2009. október 17., szombat

Neszeszerek

Egy kicsit sikerült dolgozni, így születtek az alábbi neszeszerek, már a Meskán is vannak!

2009. október 15., csütörtök

Kedvenc quilt? /My favourite quilt?





Nem tudom megmondani, melyik a kedvenc quiltem, de az tuti, hogy a most bemutatásra kerülő dobogós helyezést érne el. Jó néhány évvel ezelőtt varrtam, amikor a Céh pályázatot írt ki, a kiállításra Kecskeméten került sor. Teljes egészében kézzel varrt, gépet nem látott, vagyis kézi varrással készültek a blokkok, az összevarrás, a tűzés, minden. És imádtam minden egyes öltését, ezt nem sok quiltemről tudom elmondani. Szerettem a textileket (ZM vásárolta nekem egy karácsonyra), a színeit, a melegségét, a puhaságát, szerettem tűzni (bár nem nagyon tudtam, hogy is kell), szerettem rajta mindent. És az a csoda is megtörtént, hogy határidőre elkészültem. :o) De még az a csoda is, hogy második helyezett lettem. Ill. a quilt.

Az "Össztánc" címet adtam neki, ami nekem teljesen érthető volt, ma is az, de egyszer felhívott Bornemisza Eszter, hogy akkor ők úgy vélik, milyen remek ötlet lenne kiküldeni márnemtudommelyik országba, csak adjak már egy másik címet neki, mert a külföldi kiállítás apropója, a tematika, ami köré az egész kiállítás épült, az emlékezés, találjak ki valamit.

És akkor elkezdődött a kálvária. Komolyan mondom, a kitalálás-varrás-tűzés projekt nem tartott annyi ideig és nem okozott oly szülési fájdalmat, mint ez a névadási macera. Ha már neve van a gyereknek, akkor nem olyan egyszerű a dolog, én ezzel keltem, ezzel feküdtem, zsongott az agyam... és nem ment. Végül azt a rendkívül frappáns , kreatív címet adtam neki, hogy "Anyám izzó emléke" - egy röhej. Össztánc- nekem ma is az. :o)

2009. október 13., kedd

Más / Other



Most egy kissé megváltozott az életem, gyakoriságban és tartalomban is változni fog a blogom, minden részlet később. :o) De azért varrok, kötök, így aztán mutatok is. :o)
Most pl. a bevásárlótáskákat, amelyekkel mennyivel könnyebb az életünk. De legalábbis színes. :o)
Holnaptól a Meskán!

My life has changed a lot that's why my blog has changed as well, both the content and the frequency. But of course I can sew, knit, so I can show products too.
E.g. now you can see the shopping-bag sewed by me, they are absolutelly environment-friendly. :o)

From tomorrow you can find in my online-shop!

2009. október 12., hétfő

Megint táska / Again a bag :o)

Megrendelés érkezett (mostanában csak erre van idő, a Meskát nem tudtam tölteni, de majd ma arra is sor kerül) egy nagyon helyes férjtől, aki a feleségének szeretett volna meglepetést szerezni, olyan helyre levelezés folyt, hogy csoda, de nem publikus a személyiségi jogok miatt, pedig érdemes lenne. :o)

Last week a husband ordered this bag (the original was in my online-shop) for his wife, we were in touch with each other by e-mails ... what a happy correspondence it was! Unfortunatelly I have to take privacy rights into consideration but it would be worth to bring it to the open... :o)

2009. október 11., vasárnap

Az ősz, a család és a grissini / The fall, the family and the grissini



Amikor itt az ősz és szombat este teljes a családi létszám, süssünk grissinit! De rögtön dupla adagot, ahogyan a recept mellé kapott tanács szólt, mert egy adag amennyire finom, annyira kevés, így duplán fogjuk bánni...


If the fall has already been here and every member of the family stays at home it's time to bake grissini! It's advisable to bake double so much than the original recipe otherwise we will regret it!