Azt hiszem, már említettem, hogy nem veszünk gyümölcsjoghurtot, hanem a dzsemek/lekvárok egy (jelentős) része oly módon kerül elfogyasztásra, hogy egyszerűen a (házi) joghurtba kanalazunk az üvegből és kész. Sem aroma, sem ízokozó, sem tartósítószer. Se abbahagyni nem lehet.
Ehhez viszont nem a lekvárállag az ideális, hanem attól kicsit hígabb kell, s mivel csodás meggymagozóm van (ugye, ugye), amitől a szemek szép gömbölydedek maradnak, joghurtért kiáltanak ők is, mi is.
Semmi extra nincs a dologban, cukor kell bele, semmi dzsemfix, főzni kell, szépen elkezd sűrűsödni magától is, mivel azonban nem akarom sűrűre, egyszercsak abbahagyom, éppen mielőtt megunnám. Száraz dunszt, címke, spájz.
(joghurt, gyomor)
Ez szép és jó!!! De hol van kérem a HÁZI joghurt előállításának módja??? :)))
VálaszTörlésVevő lennék rá!!!
(A 26 kg meggy itt is felénk is fel lett dolgozva.)
Glória
Ez eddig rendben van és csodás. De: a joghurt előállításának módját is szeretném, ha leírnád. Az is biztosan ilyen "finom", mint a meggyizé. Nálunk is sok ilyen izé kerül az üvegekbe, amit hol ide, hol oda keverünk bele, gyümölcsként, mint adalékszer mentes gyümölcsöt.
VálaszTörlésa 26 kiló pedig 26kiló...! :))) az már valami,kéremszépen:)
VálaszTörlésmost egyébként vihogok,mert amikor azt írtam,h házijoghurt, mki természetesnek vette,hogy én csinálom a joghurtot, pedig nem (bár szuper recipém van), mi ezt vesszük,vásároljuk,tudjátok, fizetőeszközzel:DDDD
na, félre a tréfát,pénteken jön a friss tej,itt a recept: http://www.foodandwine.hu/2010/08/03/sajat-hazi-joghurt-recept/
Talán az én joghurtom a legegyszerűbb. Csak az első alkalommal kell venni egy activiát, utána annyi mennyiséget kell meghagyni a joghurtból.
VálaszTörlésTejet kb. felforralni, ha annyira visszahűl, hogy még bele tudsz nyúlni, akkor belekeverni a maradék előző joghurtot, fedőt rá és bebugyolálni, minél később hűljön ki.
Ennyi. Aki a hőmérőhöz ragaszkodik /4o-45 fokos tej kell, ha precízek akarunk lenni/, annak ajánlatos figyelni az aldit, eddig ott lehetett a legolcsóbban kapni időnként /kb. 8-900 Ft/.
Jaj, hát annyira megfertőztél! Gyűjtögettem is az üvegcséket. No de annyi cseresznyénk lett, amit két alkalommal meg is ettünk. Van 8 (értsd 8!) darab barack a fán :( Szilvánk viszont sok lesz, no majd azt. Addig meg figyelek, és okulok :)
VálaszTörlésPersze, hogy azt hittük!!! TE olyan kis ügyes vagy, hogy ezt kinéztük belőled!
VálaszTörlésKi fogom próbálni ezt az "oltogatós" joghurtot!
Én házi sajtot szoktam a joghurtból készíteni, na az még nagyon finom.
Ja, a 30 kg eper után a 26 kg meggy már meg se kottyant!:)))
Glória