! A koszorú pedig szerintem is nagyon jól sikerült, én sem szeretem túlzásba vinni a díszítést. Anyja lánya! :)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, ha nem vagyok egyedül! Igen, advent nemcsak vegytiszta, felhőtlen öröm. Többségében igen, de az Istenfélelem igenis jelen van. Ami jó. :o)

    VálaszTörlés
  3. Szép koszorú, nekem is tetszik. A zöldnek ez az árnyalata amúgy is az egyik kedvencem.
    A hithez sajnos hűtlen lettem. Hitoktató létemre. :(

    VálaszTörlés
  4. Szép koszorú és szép gondolatok!

    VálaszTörlés
  5. A koszorú nekem is nagyon tetszik, az egyszerűségében szép. A karácsonyi gondolatokat pedig nagyon köszönöm, engem is elgondolkoztatott...

    VálaszTörlés
  6. Annak örülök, ha vannak rajtam kívül mások, akik hasonlóképpen élik meg adventet. Ez is közösség!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szép ez a koszorú.És nem pereg!Ez fontos tulajdonság.hány éves a készítő?

    VálaszTörlés
  8. 16,5- szerintem. 17- szerinte. Nem kislány, de mostanában ő díszít mindent,pl. a papa szülinapjára készített ünnepi vacsorához is ő terített meg gyertyával, mindennel. Szép is lett! :O))

    VálaszTörlés