Idén nem lesz időm mindent dokumentálni, a tavalyi részletességgel egészen biztosan nem, meg nem is érdekel már senkit, de azért mondom, hogy az eper a spájzban van. Az első pár kiló.
Készült sima eperdzsem, de mivel csodás mentás eperfagyit ettem a Levendulában, így készült mentás eperdzsem is pár üveggel. Nem nagy cucc,mentaszirupot kell készíteni hozzá, én legalábbis így csináltam.
Készült még eper- rebarbara dzsem is, itt egy kicsit gondban voltam, mert mi a nagyon kevés cukorral készült lekvárokat preferáljuk, a rebarbara viszont kívánt volna még cukrot, nem tudtam eldönteni, hoyg ez most savanyú még vagy nem? Vagy micsoda. A főkóstoló a ma reggel tesztelés után elismerően nyilatkozott, szóval.
És milyen szép a színe!
én simán beleraktam öt perccel a vége előtt az apróra vágott mentát, király lett úgy is
VálaszTörlésaz biztos is, csak én a nagyon apróra vágottnál megakadok, sosem tudom rendesen és igazán apróra vágni. béna vagyok. :D
Törlésde a lényeg, hogy nagyon finom, ugye?
(bazsalikomos őszibarack - na, az még egy fokkal jobb)
Hú, nekem ezek kicsit bizarr társítások, főleg az őszibarack meg a bazsalikom. Nálunk egyáltalán nem menőek a befőzött cuccok rájöttem. Annak meg nincs értelme hogy áll a polcon és elajándékozom. Viszont pont a tavalyi befőzős naplód miatt kipróbáltam pár dolgot és rengeteg üveget gyűjtöttem. Dokumentálj csak most is hátha megint megakad valamin a szemem. Mondjuk az is igaz, hogy az itt kapható áruknak se íze se bűze, na majd meglátjuk.
VálaszTörlésnem lehet, hogy ez csak kóstolás kérdése? a bazsalikomos őszibarack nem olyan, mint ahogy képzeli az ember. tiszta őszibarack és van egy nagyon finom utóíze. tehát nem a pestóra kell gondolni! nem sós ízekre, úgy értem.
Törlésén meg a szép üvegekre tudok irigy lenni, azokra nagyon. :D
fogom írni valószínűleg, de nem ez lesz a mainstream, bár az újakról többet írok majd. :)
Dehogyisnem érdekel, már épp aggódni kezdtem, hogy most már csak mindig a futás, és sehol egy csillogó üvegcse, egy maszatos fakanál?
VálaszTörlésdehogynem, az eprek a spájzban, a bodza a kondérban! ;)
TörlésMár megint elfelejtettem betenni a gyűjteménybe a kedvenc epresemet! http://dallacucina.freeblog.hu/archives/2008/05/19/Eperlekvar_zoldborssal_es_konyakkal/ Ezt ismered?
VálaszTörlésErős ugyanis!
óh,nem ! a konyak a necces, egy vagyona jó minőségű,miközben senki nem issza nálunk.:( te milyet használsz?
Törlés