Vettem a 20 dkg igen jó minőségű étcsokoládét, megolvasztottam 12 dkg vajjal, majd mindenféle művelet után a cucc összekerült 6 tojással és 2 dl tejszínnel, némi porcukorral. Lett egy gyönyörű carrarai márványt idéző elegyem, amit előbb lefényképeztem a formába öntöttem. Utána meg a sütőbe.
A keresztségben a "sütise" nevet kapta.
Update: látom, hiába próbáltam virágnyelven leírni, szóból ért az ember, szóval, azért nincs több fotó, s főképpen nincs az elkészültről, mert ahogy írtam vala, beöntöttem a sütőbe a masszát. Be. A sütőbe. És ha még ennél konkrétabban kívánjátok, elmondom én: folyt a cucc mindenhol, a gyönyörű, csokis, habos csoda folyt a sütő falain (fizika kérdés: milyen szögből kívántam betolni a tortafomát, ha a sütő három falán folyt végig?), a rácson, az alkatrészeken, s amikor becsuktam, akkor folyt kifelé is, így aztán folyt a kőre, a szőnyegre, a lábamra, a papucsomra és folyt a Zsömi nyelvére is.
Update: látom, hiába próbáltam virágnyelven leírni, szóból ért az ember, szóval, azért nincs több fotó, s főképpen nincs az elkészültről, mert ahogy írtam vala, beöntöttem a sütőbe a masszát. Be. A sütőbe. És ha még ennél konkrétabban kívánjátok, elmondom én: folyt a cucc mindenhol, a gyönyörű, csokis, habos csoda folyt a sütő falain (fizika kérdés: milyen szögből kívántam betolni a tortafomát, ha a sütő három falán folyt végig?), a rácson, az alkatrészeken, s amikor becsuktam, akkor folyt kifelé is, így aztán folyt a kőre, a szőnyegre, a lábamra, a papucsomra és folyt a Zsömi nyelvére is.
mi van, megirigyelted a gasztrobloggeri ambícióimat? :))
VálaszTörléshát de nagyon ám!
TörlésA vérbeli gasztroblogger legalább 10 művészfotóval is megdobja a bejegyzését :D Van még mit gyakorolnod, de az igazat megvallva így is nagyon guszta :D
VálaszTörléssokkal több fotó nem készülhetett, tekintve, hogy beöntöttem a sütőbe a kis gyönyörűséget.....:)
TörlésSzerintem kár érte :( Nagy kár!
VálaszTörlésDe nézzük a jó oldalát: kénytelen voltál tisztára suvickolni a sütőt:)
öööö... nem tudtam tisztára, ugyanis nem rásült, hanem ráégett. valami iszonyatosan, bele a pórusokba.
TörlésMég a Zsömi nyelvén volt a legjobb lefolyási hely. ;o)
VálaszTörlésMég jó, hogy a sütőn kívül legalább Zsömi segített takarítani.
VálaszTörlésén se értettem elsőre, ilyeneket én szoktsm csinálni. sajnálom ám, feltételezem, hogy élőben nem volt ilyen vicces, mint olvasni
VálaszTörlésse nem őrjöngtem,se nem ordítottam, se nem sírtam.hanem fogtam a Zsömi fülét, hogy ne érjen a (forró) sütőhöz és hogy a földről legalább felnyalhassa, mert így nekem könnyebb volt feltakarítanom. csak fel kellett mosnom.
VálaszTörlésazt hiszem,hogy nagyon bölcs,nyugodt és kiegyensúlyozott voltam. :)
nekem is folyt már szét tortamassza a sütőbe, ráadásul sokáig azt hittem, hogy a forma romlott el. Egyszer megtudtam, hogy nem mindegy, hogy a kapcsos tortaforma alját kétféleképpen lehet berakni, de csak egyféleképpen helyes.
VálaszTörlésÓóóó pedig de vártam, ezt a gyönyörűséget!:)
VálaszTörlésés azt elképzelheted, hogy a háznál lévő férfi hogy várta :D
TörlésAkkor ez most egy új sütési mód?
VálaszTörlés