2013. április 2., kedd

kettő az egyben

Én képes vagyok sokat dolgozni, de tényleg, van bennem szufla rendesen,  ha munkáról van szó,például a legutolsó évértékelőmön a legutolsó főnökömnek mondtam, hogy de az azért nem járja, hogy az értékelt évben 600 túlórám volt, csak úgy a semmiért, és akkor nagyon fölényesen megkérdezte, hoyg ezt honnan tudom, hoyg lehet ezt így kiszámolni, akkor én (sajnos) nem fölényesen, de mondtam, hogy  8-tól fél 5-ig van a munkaidőm, ami ezen felül van, az sorry, de túlmunka és akkor nézett. Meg kaptam egy laptopot, hoyg otthon, meg szerte EU-ban ne a sajátomat használjam,  mert ennyire odafigyeltek a dolgozók ... testi - lelki egészségére,  az elvárások optimális szinten tartására , a munkatársak teherbíró képességére, az... laptopjára.
Szóval, én sokáig azt hittem, hoyg ezt kisajtolják belőlem, én magamtól sosem tennék ilyet,  de már tudom, hoyg dehogynem, ill. ennél azért bonyolultabb a dolog,  valahogy úgy van,  hogy ha az elvárás ismeretének birtokában vagyok, tehát tudom, hoyg számítanak rám, hogy bíznak bennem, hogy úgy vélik, képes vagyok megcsinálni akár mennyiséget, akár minőséget (vagy ezek ötvözetét) tekintve az adott feladatot, akkor én addig csinálom, amíg lélegzem kész nem vagyok vele, teljenek el közben hetek, hónapok és sok-sok éjszaka is.
Nyilván remekül lehet manipulálni engem, bár azért szükségeltetik némi emberismeret is ehhez, de az az említett példában adott volt. Más nem is. 
És persze lehet azt kérdezni, hogy most akkor ki a hibás, a manipuláló vagy a manipulált,ez azonban éppen tök mindegy abban az esetben, ha magam vagyok magam főnöke, mert akkor ebben a 44 éves testben (és lélekben!) manifesztálódik az egész elvárás és teljesítés, és az meg milyen szuper már.
Na, csak ezt akartam mondani.

3 megjegyzés:

  1. Beszív, kifúj, elismétli 100szor és lepihen...

    (tipp egy túlmunkázótól

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ez már szinte apróhirdetés: túlmunkában jártas,manipulálható egyén keresi a neki való főnököt.:)

      Törlés
  2. én csak magammal szemben vagyok ilyen, mással szemben nem, sztem én jó főnök lennék:D
    (más főnökének jó lennék)

    VálaszTörlés