"Szabó
Gyuri bácsi a bükki füvesember azt is elmondta, hogy rákban nem lehet
meghalni. Mert a szervezet öngyógyító, ilyenkor az immunrendszert kell
erősíteni és az adott rákra való növényeket használni. Testünkben mindig
vannak rákos sejtek és ezeket a szervezet normális esetben kordában
tartja. Ha gyengül az immunrendszer, akkor képesek csak az
elburjánzásra. Nagyon fontos, hogy higgyük, sőt, tudjuk, hogy a rák nem
halálos ítélet. Abszolút gyógyítható.
Elmondta, hogy a székelyek mit használnak rákgyógyszerként, teljes hatékonysággal. És ezt tudóscsoportok nemrégiben be is vizsgálták, igazolva a gyógymód hatékonyságát. Tehát Erdélyben egy nagyon egyszerű orvosságot használnak a rák gyógyítására. Szilvalekvárt. Igen, szilvalekvárt. A szilva gyógyító erejű, kimagaslóan magas az antioxidáns tartalma. Frissen is érdemes szezonban sokat fogyasztani belőle, de aszalt szilvaként is hatásos, valamint lekvárként is. Nos, nem csak hungarikum a kiváló házi szilvalekvár, de csodálatos erejű rákgyógyszer is. "
Elmondta, hogy a székelyek mit használnak rákgyógyszerként, teljes hatékonysággal. És ezt tudóscsoportok nemrégiben be is vizsgálták, igazolva a gyógymód hatékonyságát. Tehát Erdélyben egy nagyon egyszerű orvosságot használnak a rák gyógyítására. Szilvalekvárt. Igen, szilvalekvárt. A szilva gyógyító erejű, kimagaslóan magas az antioxidáns tartalma. Frissen is érdemes szezonban sokat fogyasztani belőle, de aszalt szilvaként is hatásos, valamint lekvárként is. Nos, nem csak hungarikum a kiváló házi szilvalekvár, de csodálatos erejű rákgyógyszer is. "
internetes gyöngyszem, kár, hogy nem hiszek benne, mindenesetre rajtunk nem áll, mi megelőzésre használjuk majd :D
24 kiló szilva érkezett, de nem egyszerre. Két egymást követő nap. Továbbra is a zepter-ben* készítettem, a tűzhelyen, ill. a sütőben is, de csak ebben az edényben. Felraktam (beraktam) és magára hagytam, elrotyogott magában, néha (óránként) megkevertem, de nem azért, mert féltem, hoyg leragad, hanem, hogy megnézzem az állagát. A sütőben készülttel még ennyi gond sem volt, bedugtam a sütőbe, tettem rá fedőt, hat órán át békén hagytam, majd kivettem a sűrű masszát.
házon belül kialakított szólás: áll, mint szilvában a kanál
(pedig itt friss, meleg volt a lekvár, dermedés után már nem készült fotó)
Ami a sütőben készült, az recept alapján alakult, ahogyan eddig mindig, ami a tűzhelyen készült, ott nemcsak fűszerezésbeli, hanem időbeli különbségek is voltak, vannak 8, 10 és 12 órán át készültek, tapasztalatom szerint az utóbbiakat már érdemes figyelgetni, nagyon szépen koncentrálódott a gyümölcsben lévő cukor, ebben az esetben a kevergetés nem ártott, egyre erőteljesebben kellett tenni, ahogy sűrűsödött, úgy vált egyre nehezebbé. Az is érdekes volt, hogy bár mindig full-ra megtöltöttem a fazekat, mégis minden egyes óra elteltével csökkent a
- sima szilvalekvár, semmi nélkül (szilva, nothing else)
- vörösboros szilvalekvár, vörösbor (szilva, kevés cukor- savanykás volt a szilva)
- vörösboros, fűszeres szilvalekvár I. (vörösbor, szilva, fahéj, gyömbér, némi cukor)
- vörösboros, fűszeres szilvalekvár II.( vörösbor, szilva, szerecsendió, fahéj, citrom leve, némi cukor)
A végére meguntam, megmondom őszintén, nem a macerát, mert az kimaradt, hanem magát a szilvát, úgy éreztem magam, mint amikor általános iskoláskoromban egy hétig szilvát szedtünk, a végére már bármilyen más gyümölcs látványa jobban esett. Most viszont jólesik ránéznem a spájz szilvarészlegére.
* a rengeteg felesleges ajándék mellett időnként kaptam ilyet is anyósomtól
Gratulálok Rita! A kitartásodért és a leleményességedhez.
VálaszTörlésNekem a szilva valahogy nem akar "jönni". Kb 1 kg-t sikerült összeszedni 3 fáról az idén. Annyira bio az idei termésünk. :)
De abból az 1 kg-ból szilvakrémet készítettem, a férfiak pedig palacsintába töltötték és mind megették!:)
Ölellek
Glória
az a helyzet, hogy itt annyira olcsó a szilva (100, legfeljebb 150 Ft/kg), hogy most érdemes volt sokat elrakni.
Törlésa szilvakrém,hát az meg miféle finomság??
Felénk is kedvező az ára, de a telken termett jobban esett volna! Na de hát az albérlők gyorsabbak voltak. :)
TörlésA szilvakrémet még drága nagyanyámtól tanultam: semmi különös igazából. Az előkészített szilvát kevés vízzel (borral) és kevés cukorral, fahéjjal erős lángon összeforralom, majd egy szűrőn átpaszírozom, ezt újra átmelegítem és besűrítem némi étkezési keményítővel (nagyanyám liszttel készítette).
A ködpiszkálón meg ma ezt olvastam...
VálaszTörléshttp://kodpiszkalo.blog.hu/2012/09/11/mire_jo_a_szilvalekvar
Kinek a verziója az igaz???
szkeptikus vagyok, ill. annál is több, ennek alapján Erdélyben nincs rákbeteg.
TörlésEmlékszem, gyerekkoromban faluról hoztuk azt a szilvalekvárt, amit üstben főztek cukor nélkül olyan sűrűre, hogy vágni lehetett. Imádtam. Majd talán egyszer én is... és nem a rákellenes mivoltáért, hanem az ízéért.
VálaszTörlésaz egyik, a 12 órás, az bitang sűrű, nem tudom,kijön-e egyáltalán az üvegből:)
TörlésKéssel tuti ki :)
TörlésNagyon ínycsiklandozóan néznek ki! Milyen recept alapján készíted a sütős változatot?
VálaszTörlésEleonóra este beírom,jó?
TörlésTökéletes!!!
Törlésnémi késéssel:
Törlés4 kiló szilva, 40 dkg cukor, 1 dl 10 %-os ecet.
A lábost kiöblítem az ecettel,körbelöttyintem, a maradék benne marad. Belemegy az összevagdalt szilva(kimagozva, persze), és a cukor.Elkeverem. Bedugom a sütőbe. 6 órán át sütöm közepes hőfokon, és minden kísértésnek ellenállok, hogy megkeverjem. Majd kiveszem, üvegbe, stb.
Nálunk a nagymamám főzött mindig ilyen sűrű lekvárt, annyira imádtam. Lehet csak rá kellene szánni az időt és csinálni pár üveg ilyet is :)
VálaszTörlésne is röhögtess engem ilyennel, Lidike, hogy te nem csinálsz valamit, ne is röhögtess! :DDD
Törlés