2012. június 15., péntek

Mai manna

Most gyorsan elmondom, hogy mindjárt megyünk Tihanyba, úgyismint a világközepére, de nem viszek ám oda sem varrógépet, sem internetet, ill.laptopot viszek, de csak azért, hogy a fényképekkel bíbelődhessem (mert az nekem jó), aztán ha van a szomszédban wifi, akkor van, ha nincs, akkor meg nincs, ez is jó, az is jó.

Ehhez még hozzáteszem, hogy a múltkor meséltem valakinek, hogy úgy vagyunk mi most ezzel a föníciai fizetőeszközzel, hogy soha nincs sok, és bár a sok elég tág fogalom, meg szubjektív is, de ebbe nem mennék bele, inkább azt mondom, hogy mindig éppen elég van, ez jelentheti azt, hogy éppen beszereztünk mindent, tele az asztalom, tele a hűtő és kész, no more, de jelentheti azt is, hogy éppen lemegyünk Tihanyba és éppen jut arra is, meg éppen jut még egy cipőre is, de no more, tehát mint a manna, amiből éppen jóllakhatunk, de másnapra félretenni már nem lehet, viszont kívánja a hitet, hogy lesz elegendő a következő napra is. 

4 megjegyzés:

  1. Zazikám! Egyetértek Veled, mindig annyi legyen, amennyire szükség van. Több nem kell, mert abból csak a gond lesz. És a hit is kell, naná...

    VálaszTörlés
  2. Még sosem gondoltam így a mannára, de nagyon jó :-) Milyen volt a Balaton??

    VálaszTörlés
  3. Zsuzsa: a mannára én sokféleképpen gondoltam már, hitben, pénzben, sokmindenben.

    Mamzi: én azért szeretnék többet, de igyekszem elfogadni az annyit, amennyit. igyekszem!

    Eszterke meg ne nevetgéljen:)))) vagyis dehogyisnem:)

    VálaszTörlés
  4. :) :)

    Tetszik ez a manna-dolog.

    VálaszTörlés