2009. december 11., péntek

A díjakkal meg úgy vagyok

Amikor elkezdtem írni a blogomat (egy éve) , nagyon tetszettek a díjak, hogy szép a blogod, jó a blogod, te magad is szép vagy, egyébként meg szépeket is csinálsz, nem utolsósorban a világot is szebbé teszed. Nagyon tetszett, ahogy az oldalsávban sorakoztak, el is határoztam, hogy majd én is, ha egyáltalán valaki ezt gondolja rólam és a blogomról. :o)
Előbb-utóbb mindig megkaptam az éppen aktuálisakat, szorgalmasan ki is raktam őket, ahogy ezt másoknál (a nagyoknál) láttam, nézegettem is őket, meg arra is gondoltam, hogy más is láthassa, milyen jó kis oldalra tévedt. Mert a szerénység a legfontosabb.
Tovább is adtam őket, mert úgy illlik és nem igazán emlékszem arra, amikor az első kapott díjam fölött elsiklott a figyelmem. Aztán a másodikon is, meg a harmadikon is, közben pedig leszedtem az oldalsávból a korábbiakat is, mert már nem tartottam olyan fontosnak, olyan nagy számnak, ország-világ előtt hirdetendőnek, hogy milyen is vagyok. Vagy legalábbis milyennek tartanak mások. Mert van különbség, ugye.
A nyáriakról már egészen biztosan tudom, hogy nem éltem velük, pedig voltam én hűsítő limonádé is, de ez valószínűleg összefüggött azzal is, hogy akkor is már inkább poshadt víznek, semmint limonádénak tartottam magam. :o(

Most megint díjazás, sőt, díjeső van, s most megint másképpen látom. Nem az a fontos, hogy kirakjam, mutogassam, nem az, hogy dicséretet zengjenek rólam, még csak az sem, hogy továbbadjam (bocs), hanem az, hogy ... gondolnak rám. Nekem most ez a két díj ezt jelenti, s többre nem is vágyom. Ezt viszont nagyon köszönöm, Zsuzsinak és Fércjutkának. Igazán.

2009. december 10., csütörtök

Sürgős is, kérdés is


Abban tud-e valaki segíteni, hogy hol kaphatnék fekete műbőrt? Természetesen extrasebességgel kell a dolog, mert mindig a család marad utoljára, a cipésznek lyukas a cipője, meg a legkisebb gyereknek nincs táskája, ugye. Jó lenne a műbőr is, a velúr is, de ne kelljen rendelnem, mert arra már nincs idő, megfizethető legyen, ne csillogjon.
Ha meg esetleg valaki meg is varrná a táskát, akkor a Legkisebb mamája még lélegzetet is vehetne, de ehhez már nem ragaszkodom, luxusra nem gondolok.

2009. december 9., szerda

Nem kellett senkinek...

(... legalábbis otthon), hát eladom bárkinek. :o)



Hátha. Hosszú, finom, puha. Marketingszövegnek ez most elég is. A Meskán!

Nobody of my family wanted to have this scarf so it's better to sell it... if somebody would like it can find in my online shop. It's long and fine and soft...


2009. december 7., hétfő

Ez biza csalódás / It's a disappointment

Az, hogy valami elfogy nálunk, még nem jelenti, hogy tökéletes, remek. Habzsolni az én családom úgy is tud, ha a kész étel nem egy gasztronómiai remekmű, elég, ha eléri az ehetőség alsó határát, azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben közlik, hogy na jó, nagy duzzogva még egy szeletet esznek, nehogy azt gondoljam, hogy nem ízlik a főztöm.
Dolce Vitá-nál olvastam egy receptet, a torta is szép volt, a fotó is szép volt, ricottából is bőven volt itthon, miért is ne? Nos. A tészta valóban különleges, ropogós, de a töltelék (fél kg ricotta) egy kicsit sok. Fojtogatós, pedig a mandulalikőr még meg is billent a kezemben, amikor lazítottam. :o)
Így foszlik szét egy álom, mely szerint az általam kedvelt gasztrobloggerek minden szava szent, minden receptje tökéletes, a családom pedig igazi ínyenc.

My family eats everthing which is not rotten ... in brief: my family likes eating. It is enough if something is eatable but in this case they always say to me: We will offer up ourself as a sacrifice...
I have read a recipe here, the result was persuasive, we had a lot of ricotta... why not? Well. The pastry was crisp but the amount of the ricotta was too much.... we almost drowned. :o(
So a dream will be drashed ... every word of my favourite gastro-bloggers is true, every recipe is perfect and my family has a delicate palate.


2009. december 6., vasárnap

Kitalálósdi / Charade


Aztán vajon tudjátok-e, ez minek a kottája?
A megrendelő hetek óta várt a végeredményre, most ez is késznek nyilváníttatott.

Who knows which folk-song is it? The procucer ordered this bag some weeks ago but I didn't have time to sew it. This weekend was convenient to do it - at last.