Az eper másik fele, mert ehhez valami mást akartam. Nagyon jó áron volt mangó, én meg úgy gondoltam, miért is ne, ráadásként frissen reszeltem hozzá gyömbért és egy lime héját is, bár utóbbit én még soha nem tudtam lereszelni, előbb-utóbb mindig jön a zöldséghámozó, ahogy a képen látszik is.
Ez tehát az eper-mangó-gyömbér-lime dzsem. Jujde kinyaltuk az edény alját.
én meg juj de megkóstolnám...:))
VálaszTörlésMónika, fél pillanat alatt van kész.na jó, félpillanat az előkészítés és egy másik a befőzés. :))
VálaszTörléswow, de jól néz ki (már megint) és mi a recept? :)
VálaszTörléstényleg csudafincsi lehet!
VálaszTörlésén is örülnék a receptnek :)
el kell keserítsek mindenkit:én még életemben nem mértem meg a lekvárfőzés hozzávalóit. hanem csak úgy, ahogy gondoltam. kóstolgatással.nem viccelek!
VálaszTörléscsak ajánlani tudom... :)
hú, Rita. Ez nagyon guszta!
VálaszTörlésén is úgy gondoltam, hogy ez remek jó lehet, az is! és pofonegyszerű!
VálaszTörléséletem első lekvárját kóstolgatással? :)))
VálaszTörlésCsilla, akkor azt javaslom, hogy csinálj olyan lekvárt, amit nem raksz a spájzba, hanem megeszitek néhány nap alatt. a hűtőben eláll.
VálaszTörlésés ha nem télre szánod, akkor viszont nyugodtan kóstolással főzheted, jobban ráérzel az ízére, mindenféle értelemben.
komolyan!
Inkább hosszútávra szánom, egyedül vagyok lekvárevő:) valahol láttam egy vaníliás eperlekvárt, talán azzal kezdem, aztán majd variálom, ha profi leszek:) csak haza kell menni, h Anyu kertjéből szedjem az epret:)jövőre meg a sajátomból eperre fel! :)
VálaszTörlésMekkora ötlet! Imádom ezeket a harsány pirosakat és sárgákat... micsoda harmóniává értek össze aztán az üvegben.
VálaszTörléseperre fel,igen, ez a jó hozzáállás:)
VálaszTörlésízben, színben - de szeretnék én is ilyen harmóniát
Milyen ínycsiklandóan néz ki, befalnám egy ültő helyemben :)))
VálaszTörléslezárt üvegetmost még nem nyithatunk fel - szerencsére.....
VálaszTörlés