2013. szeptember 21., szombat

WTF

Tegnap a városban összetalálkoztam egy régi ismerőssel, kedélyesen dicsérgettük egymást, hogy ki milyen csinos*, meg hogy kinek milyen dolga van, nekem könyvtár, neki temetés.. És akkor nekem komolyan elhagyta a szám az a kérdés, hogy jössz vagy mész? miközben láttam, hogy egy szál virágot tartott a kezében?**  Hová süllyedek még.

* igazából csak ő, de nem ez a lényeg


2013. szeptember 19., csütörtök

előre szólok, nyafogás

A nők (én is) sokszor mondják, hogy jaj,  mert mindig történik valami és zajlik az élet, de azért én most tényleg szeretném, ha történne végre valami és nem arra gondolok, hogy törjön össze, szakadjon le, romoljon el, menjen csődbe, meg ilyenek. Egyszerűen csak szeretném, ha valami történne, mondjuk, kiderülne, hogy mégis van egy amerikai nagybácsim,  de hogy ne legyek telhetetlen és pénzmotivált, az is elég lenne, ha kiderül, hogy elég a festék, hogy a Középső talál albérletet, hogy megtalálom végre, amit keresek, hogy nem vesztem el*, ami fontos, hogy visszatér a barátnőm, hogy tényleg eljutok majd Velencére**, hogy gyönyörű őszünk lesz színekkel és formákkal és ködökkel,  hogy ilyenek. Vagy hogy nem idegesít a sok, hirtelen szaporodásnak indult oravecnóra és müllerpéter. Nincsenek nagy vágyaim, ilyen történésekre vágyom.
Ha felvidítana egy tál körte, ha megtelnék az élettel.

De átgondolva azért a nagybácsi lenne mégiscsak a legjobb történés. Nem akar valaki örökbe fogadni? Nagyon rendes unokahúg lennék, ígérem.


Ja, ez meg közben megnyerhető az oldalamon.



*a házban

** nem abba (ott voltam kétszer), hanem ebbe

2013. szeptember 18., szerda

igenis tudok emlékezni

Lehet, hogy azt nem tudom megmondani, hogy egy hete mit mondott az egyik kölök a telefonban, hogy mit is kellene neki csinálnom, és lehet, hoyg azt sem, hogy milyen feladat van mára ütemezve, de azt nagyon is tudom, hogy amikor az egyik ajtót éppen kékre* festettem 25 éve, akkor milyen ruha volt rajtam.
És azt is tudom, hoyg tegnap mi volt az ebéd, meg lehet nyugodnom i.

* most éppen fehérre

2013. szeptember 17., kedd

spam

A skype-on Mohamed-ek jelölnek be ismerősnek, a FB-on Gordon és Toby külön- külön is Hello sunshine bevezetéssel ír levelet. Mindeközben én rendszeresen azt írom, hogy szírt égetek, holott csak zsírt. És csak szeretnék.

2013. szeptember 16., hétfő

reloaded

Szóval, voltunk megint Tihanyban a hétvégén, ezúttal barátokkal, újra megmásztunk néhány hegyet, újra besétáltunk a faluba, újra visszajöttünk a Nagy-Kopaszon, újra megmutattuk a barlanglakásokat, átugrottunk Füredre ragtapaszért, hogy anélkül,ámde 1 kiló zabpehellyel térjünk vissza, újra fényképezkedtünk a parton, a hegyen, a házban, az úton, a kikötőben, az apátsági templomnál, de én ebben kevésbé, bezzeg a leveleket, bogyókat előszeretettel. Aludtunk sokat, beszélgettünk sokat, örültünk rengeteget.
És volt megint naplementés Tihany is.


Szóval: telefonos fotó, nem photoshop, így jött ki a gépből. tényleg remek képeket készít, megmondom, melyik, Samsung Galaxy S4. futáskor nem viszek mást, csak a telefonom, azzal szoktam ezeket lőni, viszont itt több is készült, mert ahogy visszaértem a kiindulóponthoz, éppen alakult  a sok szín és nekem minden fázisról kellett egy fénykép.